Samsung uspešno učestvuje na prvom svetskom 3D-HDTV Terrestrial 3D-HDTV (DVB-T2) emitovanju na IBC 2010

30. september, 2010, Amsterdam, Holandija – Samsung Electronics Co., Ltd, globalni lider u 3DTV i tehnologijama za vizuelni prikaz, učestvovao je na prvom svetskom predstavljanju Terrestrial 3D-HDTV emitovanja koristeći DVB-T2 tehnologiju. DVB-T2 se pojavljuje kao standard za prenos Terrestrial HDTV mreža. Ovo prvo svetsko predstavljanje uspešno je završeno na probi održanoj na “The Connected World” u International Broadcasting Convention (IBC) u Amsterdamu.

IBC je nesvakidašnji događaj za profesionalce koji učestviju u kreiranju, menadžmentu i isporuci zanimljivosti i novosti širom sveta. To je najveća evropska konferencija o emitovanju i najveća izložba, kao i najveće okupljanje broadcasting profesionalaca. Događaju prisustvuje preko 50, 000 posetilaca iz vise od 140 zemalja sa više od 1, 300 izlagača.

“The Connected World” je jedna od ključnih tema ovogodišnjeg IBC-a i domaća izlaganja ilustruju kako se sadržajem može upravljati, kako ga prosleđivati i koristiti putem raznovrsnih elekrtonskih uređaja potrošača. Kako bi se proba 3D-HDTV-a na IBC-u privela kraju, Samsung predstavlja svoju novu Smart TV tehnologiju. Samsungov Smart TV kombinuje application-centric svet interneta sa poznatom prirodom televizijskog emitovanja, kako bi iskustvo gledalaca unapredio. Tokom IBC-a, posetioci su mogli neposredno da vide Samsungove proizvode i da razgovaraju sa predstavnicima kompanije o tome kako ove tehnologije definišu budućnost televizije.

Vassilis Seferidis, direktor Business Development-a u Samsung Electronics-u je rekao: „Ovo je bio dan za istinsko probijanje Samsunga, kao i za svet televizijskog emitovanja. Bilo je sjajno, ne samo prikazati potrebu potrošača za 3D-HDTV, već i videti njegovu isporuku preko DVB-T2 mreže i to kako savršeno funkcioniše. Verujemo da DVB-T2 3DTV kao i Smart TV izložbe otvaraju nove poslovne mogućnosti za isporuku 3D sadržaja preko vešestruko različitih mreža.”  Dodao je: „IBC je oduvek odlična pozornica za prikazivanje tehnologije koja će oblikovati novi model u televizijskom emitovanju. Samsung kompanija je ponosna što ponovo ove godine učestvuje na IBC-u dok nastavljamo sa razvojem  postojećih tehnologija

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 116.8 milijardi dolara u 2009. godini. Zapošljava približno 188,000 ljudi u 185 filijala, širom 65 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane. Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com

newsmaster