IBM/Lenovo zauzima vodeću poziciju

Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo RESCUECOM za prvi kvartal 2010.godine pod nazivom Izveštaj o kompjuterskoj pouzdanosti, IBM/Lenovo zauzima vodeću poziciju!

Izveštaj o kompjuterskoj pouzdanosti za 2010. godinu prikazuje visoke rezultate koje su pet vodećih proizvođača postigli, premašivši prosečne rezultate iz 2009.godine. Kompanija Apple, koja je prošlogodišnji pobednik u svim kategorijama, poboljšala je svoj rezultat u pouzdanosti, ali to i dalje nije bilo dovoljno da vodeću poziciju zadrži u prvom kvartalu 2010.godine. Umesto toga, kompanija Apple pala je na treće mesto. IBM/Lenovo su odlučno zauzeli prvo mesto, poboljšavši svoj rezultat za 200 poena u odnosu na prošlu godinu. Ne treba izostaviti ni kompaniju Asus, koja je zabeležila značajna poboljšanja i zauzela drugo mesto. U prvih pet su se plasirali i Toshiba zauzevši četvrto i HP-Compaq peto mesto. Biće interesatno pratiti koje kompanije mogu da zadrže svoje pozicije u toku 2010.godine, a koje će stagnirati zbog sve većih potreba za popravkom računara.

U RESCUECOM-u smatraju da bi  kompjutersku pouzdanost trebalo meriti pomoću dva kriterijuma. Prvi bi trebalo da bude kvalitet komponenti i softvera koji se koriste u izradi računara. Drugi treba da bude podrška koju proizvođač pruža korisniku nakon kupovine računara.

Još jednom, pet prvoplasiranih kompanija i njihovi rezultati za prvi kvartal 2010.godine prema Izveštaju o kompjuterskoj pouzdanosti su:

1.  IBM/Lenovo (521)

2.  Asus (446)

3.  Apple (382)

4.  Toshiba (262)

5.  HP/Compaq (217

O kompaniji Lenovo:

Lenovo (HKSE: 992)(ADR: LNVGY) je kompanija posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara na svetu. Kompanija temelji svoj model poslovanja na inovaciji, operativnoj efikasnosti, zadovoljstvu kupaca kao i fokusiranju na investiranje u nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster