“ASUS” GAMING FESTIVAL

Treći “ASUS” GAMING FESTIVAL održaće se u Domu Omladine, u Beogradu, 17. i 18. novembra 2012. godine. Kao i svake godine, očekuju nas brojna iznenađenja. Tako je ove godine program znatno proširen i prebačen na čak četiri nivoa Doma Omladine.

Sam program se deli na zvanične turnire, takmičenja, sajamski/izložbeni deo i izložbu 3D radova. Na 60 umreženih ASUS računara baziranih na Windows 8 OS-u, ASUS komponentama i Kingston memoriji, održaće se zvanični turniri u Counter Strike-u 1.6 (koji je ujedno i poslednji ove godine) i Counter Strike: Global Offensive, kao i Dota 2. Pomenuti računari nastali su u razvoju ASUS, Intel, Kingstone i Microsoft kompanija, kao najbolji odabir za uložen novac jednog gejmera. Bitno je napomenuti da će Tehnomanija iste te računare, monitore, kao i dosta drugih ASUS proizvoda na licu mesta prodavati po promotivnim cenama. Na konzolama će se organizovati takmičenja u Pro Evolution Soccer-u i u Guitar Hero-u (u organizaciji KlanRUR-a, najvećeg gejming portala u Srbiji). Ove godine uveden je i Monopol, kao i jedna od novina tj. igra pod imenom Settlers of Catan (Naseljenici Ostrva Katan) kojima će svako moći da se priključi.  Takođe, organizovana su takmičenja u igrama Magic the Gathering, Yu Gi Oh!, Warhammer, kao i Beyblade turnir za najmlađe. Sve informacije o prijavama i pravilima postoje na internet stranici http://evovps.com/festival/index.php kao i na Facebook grupi http://www.facebook.com/groups/202102873164777/.

Sajamski/izložbeni deo će obuhvatati izlagače i goste koji žele da ovaj turnir podrže i učine još zanimljivijim. ASUS kao glavni pokrovitelj u saradnji sa Tehnomanijom, ponudiće širok izbor hardverske opreme i poslednji rešenja namenjenih gejmerskoj populaciji, kao i mogućnost da lično isprobate neka od najnovijih tehnoloških čuda u svetu IT tehnologija. Uz računare, AIO uređaje i slične proizvode kompanije ASUS, moći ćete da probate i Win 8 operativni sistem i sve njegove prednosti.

Najveća novost ove godine, kojoj se ujedno i posebno radujemo, jeste izložba 3D radova. Ova izložba je osmišljena kako bi domaći autori koji se bave ovakvom vrstom umetnosti, mogli svoje radove da izlože i pokažu publici. Ovaj vid umetnosti se sve više razvija i koristi u svakodnevnom životu, u marketingu, pa čak i obrazovanju. Uz veliku podršku Ministarstva Kulture Republike Srbije koje je ovakav potencijal prepoznao, moći ćete da vidite 3D radove u Video Mapping-u, zatim radove domaćih autora u konkretnim video igrama iz celog sveta i samostalne 3D radove. Ove godine je izložba zamišljena tako da bude više motivaciona, s obzirom da je prvi put ubačena. Već sledeće godine je planirano da ova izložba bude mnogo veća, raznovrsnija i da postane sastavni deo festivala.

Kao i svaka manifestacija, ništa ne bi bilo moguće bez starih, ali i novih prijatelja. Generalni sponzor festivala je kompanija ASUS, Microsoft, Kingson, Tehnomnaija, a među ostalim sponzorima su Telekom Srbija, kompanija DEXY CO, Ustanova Kulture Parobrod i opština Stari Grad. Generalni producent je kompanija OH ILLUSIONS u saradnji sa MENART-om, KGB e-sportom, Imikom grupom i Computer Land-om.

newsmaster