NVIDIA unapređuje gejming na Linux računarima

Novi GeForce drajveri koji su optimizovani za Linux udvostručuju broj frejmova i umanjuju vreme učitavanja igara

Santa Klara, Kalifornija – 8. novembar, 2012. – NVIDIA je najavila najnovije NVIDIA® GeForce® drajvere pod oznakom R310 koji nude dvostruko više perfomansi(1) i dramatično umanjuju vreme učitavanja igara za korisnike Linux operativnih sistema.

Rezultat skoro cele godine razvoja od strane kompanija NVIDIA, Valve i drugih proizvođača igara su novi GeForce R310 drajveri koji su dizajnirani tako da nude GeForce korisnicima najbolje moguće Linux igračko iskustvo koje pokazuje ogroman potencijal najvećeg “open source” operativnog sistema na svetu.

Novi R10 drajveri su dostupni za preuzimanje na www.geforce.com i temeljno su testirani na Steam platformi pod Linux-om, dodatnom produžetku popularne Steam igračke platforme kompanije Valve koji je zvanično otvoren za igrače ove nedelje.

“Sa ovim izdanjem NVIDIA je uspela da uveća opšte igračke perfomanse pod Linux-om”, izjavio je Doug Lombardi, potpredsednik marketinga u kompaniji Valve. “NVIDIA je preuzela definitivnu lidersku poziciju sa razvojem R310 drajvera sa nama i drugim studijima kako bi pružili apsolutno neprikosnoveno rešenje za igrače na Linux-u.”

R310 drajveri podržavaju najnovije GeForce GTX GPU-ove serije 600 koji su redefinisali igranje na desktop i laptop računarima kombinujući revolucionarne perfomanse i igračku tehnologiju koju odlikuje neverovatan energetski efikasan dizajn. Igrači sa GeForce kartama prošle generacije, uključujući 8800 GT ili snažnije modele  bi takođe trebalo da preuzmu nove drajvere.

Za ažurnu listu igara i aplikacija koje se trenutno razvijaju za Linux možete posetiti Marlamin sajt koji je održavan od ostrane trećih lica.

Za više informacija o tome kako GeForce GPU-ovi dramatično menjaju način na koji se igre igraju na Linux platformi molimo posetite www.geforce.com. Za više informacija o kompaniji NVIDIA i njenim proizvodima, video klipova, fotografija i drugih informacija, molimo posetite NVIDIA newsroom. Na NVIDIA Flickr strani možete naći fotografije kompletne linije GeForce proizvoda.

 

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Danas, procesori kompanije NVIDIA pokreću veliki broj uređaja, od pametnih telefona do superračunara. Mobilni procesori kompanije NVIDIA se koriste u mobilnim telefonima, tabletima i auto sistemima. PC igrači se oslanjaju na GPU-ove kako bi iskusili neverovatan svet igara. Profesionalci ih koriste kako bi kreirali 3D grafiku, efekte u filmovima i dizajnirali sve odštapova za golf do ogromnih aviona. Takođe, istraživači koriste GPU-ove kako bi pomerili granice nauke sa računarstvom visokih perfomansi. Kompanija poseduje više od 5000 patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

 

# # #

  1. Upoređujući 304.51 drajver perfomanse od 142.7 fps u odnosu na 310.14 perfomanse drajvera od 301.4 fps u beta verziji igre Left for Dead 2. Svi testovi su pokrenuti na istom sistemu koji poseduje Intel Core i7-3930K CPU @ 3.20GHz sa 8 GB memorije, GeForce GTX 680 i Ubuntu 12.04 32-bit.

 

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: uticaju, perfomansama, mogućnostima i benefitima GeForce drajvera; efektima patenata kompanije na moderno računarstvo, au pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: globalni ekonomski uslovi, zavisnost od drugih vezano za proizvodnju, sklapanje, pakovanje i testiranje naših proizvoda; uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija; razvoj novih proizvoda i tehnologija ili poboljšanja naših postojećih proizvoda i tehnologija; prihvatanje naših proizvoda ili proizvoda naših partnera na tržištu; defekti u dizajnu, proizvodnji ili softveru; promene u potrebama potrošača; promene u industrijskim standardima i interfejsu; neočekivani gubici u performansama naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u sisteme; kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission, ili SEC, uključujući Obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 29.aprila 2012. Kopije izveštaja popunjene od strane SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse koje mogu da nastanu u budućnosti, i one govore o stanju u ovom trenutku, kao što je zakonski dozvoljeno; NVIDIA se odriče bilo kakve odgovornosti da menja ove izjave i time anticipirala buduće događaje i okolnosti.

 

© 2012 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA i NVIDIA logo i GeForce su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

newsmaster