LG predstavio Optimus Pad LTE

Optimus Pad LTE kombinuje True HD IPS ekran sa naprednom LTE tehnologijom

Beograd, 19. januar 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj prvi LTE tablet računar, Optimus Pad LTE. Ovaj napredni model tablet računara je predstavljen u Južnoj Koreji, a kao njegova glavna karakteristika izdvaja se  kombinacija True HD IPS ekrana sa najsavremenijom LTE tehnologijom.

„Korisnicima tablet računara je neophodan brži i bolji pristup internetu, sa obzirom na podataka da pet puta više surfuju internetom u poređenju sa prosečnim korisnicima smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Primena LTE tehnologije na tablet računare jeste jasna prednost za sve one kojima je tablet glavni uređaj koji koriste dok su u pokretu.”

Korisnici Optimus Pad LTE tableta moći će da uživaju u HD multimedijalnom sadržaju na True HD IPS ekranu rezolucije 1280 x 720 piksela. Ovaj model poseduje i kameru od 8 megapiksela, koja omogućava snimanje sadržaja visoke rezolucije. Optimus Pad LTE je i prvi tablet računar na svetu koji poseduje SD memorijsku karticu koja se može proširiti i do 32 GB.

Pored ovih karakteristika, Optimus Pad LTE poseduje Smart Movie Editor funkciju za lakše i brže uređivanje slika i video snimaka. Pomoću Web Duet funkcije moguće je istovremeno pretraživati internet i slati e-mail poruke ili deliti sadržaj na društvenim mrežama, dok OSP (On-Screen Phone) tehnologija omogućava povezivanje sa LG smart telefonima.

LG Optimus Pad LTE težak je samo 479 grama i tanak je 9,34 milimetra, što doprinosi njegovoj lakoj prenosivosti i prijemčivom dizajnu. Ovaj model poseduje dual-core procesor brzine 1.5 GHz i koristi Android 3.2 Honeycomb operativni sistem. Takođe, podržava HDMI (High Definition Multimedia Interface) i DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologije.

Specifikacije:

 

Operativni sistem: Android 3.2 Honeycomb

Memorija: 32GB (Micro SD sa mogućnošću proširivanja do 32GB)

Veličina: 245 x 151.4 x 9.34 mm

Težina: 497 g

Ekran: IPS True HD ekran dijagonale 8,9 inča

Rezolucija: 1280 x 768

Kamera: 8MP (pozadinska) / 2MP (prednja)

Procesor: Qualcomm 1.5GHz Dual-Core / Dual Channel

Baterija: 6,800 mAh

Drugo: HDMI, DLNA

 

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.

newsmaster