Raste udeo kompanije Lenovo na tržištu EMEA

Najnoviji preliminarni rezultati IDC-a za četvri kvartal 2012. godine pokazuju da je kompanija Lenovo zauzela poziciju broj 2 na tržištu računara u regiji EMEA sa 11,1 odsto udela. Rangiranje je podstaknuto uspehom i razvojem kompanije u Rusiji, Nemačkoj, Danskoj i Libanu gde je kompanija Lenovo pozicionirana kao broj 1.

Prilikom pridruživanja kompaniji Lenovo u aprilu 2012. predsednik oblasti EMEA, Đanfranko Lanči, istakao je svoju ambiciju i planove da kompanija postane jedna od top tri PC igrača na tržištu EMEA do 2013.godine. U momentu njegove takve izjave, kompanija Lenovo je bila broj 5 na tržištu. Kompanija Lenovo nastavlja da postiže pozitivan rast na tržištu, sa rastom od 41,7 odsto iz godine u godinu u 2012.

Lanči komentariše:„U aprilu 2012. postavili smo jasan cilj – postati broj 3 proizvođač računara na tržištu EMEA i ostvariti više od 10 odsto udela na tržištu do 2013. godine – to smo postigli i pre roka koji smo sebi zadali. Ovi rezultati su nam dali čvrstu osnovu sa koje radimo kako bismo postigli svoj krajnji cilj da postanemo broj 1 na tržištu EMEA. U predstojećoj godini tržište će biti u prilici da vidi još dosta inovativnih proizvoda kompanije Lenovo; dominiraćemo u oblasti proizvoda namenjenih individualnim korisnicima mnogo više nego do sada i ispunićemo svoju korporativnu strategiju da budemo PC+ kompanija – odnosno, dizajniraćemo proizvode koji imaju dodatne karakteristike i funkcionalnosti koje potrošači žele – poput naše Yoge, laptopa koji se konvertuje u tablet ili tableta PC the Horizon od 27 inča, koji je prikazan na CES-u.“

PC+ ambicija kompanije Lenovo se širi izvan proizvodnje računara, u proizvodnju tablete i smart telefona. Prethodne godine, Lenovo smart telefoni su lansirani u Rusiji sa jasnom ambicijom da postanu top pet igrač u roku od tri godine.

 

U prethodne tri godine poslovanje na tržištu EMEA je značajno doprinelo tome da kompanija Lenovo postane najbrže rastući PC proizvođač u okviru svetskih top proizvođača sa 15 četvrtina nadmašujući ukupno PC tržište. Ovi podaci pokazuju jasan trend i jak impuls za kompaniju Lenovo jer se usmerava na profitabilni, održivi rast u PC+ eri.

 

*IDC Q4 2012 PC Tracker, 16. januar 2013.

 

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) jeste tehnološka kompanija vredna 21 milijardu američkih dolara, prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara u svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster