HP i VMware pripremaju tehnologiju za bezbedna cloud okruženja

BEOGRAD, 21. Februar 2011. – HP i VMware su najavili nameru da sarađuju na razvoju i prodaji nove generacije sistema za sprečavanje upada (Intrusion Prevention System; IPS) osmišljenih i optimizovanih za virtuelna i cloud okruženja zasnovana na VMware vSphere® rešenju.Proširujući HP-ovu strategiju konvergentne infrastrukture, ove saradnja će se osloniti na uspeh postojećeg HP TippingPoint IPS rešenja za VMware vSphere instalacije, te postojeću integraciju dići na novi nivo.

Kompanije imaju cilj da unaprede zaštitu korisnika integrišući HP TippingPoint IPS sa VMware vShield™ i VMware vCloud Director® rešenjima. Integracija ovih proizvoda će omogućiti postojanje prožimajuće zaštite u cloud okruženju zahvaljujući objedinjenom upravljanju zaštitom, kao i zbog automatizacije skeniranja, otkrivanja pretnji i blokiranja napada. Biće olakšano održavanje bezbednosnih polisa uz održavanje bolje zaštite tradicionalnih, virtuelnih i cloud infrastruktura.

„Širenje virtuelnih i cloud sistema, dovelo je do novih bezbednosnih potreba koje nikad ranije nisu bile toliko kompleksne i od tolikog značaja za naše korisnike“, rekao je Alan Kessler, potpredsednik i generalni direktor HP-ovog odeljenja za bezbednosne proizvode. „Nadograđujući HP-ov globalni strateški savez s kompanijom VMware, ova saradnja će doneti nove, inovativne bezbednosne tehnologije za konvergentnu infrastrukturu i pružaće zaštitu koja je automatizovana i neprimetna.“

Kompanije su najavile i da će zajedno ponuditi hardversko i softversko rešenje koje predstavlja kombinaciju HP TippingPoint vControllera sa VMware vShield App i Edge zaštitom radi pojednostavljivanja korporativne bezbednosti. HP TippingPoint IPS vController i VMware vShield rešenja predstavljaju sveobuhvatnu kombinaciju firewalla i IPS zaštite koja obuhvata fizička i virtuelna okruženja.

Kombinovano rešenje omogućava korisnicima da aktiviraju bezbednosne polise koje se automatski prilagođavaju promenama u virtuelnom okruženju, poput uvođenja nove virtuelne mašine. Ovo integrisano rešenje pruža stalnu, istovremenu zaštitu fizičkog i virtuelnog okruženja.

Pored toga, ovo rešenje obuhvata unapređenu inteligenciju za detekciju upada koju je razvila HP-ova istraživačka organizacija DVLabs (Digital Vaccine Labs), a koja donosi filtere koji neprestano štite od najnovijih načina izvođenja zlonamernih napada.

„Naši korisnici traže bezbednosno rešenje koje je prilagođeno novih zahtevima virtuelnih i cloud okruženja“, rekao je Allwyn Sequeira, tehnološki direktor i potpredsednik za bezbednosna i mrežna rešenja u VMwareu. „Drago nam je što možemo da s HP TippingPoint rešenjem radimo na optimizaciji današnjih rešenja, kao i što sarađujemo na predstavljanju nove generacije zaštite bazirane na cloud sistemima.“

HP-ova konvergentna infrastruktura je ključna komponenta Instant-On Enterprise okruženja. U svetu koji je neprekidno povezan Instant-On Enterprise okruženje ugrađuje tehnologiju u sve što organizacije rade da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružile usluge koje su im potrebne.

Cene i dostupnost

Objedinjeno HP TippingPoint IPS vController i VMware vShield rešenje je već dostupno kao zaštitni sloj za HP-ovu i VMwareovu dokazane referente arhitekture koje su razvijene za konvergentnu infrastrukturu, virtuelizaciju klijentskog okruženja i cloud computing sisteme.

Ova rešenja su integrisana i podržana kroz mrežu globalnih konsultanata za bezbednost i inženjera podrške. Pored toga, HP Services nudi i usluge vezane za cloud i virtuelnu infrastukturu, zaštitu, projektovanje arhitekture, kao i implementaciju proizvoda. Ova rešenja i usluge mogu se nabaviti direktno od HP-a ili kroz mrežu ovlašćenih partnera.

Više informacija o VMware rešenjima potražite na adresi www.vmware.com.
Više informacija o HP TippingPoint rešenjima potražite na adresi www.hp.com/go/networking.
O kompaniji VMware
VMware nudi rešenja za virtuelnu i cloud infrastrukturu koja IT organizacijama omogućavaju da uliju novu energiju preduzećima svih veličina. Uz vodeću tržišnu platformu za virtuelizaciju – VMware vSphere® – korisnici koriste VMware da snize kapitalne i operativne troškove, povećaju agilnost, osiguraju kontinuitet poslovanja, ojačaju zaštitu i brinu o okruženju. Uz 2,9 milijardi dolara prihoda, 250 hiljada korisnika i 25 hiljada partnera, VMware je lider u oblasti virtuelizacije koja se redovno navodi kao glavni prioritet direktora informatičkih odeljenja. Sedište kompanije VMware je u Silicijumskoj dolini, kancelarije ima širom sveta, a na internetu se nalazi na www.vmware.com.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

Ovo saopštenje za medije sadrži izjave koje se odnose na budućnost i samim tim uključuju rizike, nesigurnosti i pretpostavke. Ukoliko se one realizuju ili pokažu netačnim, mogu da dovedu do neusaglašenosti između objavljenih rezultata i onih materijalnih koje je dobila kompanija HP sa svojim saradnicima. Sve tvrdnje koje nisu istorijske činjenice, mogu se smatrati predviđanjima, uključujući, ali ne primenjujući na izjave o planovima, strategijama i ciljevima uprave o budućim operacijama; svaka izjava koja se tiče očekivanog razvoja, održavanja ili deljenja tržišta koja se odnosi na proizvode i usluge; očekivani operativni i finansijski rezltati; svaka izjava koja označava očekivanje ili uverenje; i svaka izjava data na osnovu pretpostavke podleže svemu gore navedenom. Rizik, promenljivost i pretpostavke podrazumevaju dostizanje očekivanih rezultata kao i drugih vrsta rizika opisanih u HP-ovom izveštaju na obrascu 10-K za fiskalnu godinu završenu 31. oktobra 2010. godine i drugim podnescima Securities and Exchange komisiji. HP nema obavezu i ne namerava da ažurira ovakva predviđanja.
© 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein

newsmaster