COCA-COLA KARAVAN OPREMA ZAJEDNIČKE SOBE U DEČJIM BOLNICAMA ŠIROM SRBIJE

Beograd, 30. novembar 2012. –  U susret novogodišnjim praznicima Coca-Cola Sistem u saradnji sa prijateljima akcije, kompanijom Canon televizijom B92 i izdavačkom kućom Laguna, organizuje novogodišnji Coca-Cola karavan koji će ove godine doneti radost u 11 gradova širom Srbije. Tradicionalni Coca-Cola karavan ima humanitarni karakter. Ove godine zajedničke dečje sobe u 11 bolnica biće okrečene, opremljene novim nameštajem i dečjim knjigama. Na taj način biće pretvorene u sobe radosti, kako bi boravak deci u ovim ustanovama bio što bezbrižniji.

 

Coca-Cola karavan na svoj put kreće 14. decembra i posetiće Beograd, Novi Sad, Suboticu, Niš, Kruševac, Kraljevo, Užice, Kragujevac, Surdulicu, Zaječar i Šabac. Na centralnim gradskim lokacijama, građani će moći da daju svoj doprinos akciji, tako što će na karavan doneti očuvane dečje knjige. Knjige za opremanje bolnica će biti prikupljane i u Laguninim knižarama „Delfi“ širom Srbije od 1. decembra. Zauzvrat, uz donetu knjigu, svi građani će dobiti poklon CD sa najlepšim bajkama današnjice iz Lagunine „Riznice bajki za laku noć“ koje su za ovu priliku pročitali naši poznati glumci Nebojša Glogovac, Bojana Stefanović, Ivan Zarić, Ivana Zarić, Milica Zarić, Dubravka Mijatović, Srđan Timarov i Dragan Vujčić Vujke, i na taj način pružili doprinos akciji.

Svi posetioci karavana moći će da uživaju i u predstavi, a za posebno iznenađenje i fotografisanje sa Deda Mrazom zadužena je kompanija Canon. Svi koji se budu slikali, svoju novogodišnju uspomenu sa karavana i druženja sa omiljenim „dekom“ moći će odmah da ponesu sa sobom, zahvaljujući Canon Selphy štampačima, koje osim brzine karakterišu izuzetan kvalitet fotografije i dugotrajnost otiska.

Opremanjem dečjih soba radosti i kreiranjem biblioteka za najmlađe, boravak u bolnici će im biti prijatniji, jer će kroz priče i bajke moći da uživaju u svetu mašte i da na trenutak zaborave na zdravstvene probleme. Prikupljene knjige biće dostavljene bolnicama pri poseti Deda Mraza i njegove družine.

newsmaster