Samsung lansira Wave 3 na svetsko tržište

Važna prekretnica za smart telefon sa bada platformom koji se sada može naći u prodaji sa čitavom paletom Samsungovih aplikacija sa unapređenim sadržajem

Seul, Koreja – 28 novembar 2011. – Kompanija Samsung Electronics, vodeći proizvođač mobilnih telefona, najavila je da se jedan od njenih najboljih modela smart telefona sa ekranom od 4 inča Wave 3 našao u maloprodaji. Model Wave 3 će prvo biti lansiran u Francuskoj, a do kraja ove godine i u Nemačkoj, Italiji, Rusiji i drugim svetskim tržištima.

„Model Wave 3 je smart telefon koji će iskoristiti moć platforme bada 2.0, kao i novoproširenu paletu Samsungovih aplikacija i servisa. Nastavićemo da širimo platformu bada i njen ekosistem za smart telefone linije Wave tako što ćemo razviti još inovativnije funkcije, aplikacije i servise sa sadržajima“, izjavio je Dž.K. Šin, predsednik i direktor Samsungove poslovne jedinice za mobilne komunikacije. „Verujemo da je model Wave 3 smart telefon koji će istinski predstaviti mobilnoj industriji Samsungovu posvećenost platformi bada, a ja se lično nadam da će potrošači širom sveta uživati i u potpunosti iskoristiti mnoštvo inovativnih funkcija.“

Stil i performanse

Zasnovan na stilu prethodnih modela serije Wave, model Samsung Wave 3 predstavlja lepo dizajniran smart telefon koji je smešten u jedinstveno metalno kućište od 9.9mm. Elegantno konstruisan sa kućištem od anodizovanog brušenog aluminijuma, tanak a izdržljiv dizajn ovog monobloka pruža podršku aktivnom životnom stilu korisnika u pokretu.

Wave 3 poseduje impresivan procesor od 1.4GHz i HSPA konektivnost od 14.4 Mbps koja zaista transformiše korisnički doživljaj sa jednostavnim promenama ekrana i ultra-velikim brzinama preuzimanja podataka. Osposobljen za HD video, ovaj model omogućava korisnicima da uživaju u video snimcima visoke rezolucije na bilo kom mestu i u bilo koje vreme, dok emitovanje video snimaka u formatu DivX nudi kristalno jasne snimke zbog čega ćete biti u mogućnosti da uživate u najboljem kvalitetu video snimaka na mobilnom telefonu.

Brz i inteligentan sa bada 2.0

Model Wave 3 radi na Samsungovoj platformi bada 2.0 pri čemu nudi jedinstveno korisničko iskustvo jer je u ovom operativnom sistemu stvorena ravnoteža između platformi Touchwiz UX i bada. Mogućnosti personalizovanja su uvećane pravim multitaskingom koji omogućava korisnicima da aktiviraju i puštaju više aplikacija istovremeno. Osnovni ekran Live Panel može da se prilagodi pomoću postavljanja prečica za sadržaje i aplikacije koje su korisniku najvažnije. Upravljanje direktorijumima na ekranu, kojem podršku pružaju jedinstveni 3D vizuelni pristup, multi-tač funkcije i pregledi tipa „tab-and-drag“, nikad nije bilo lakše niti intuitivnije. Takođe, integrisana funkcija WiFi Direct poštedeće korisnike muka dok traže pristup bežičnom internetu time što će se odmah povezivati sa drugim WiFi uređajima.

Više aplikacija i servisa za bogatiji društveni život

 

Model Wave 3 omogućava pristup desetinama hiljada lokalizovanih aplikacija preko Samsungove specijalizovane prodavnice aplikacija, Samsung Apps. Sa pojavom novog smart telefona sa platformom bada 2.0, Samsung Apps je unapređen sa poboljšanim korisničkim interfejsom, ažuriranim opcijama kupovine i sa personalizovanim servisom koji preporučuje aplikacije. Nedavno unapređen servis Social Hub 2.0 pomaže korisnicima da budu uvek u toku sa svojim užurbanim i aktivnim društvenim životom tako što integriše slanje poruka, SNS i elektronsku poštu sa telefonskim imenikom i informacijama iz kalendara što omogućava trenutno društveno umrežavanje prikazujući sve društvene interakcije u okviru jednog portala. Integrisani priključak pod nazivom Store & Player, Music Hub stvara pravi doživljaj muzičke prodavnice jer nudi pristup brojci od preko 12 miliona pesama kao i mogućnost da korisnikovi muzički katalozi budu u potpunosti personalizovani.

Smart telefon Wave 3 takođe poseduje ChatON, Samsungov komunikacijski servis koji radi na više platformi a koji povezuje sve mobilne korisnike u jednu zajednicu. Sa jednostavnim logovanjem koje ne zahteva navođenje lozinke niti korisničkog ID-a, ChatON se integriše direktno sa korisnikovim informacijama o kontaktima čime omogućava spontano četovanje u roku od nekoliko sekundi. Ovaj servis takođe omogućava objavljivanje sadržaja u različitim formatima – fotografije, video i audio snimci, kontakti, kalendar – kako bi slanje poruka bilo lakše i brže nego ikad. Funkcija grupnog čet servisa ChatON takođe dopušta korisnicima da u svako vreme i na svakom mestu komuniciraju sa više osoba istovremeno.

Lansiranjem modela Wave 3, Samsung je predstavio čitavu paletu novih 3D igrica i aplikacija povezanih sa servisom LBS (servis za lociranje) koje u potpunosti koriste prednosti unapređenog operativnog sistema bada 2.0 OS i novih funkcija hardvera kao što su Wi-Fi Direct i prepoznavanje glasa. Obuhvatanjem mnoštva različitih kategorija koje uključuju igrice, zabavu, obrazovanje i uslužne prograne, Samsung Apps će proslaviti lansiranje platforme bada 2.0 tako što će u ograničenom periodu obezbediti ekskluzivna besplatna preuzimanja aplikacija kao što su Camcard, Skyview i The Adventures of Tintin: The Game.

Uz to, Samsung organizuje globalno takmičenje u oblasti aplikacija pod nazivom ‘bada 2.0 Power App Race’. Ovo takmičenje je osmišljeno tako da ohrabri zajednicu bada programera time što će nagraditi najbolje aplikacije za platformu bada 2.0 sa ukupnom gotovinskom nagradom od milion dolara. O pobedniku takmičenja ‘bada 2.0 Power App Race’ odlučivaće publika, jer će rezultat odrediti deset najprodavanijih aplikacija u okviru Samsung Apps. Programeri mogu da učestvuju preko programerske veb stranice bada (developer.bada.com/) pošto se prijave za takmičenje zaključno sa 31. decembrom 2011. godine.

Za multimedijalni sadržaj i više informacija posetite www.samsungmobilepress.com/

Samsung Wave 3 – specifikacije proizvoda

Mreža

HSDPA 14.4/HSUPA 5.76  900/2100
EDGE/GPRS  850/900/1800/1900

Procesor

1.4GHz

Displej

4” WVGA Super AMOLED

OS

bada 2.0

Kamera

Glavna (pozadi): 5 MP AF sa LED Flash

Sekundarna (napred): VGA

Video

Formati: MPEG4/H.263/H.264/DivX

Plejbek/snimanje: HD(720p)@30fps

Audio

Formati: MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA/AMR/ MID/WAV

3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio sa RDS

Funkcije sa dodatnom vrednošću

Samsung Apps

Samsung Kies 2.0

Samsung ChatON mobli komunikacijski servis

Samsung TouchWiz

Social Hub
– integrisane poruke (Email, IM, SNS), kontakti/ Calendar Sync

– Osnovno: POP3/IMAP Email & IM

Music Hub

Polaris Office

Caster

A-GPS/Glonass

Konektivnost

Bluetooth v3.0
USB 2.0 + HS

WiFi 802.11 b/g/n

WiFi Direct

Senzor

Akcelerometar, kompas, Proximity, baterijska lampa

Memorija

  512MB(RAM) + 4GB interna memorija, mikroSD (do 32GB)

Dimenzije  

125.9 × 64.2 × 9.9 mm, 127g

Baterija

Baterija (standardna) Li-on, 1,500mAh

Vreme razgovora: do 430 sati
Vreme mirovanja: do 500 minuta

* Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 135.8 milijardi dolara u 2010. godini. Zapošljava približno 190,500 ljudi u 206 filijala širom 68 država. Kompanija se sastoji od devet glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za memorije, LSI sistem adaptera i LCD ekrane.  Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, poluprovodničkih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.