Probna verzija Microsoft Office 365 od sada dostupna i u Srbiji

Beograd, 30. novembar 2011. – Probna verzija Microsoft Office 365, programa nove generacije zasnovane na principu cloud computing-a, od danas je dostupna i na srpskom tržištu. Pored Srbije, trial verzija Office 365 postala je dostupna u još 20-tak zemalja, šest meseci nakon svetskog predstavljanja. Istovremeno je postao dostupan i prvi veliki update ovog paketa.

Microsoft Office 365 je skup alatki za rad na Internetu koji omogućava pristup elektronskoj pošti, kontaktima, dokumentima i kalendarima sa bilo kog mesta ili računara, čime se značajno smanjuju troškovi i povećava produktivnost preduzeća. Office 365 je zasnovan na principu cloud computing-a, koji omogućava korisnicima informatičkih tehnologija da plaćaju samo one usluge koje su im zaista potrebne, kao i da u kratkom vremenskom roku značajno promene njihov obim.

Office 365 povezuje MS Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online and Microsoft Lync Online u uvek dostupnom cloud servisu. Trial verzija MS Office-a 365 omogućiće preduzećima i korisnicima da isprobaju i upoznaju se sa radom Office 365, dok će komercijalna verzija Office 365 biti dostupna u prvoj polovini 2012.godine. Ovaj program najnovije generacije prilagođen je primeni u svakom radnom okruženju – od malih preduzeća do velikih kompanija i sistema.

Microsoft već godinama razvija svoje proizvode na Cloudu kako bi pružio podršku velikim kompanijama poput Shell-a ili Dupont-a. Office 365 omogućava da se snaga velikih sistema prenese i na mali biznis, tako da oni sada mogu koristiti istu tehnologiju u skladu sa svojim poslovnim ambicijama. Iako je Office 365 predstavljen u svetu u junu ove godine, rezultati pokazuju da ga korisnici prihvataju 8 puta brže nego prethodne verzije. To je posebno vidljivo kod malih preduzeća, što je izuzetno značajan segment, s obzirom da više od 90 procenata Microsoftovih klijenata predstavljaju preduzeća sa manje od 50 zaposlenih“, objašnjava Danijela Zečević, menadžer za klijentske programe kompanije Microsoft Srbija.

Sa programom Office 365, korisnicima se pruža prilika da unaprede svoje poslovanje koristeći tehnologije i alate koji su im već poznati i kojima veruju. Zaposleni dobijaju mogućnost da rade sa lakoćom koristeći bilo koji računar ili mobilni telefon, kao i poznate aplikacije kao što je Office. S druge strane, vlasnicima preduzeća je zagarantovana pouzdanost, bezbednost i IT kontrola svih procesa.

U Office 365, Microsoft je uneo više od 30 poboljšanja koja se odnose na komunikaciju i saradnju, kao što su:

  • Podrška za Lync i Mac: Korisnici Mac-a sada mogu kroz Office 365 koristiti i instant poruke i video pozive,
  • New SharePoint Business Connectivity Services koji korisnicima omogućava da povežu informacije u najvažnijim segmentima poslovanja komapnija, kao što su menadžment odnosa sa klijentima ili SAP softver
  • Podrška za Windows Phone 7,5: Od danas korisnici mogu da pristupe i urade update dokumenta u SharePoint Online sa bilo kog mesta koristeći svoj Windows Phone.

Za besplatnu probnu veziju Office 365, posetite link:

http://www.microsoft.com/sr-latn-rs/office365/online-software.aspx

newsmaster