IBM i Matematički fakultet potpisali Sporazum o saradnji

IBM u Srbiji i Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su u utorak 19. maja petogodišnji Sporazum o saradnji, koji stupa na snagu 20. maja 2009.

Sporazum su potpisali Milos Đurković, generalni direktor IBM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju i prof. dr Miodrag Mateljević, dekan Matematičkog fakulteta.

Ovim sporazumom Matematički fakultet postaje član programa IBM-ove Akademske inicijative koja fakultetskom osoblju omogućava kontinualno usavršavanje plana i programa predmeta, najnovije besplatne alate i softvere, mogućnost povezivanja s IBM-ovim stručnjacima i rad na zajedničkim projektima, besplatnu literaturu, interaktivnu obuku uz primere, „bele“ knjige, članke, stručne seminare i mnoge druge mogućnosti predviđene ovim programom.

Studentima se omogućava besplatan pristup IBM-ovim proizvodima, najnovijim istraživanjima i tehnologijama, mogućnost učestvovanja na takmičenjima i drugim događajima, dobijanje svedočanstava kao i šansa da postanu deo baze stručnog tima kojoj imaju pristup IBM-ovi partneri i korisnici.

„Današnji sporazum predstavlja deo naše strategije koja će studentima u Srbiji omogućiti lak pristup najnovijim IBM-ovim proizvodima i rešenjima. Ovo je samo jedan u nizu sporazuma koji je IBM potpisao s fakultetima i raduje nas što vidimo da naše naučne ustanove shvataju potrebu da podrže inicijative koje omogućavaju našim studentima da steknu znanja koja će im biti potrebna za karijere u mutidisciplinarnim oblastima“, rekao je Miloš Đurković, generalni direktor IBM-a u Srbiji.

|Search: Find More About IBM i Matematički fakultet potpisali Sporazum o saradnji|