Nova HP-ova rešenja za optimizaciju informacija pokreću Instant-On preduzeća

BEOGRAD, 29. novembar 2011. – HP je proširio svoju ponudu rešenja za optimizaciju informacija novim rešenjima koja omogućavaju Instant-On preduzećima da informacije, intuiciju i ideje pretvore u uvid koji podstiče donošenje boljih odluka.

Eksploziju podataka pokreću novi izvori koji predstavljaju izazov za tradicionalne načine čuvanja i analiziranja informacija. Samo 15 odsto podataka se nalazi u strukturisanoj formi koju računari razumeju. Podaci koje kreiraju ljudi: video i audio fajlovi, tekstovi, e-mail poruke, društveni mediji i sl. obuhvataju 85 odsto svih podataka i pružaju bogatijie razumevanje koje se sastoji od ideja i koncepta. Pored toga, sve veća količina podataka koje generišu senzori i tagovi, predstavlja novu šansu za organizacije. Svi ovi podaci predstavljaju pravi izazov za preduzeća.

Novo istraživanje sprovedeno za potrebe HP-a otkriva da je više od 50 odsto informacija u organizacijama nepovezano, neotkriveno i neupotrebljeno.(1)

Skoro svaki drugi ispitanik ukazao je na to da njegovoj organizaciji nedostaje efikasna informaciona strategija koja prolazi kroz organizacione silose, tehnologije i strateške funkcije. Pored toga, samo 2 odsto učesnika je reklo da njihove organizacije u 100 odsto slučajeva mogu obezbediti pravu informaciju u pravom trenutku radi podrške ostvarivanju povoljnih poslovnih ishoda.

„Korišćenje informacija u svim oblicima je sledeći veliki talas koji će kreirati kompetitivnu prednost“, rekao je JanZadak, izvršni potpredsednik, Global Sales, HP. „Do sada, organizacije su bile vezane za korišćenje samo 15 odsto njima dostupnih podataka. Sa HP-ovom ponudom rešenja za optimizaciju informacija, organizacije mogu iskoristiti snagu 100 odsto njihovih podataka da bi stekle uvid, omogućile predviđanje, i preduzele akcije.“

HP-ova informaciona platforma nove generacije

—    HP-ova informaciona platforma nove generacije – IDOL 10 omogućava organizacijama da automatski razumeju i deluju na osnovu kombinacije podataka koje kreiraju ljudi i senzori tako što će u realnom vremenu identifikovati ideje i šablone. Kombinacija Autonomy (HP-ova kompanija) sloja za obradu informacija i Vertica (HP-ova kompanija) analitičkog sistema visokih performansi koji radi u realnom vremenu, omogućava organizacijama da analiziraju 100 odsto nestrukturisanih, polustrukturisanih i strukturisanih informacija na konzistentan, istovetan način.

HP Autonomy uređaji za arhiviranje, elektronsko pronalaženje i pretraživanje

Novi HP Autonomy uređaji za arhiviranje, elektronsko pronalaženje i pretraživanje projektovani su tako da organizacijama na raspolaganju bude jednostavno, pouzdano rešenje, po sistemu ključ u ruke. Novi uređaji za arhiviranje, koje pokreće IDOL 10, omogućavaju organizacijama da brzo koriste i izvlače metapodatke iz svih tipova podataka i izvora. Uređaj za elektronsko pronalaženje obezbeđuje analizu kritičnih tačaka u podacima radi procene statusa, obima podataka i tendencija. Sa uređajem za pretraživanje organizacije mogu kategorizovati, tagovati, linkovati, pronalaziti i praviti profile svih tipova podataka radi pripremanja velikih količina značajanih informacija.

 

HP-ovo rešenje za društveno izveštavanje i napredne informacione usluge za Vertica platformu

HP-ovo rešenje za društveno izveštavanje omogućava organizacijama da prikupljaju nestrukturisane podatke koji nastaju u društvenim medijima i da optimizuju korisnički ugođaj, upravljaju reputacijom brenda, osnaže resurse, kao i da podstaknu razvoj inovativnih proizvoda.

Pored toga, HP-ove napredne informacione usluge za Vertica platformu ubrzavaju implementaciju Verticaanalitičke platforme koja analizira velike obime strukturisanih, polustrukturisanih i nestrukturisanih podataka radi brzog ostvarivanja kritičnog poslovnog uvida. Ove usluge pomažu korisnicima da definišu sopstvene potrebe za analizom podataka i da odrede najbolji način za integraciju Vertica analitičke platforme u postojeću infrastrukturu.

HP-ova rešenje za konvergentni storidž

Korisnicima s velikom količinom podataka na raspolaganju je novi HPB6200StoreOncebekap sistem koji predstavlja najveći postojeći uređaj za deduplikaciju koji radi brzinom od 28 TB na sat(2)i jedino je rešenje u svojoj klasi koje obezbeđuje u potpunosti automatizovanu visoku dostupnost.(3)

—    Novi HPDataProtectorsoftver integriše HPLabs StoreOnce sistem za deduplikaciju radi pružanja snažnih performansi i bekapa koji efikasno koristi resurse, radi primene u manjim IT okruženjima.

—    Korisnicima u kompanijama srednje veličine namenjen je novi uređaj velike gustine za konvergentni storidž. HPX5000G2mrežni storidž sistem koji su projektovali HP i Microsoft, a koji pruža jednostavnost i efikasnost za upravljanje sve većom količinom sadržaja koje kreiraju ljudi. Može da podrži više od 10 hiljada korisnika na istom sistemu, a lako se proširuje na kapacitet veći od 100 TB.(4)

HP IT Performance paket

HPITPerformancepaket je nova generacija platforme za upravljanje performansama, a IT odeljenju omogućava da unapredi performanse primenom operativnog izveštavanja. Ovo rešenje pruža sveobuhvatni pregled svih IT sredstava, automatizuje IT menadžment i prilagođava IT performanse zadovoljavanju specifičnih poslovnih ciljeva.

HPITPerformancepaket: verzija VP of Operations sadrži više od 50 pripremljenih ključnih indikatora preformansi za bolje merenje performansi, kao i za automatizaciju, pokretanje i praćenje usluga. Sadrži HPBusinessServiceManagement(BSM)9.1 softver koji omogućava predviđanje IT incidenata pre nego što se dese, što IT menadžmentu omogućava da deluje proaktivno zahvaljujući analiziranju i otklanjanju potencijalnih problema pre nego što se dese.

HPITPerformancepaket: verzija VP of Applications meri performanse podataka na osnovu više od 60 pripremljenih ključnih indikatora performansi i koristi HPApplicationLifecycleManagement (ALM) softver da optimizuje razvoj aplikacija.

HP-ovo rešenje za optimizaciju informacija osnovna je komponenta Instant-Onpreduzeća. U svetu koji je stalno povezan, Instant-On preduzeće tehnologiju ugrađuje u sve što radi kako bi korisnici, zaposleni, partneri i građani ono što im je potrebno dobili trenutno.

Snimak konferencije za medije održane na HP DISCOVER konferenciji, kao i dodatne informacije o HP-ovim objavama na svom najznačajnijem događaju za korisnike, HP DISCOVER u Beču, dostupno je na adresi www.hp.com/go/optimization2011.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

(1)   „HP Research: Information Optimization“, Coleman Parkes Research, Ltd., oktobar 2011.

(2)   Na osnovu HP-ovih internih komparativnih analiza javno dostupnih podataka o glavnim konkurentima.

(3)   „HP B6200 StoreOnce whitepaper“, Edison Group, novembar 2011.

(4)   HP-ovo interno istraživanje. Rezultati su bazirani na specifičnoj konfiguraciji sistema (X5000 G2 sa 16 x 600 GB 15K RPM LFF SAS hard diskovima konfigurisanim kao dva storidž rezervoara, po jedan rezervoar za svaki X5000 G2 nod. Svaki storidž rezervoar konfigurisan je kao RAID 1 LUN s osam diskova). Nema garancije da će svi korisnici postići ove rezultate.

 

Ovo saopštenje za medije sadrži izjave koje se odnose na budućnost i samim tim uključuju rizike, nesigurnosti i pretpostavke. Ukoliko se one realizuju ili pokažu netačnim, mogu da dovedu do neusaglašenosti između objavljenih rezultata i onih materijalnih koje je dobila kompanija HP sa svojim saradnicima. Sve tvrdnje koje nisu istorijske činjenice, mogu se smatrati predviđanjima, uključujući, ali ne primenjujući na izjave o planovima, strategijama i ciljevima uprave o budućim operacijama; svaka izjava koja se tiče očekivanog razvoja, održavanja ili deljenja tržišta koja se odnosi na proizvode i usluge; očekivani operativni i finansijski rezltati; svaka izjava koja označava očekivanje ili uverenje; i svaka izjava data na osnovu pretpostavke podleže svemu gore navedenom. Rizik, promenljivost i pretpostavke podrazumevaju dostizanje očekivanih rezultata kao i drugih vrsta rizika opisanih u HP-ovom izveštaju na obrascu 10-K za fiskalnu godinu završenu 31. oktobra 2010. godine i drugim podnescima Securities and Exchange komisiji. HP nema obavezu i ne namerava da ažurira ovakva predviđanja.

 

© 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

 

newsmaster