Veeam Availability Suite v9

Veeam Logo

Poslovanje se radikalno pojednostavljuje upravljanjem rezervnim kopijama podataka i smanjuju se troškovi vlasništva zahvaljujući novom neograničenom skladištu rezervnih kopija podataka sa horizontalnim skaliranjem u  Veeam Availability Suite v9

Nova opcija drastično smanjuje troškove hardvera uz istovremeno značajno smanjenje obima posla za poslovna okruženja i poboljšanje sveukupnog učinka

BAR, Švajcarska: 20. oktobar, 2015. Veeam® Software, kompanija sa inovativnim rešenjima koja omogućavaju dostupnost modernih data centara (Availability for the Modern Data Center™), objavila je danas da će Veeam Availability Suite v9 sadržati novu mogućnost za čuvanje rezervnih kopija podataka koja dramatično smanjuje ukupan trošak vlasništva (TCO) skladišta za rezervne kopije podataka, smanjuje troškove hardvera i radikalno pojednostavljuje upravljanje rezervnim kopijama podataka u kompleksnim poslovnim okruženjima : Neograničeno skladište rezervnih kopija podataka sa horizontalnim skaliranjem: Unlimited Scale-out Backup Repository™.

Upravljanje rezervnim kopijama podataka, obično predstavlja skup i velik problem za kompaniju; to je u velikoj meri  uzrokovano time što eksponencijalna stopa rasta podataka nadmašuje mogućnost ranijih rešenja za efikasnim i isplativim upravljanjem.

“Obim diskovnog prostora za produkciju i čuvanje rezervnih kopija podataka rastu za približno 40 procenata iz godine u godinu, dok budžeti koji se izdvajaju za zaštitu podataka okvirno rastu za desetinu navedenog procenta,” kako navodi Jason Buffington, Viši analitičar za zaštitu podataka u kompaniji ESG. “Ironija je u tome što se od IT-a očekuje da poveća svoju dostupnost i agilnost u procesu oporavka podataka, ali on nije sposoban ni za održavanje nepromenjenog obima uz upotrebu ranijih rešenja za čuvanje rezervnih kopija podataka – što je delimično uzrokovano zahtevima za čuvanje podataka.”

Pored zahteva koji se odnose na dostupnost , RTPOTM  (postizanje vremena povratka podataka)  od 15 minuta ili manje za sve aplikacije i podatke, današnja preduzeća se suočavaju sa realnim izazovom obezbeđivanja optimalnog nivoa dostupnosti uz budžet za zaštitu podataka koji ne može održati korak sa takvim zahtevima. Zahvaljujući Veeam Availability Suite v9, klijenti dobijaju nov, moćni alat za borbu sa troškovima i kompleksnošću koja prati eksponencijalni rast podataka.

“Uz Veeam, IT sektor preduzeća prevazilazi stara rešenja za čuvanje  rezervnih kopija podataka i omogućava pravu dostupnost data centra za sve podatke i aplikacije,” rekao je Ratmir Timashev, Izvršni direktor kompanije Veeam. “Kapacitet našeg novog  Neograničenog skladišta rezervnih kopija podataka sa horizontalnim skaliranjem predstavlja dodatni primer načina na koji u potpunosti koristimo prednost novih tehnologija u cilju poboljšanja dostupnosti za poslovanje. U ovom slučaju, rezultat je značajno pojednostavljivanje i smanjenje troškova čuvanja rezervnih kopija podataka, te olakšano i isplatljivije ‘always-on’ poslovanje.“

Veeam Neograničeno skladište  rezervnih kopija podataka sa horizontalnim skaliranjem prevazilazi ove izazove kreiranjem jednog skladišta rezervnih kopija podataka za gotovo sve uređaje za čuvanje podataka. Prednosti su brojne, uključujući:

  • Pojednostavljeno čuvanje rezervnih kopija podataka u kompleksnim poslovnim okruženjima: Preduzeća  sada mogu beskonačno povećavati kapacitet prostora za skladištenje podataka jednostavnim dodavanjem gotovo bilo kog uređaja za skladištenje podataka u jedan pul.

Inteligentnim korišćenjem svih kapaciteta za skladištenje podataka raspoloživost se dramatično unapređuje: nedostatak slobodnog prostora na određenom uređaju za skladištenje ili čak njegova privremena nedostupnost ne dovodi do neuspešnih backup-a i propuštenih ciljnih tački oporavka (RPO) .

  • Maksimalno iskorišćavanje postojećih resursa za čuvanje podataka: Neograničeno skladište rezervnih kopija podataka sa horizontalnim skaliranjem omogućava preduzeću da maksimalno iskoristi svoje postojeće investicije u proces čuvanja podataka kako bi smanjilo troškove. Zapravo, Veeam efektivno povećava kapacitet postojećeg prostora za čuvanje podataka za više od 30 procenata boljim iskorišćenjem prostora koji tipično ostaje neiskorišćen upotrebom ranijih modela za čuvanje rezervnih kopija podataka, čime se značajno smanjuje količina zauzetog prostora.
  • Poboljšavanje učinka: Korišćenjem politike smeštanja rezervnih kopija datoteka, kompletne i dodatne rezervne kopije datoteka se mogu dodeliti zasebnm uređajima za skladištenje u cilju unapređenog učinka čuvanja i povratka rezervnih kopija podataka boljim iskorišćenjem I/0 (input/output) kapaciteta više uređaja u toku jednog procesa.Uz pomoć ovoga, Neograničeno skladište rezervnih kopija podataka sa horizontalnim skaliranjem omogućava kraće ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO) i smanjuje rizik od gubitka podataka, čime preduzeće poboljšava optimizaciju upotrebe resursa za čuvanje podataka.

 “Protivrečnost između potrebe povećavanja IT fleksibilnosti i agilnosti uz smanjenje opterećenja u procesu čuvanja podataka mnogima predstavlja dodatno opterećenje,” dodao jeBuffington,. “Veeam-ov novo Neograničeno skladište rezervnih kopija podataka sa horizontalnim skaliranjem bi trebalo da pomogne pojednostavljivanjem, ciljanim čuvanjem  rezervnih podataka, te da dodatnim olakšavanjem  administracije i obezbeđivanjem fleksibilnosti administratorima  koji imaju važnije  zadatke  strateške prirode od upravljanja njihovim osnovnim pulom za čuvanje podataka.”

Veeam Availability Suite v9 će biti dostupan kasnije ove godine. Za više detalja o novom Veeamovom Neograničenom skladištu rezevnih kopija podataka sa horizontalnim skaliranjem, uključujući više tehničkih detalja na predstojećem vebinaru, molimo Vas da posetite: http://go.veeam.com/v9.

Konferencija  VeeamON 2015: The World’s Premier Data Center Availability Event, održava se od 26. do 29. oktobra 2015. godine u Aria Resort and Casino u Las Vegasu, Nevada. Drugu godinu za redom Veeam će okupiti vodeće stručnjake u industriji, svoje korisnike i partnere, koji će imati priliku da saznaju i nauče novosti o osiguravanju neprekinutog poslovanja (Always-On Business). Registracija je sada omogućena.

O Veeam softveru

Veeam® prepoznaje nove izazove sa kojima se kompanije širom sveta suočavaju kako bi ispunile zahteve današnje sveprisutne potrebe za neprekinutim poslovanjem (Always-On Business™), poslovanjem po principu 24/7/365. Kako bi odgovorila na ove zahteve, kompanija Veeam je ponudila inovativno rešenje za omogućavanje dostupnosti modernih data centara (Availability for the Modern Data Center™) . Za razliku od tradicionalnih rešenja za formiranje rezervnih kopija koja obezbeđuju ciljno vreme oporavka (RTO) i ciljnu tačku oporavka (RPO) od nekoliko sati ili dana, Veeam pomaže organizacijama da dostignu ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO™) od 15 minuta i manje, za sve aplikacije i podatke. To se postiže pomoću fundamentalno nove vrste rešenja koje obezbeđuje veliku brzinu oporavka, izbegavanje gubitka podataka, proverenu zaštitu, maksimalnu iskoristivost podataka i potpunu transparentnost. Veeam Availability Suite™, koji obuhvata Veeam Backup & Replication™, maksimalno iskorištava virtuelizaciju, skladištenje i cloud tehnologije koje omogućavaju savremenim data centrima da pomognu organizacijama da uštede vreme, ublaže rizike i drastično smanje kapitalne i operativne troškove.

Osnovana 2006. godine, kompanija Veeam trenutno ima 33.000 ProPartnera i više od 157.000 korisnika širom sveta. Globalno sedište kompanije Veeam se nalazi u gradu Baar, u Švajcarskoj i poseduje kancelarije širom sveta. Da biste saznali više, posetite http://www.veeam.com.

###

newsmaster