LEECO NAJVEĆI PROVAJDER SADRŽAJA U KINI POSTAJE NAJVEĆI AKCIONAR COOLPAD GROUP-E

LeEco (www.leeco.com) ranije poznat pod nazivom LeTV, postao je najveći akcionar Coolpad Group-e. Kineski internet konglomerat kupio je 11 odsto više akcija kompanije za telekomunikacionu opremu Coolpad od kompanije Data Dreamland, prethodnog najvećeg akcionara kompanije Coolpad, za 135 miliona dolara. Nakon transakcije, LeEco poseduje ukupno 28,9 odsto Coolpad akcija i tako je postao najveći akcionar „kineskog četvrtog najvećeg brenda mobilnih telefona.”

LeEco.com je najveći provajder sadržaja u Kini koji vredi više od 13 milijradi dolara i brzo širi svoje prisustvo u Indiji, Rusiji, a uskoro i u SAD-u. LeEco zajedno sa Coolpadom, predviđa prodaju od 60 miliona uređaja pametnih telefona u toku 2016. i 100 miliona uređaja u toku 2017, što će kompaniju učiniti četvrtim najvećim prodavcem pametnih telefona u Kini i šestim globalno, čime će kompanija postati jedan od najvećih proizvođača pametnih telefona na svetu.

Očekuje se da će integracija prilagoditi Coolpad proizvode ekosistemu LeEco – platformi, sadržaju, terminalu i aplikacijama. Povezivanje će takođe omogućiti LeEco ekosistemu da se integriše sa gotovo stotinu miliona inteligentnih terminala kompanije Coolpad za veoma kratko vreme, što će pomoći kompaniji da poveća prodaju u Severnoj Americi, Evropi, Aziji i Africi.

LeEco, kao Coolpad-ov najveći akcionar, neće imati korist samo od dodatnih istraživanja proizvoda, patenata, marketing programa i ostalnih prodajnih mogućnosti, već će omogućiti kompaniji da ojača svoje brendove i promeni izgled svetske industrije pametnih telefona.

Izvor: Popup Advertising.