IDC Predictions 2014 konferencija

Beograd, 26.03. 2013. U sredu, 26. Marta 2014, IDC, jedna od vodećih svetskih market intelligence i konsalting kompanija u industriji informacionih i telekomunikacionih tehnologija, u saradnji sa U.S. commercial services, uz podršku partnera, kompanija HP Srbija I Comtrade, organizovala je konferenciju IDC Predictions 2014 u prostorijama ambasade SAD u Beogradu.

IDC je predstavio studiju  “IDC Predictions 2014”, u kojoj analizira globalne trendove na polju informacionih tehnologija (IT). Uz analizu IDC, predstavljene su i analize i prognoze makroekonomskih trendova I pojava u 2014. godini.

Skup je zvanično otvorio  Ambasador SAD u Srbiji, G. Majkl Kirbi , dok su prisutne ispred kompanije IDC pozdravile  Gđa Zorana Jurić i Gđa Ana Papež.

G. Stefan Lazarević, državni sekretar ministarstva spoljne I unutrašnje trgovine I telekomunikacija predstavio je analizu situacije I potencijalnih šansi u IT industriji u 2014, a G. Marko Miljković iz Ekonomskog Instituta govorio o makroekonomskoj situaciji I očekivanjima u 2014.

Centralnu prezentaciju održao je G. Jan Široki, podpredsednik kompanije IDC, koji nam je predočio deset najvažnijih prognoza kompanije za 2014. godinu u IT sektoru, uz naglasak na veliki rast “3rd platform”.

Konferenciju je zaključio G. Miloš Đurković, director kompanije HP Srbija, premijum partnera konferencije, prezentacijom “Solutions for the New Style of IT”

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Vlade republike Srbije, vodeći ljudi i predstavnici IT sektora u okviru ministarstava Vlade republike Srbije,  predstavnici privatnih i javnih preduzeća u Srbiji, kao i vodećih američkih kompanija koje posluju na srpskom tržištu IT proizvoda i usluga.

International Data Corporation (IDC) je vodeća svetska market intelligence i konsalting kompanija u industriji informacionih i telekomunikacionih tehnologija. IDC prati, analizira i predviđa  tržišne i tehnološke trendove, omogućavajući klijentima da na osnovu pouzdanih informacija donosu strateške odluke vezane za poslovanje, nabavku i korišćenje ICT opreme i usluga. Više od hiljadu analitičara IDC-a, u više od 110 zemalja, pruža ekspertizu i uvid o globalnim i lokalnim ICT tržištima. Direktori i menadžeri širom sveta se već pola veka uzdaju u informacije kompanije IDC i na osnovi njih donose odluke i doprinose uspehu svojih kompanija.IDC je ćerka kompanija IDG-a, vodeće svetske organizacije na području ICT medija, istraživanja i konferencijskih dogadjaja.

IDC CEMA pokriva centralnu i istočnu Europu, Bliski istok i Afriku  zapošljava više od 140 vrhunskih analitičara u više od 20 zemalja, sa regionalnim kancelarijama u Pragu, Moskvi, Dubaiju i Istanbulu. Korisnici usluga su dobavljači ICT hardvera i softvera, Vlade kao i finansijske institucije.

IDC ADRIATICS sa sedištem u Zagrebu i regionalnim kancelarijama u Ljubljani i Beogradu, kao i ugovornim agentima u Sarajevu, Skopju i Tirani, prati, analizira i predviđa kretanja  IT tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

www.idc-adriatics.com  www.idc-cema.com  www.idc.com

newsmaster