INTEL POČINJE SA ISPORUKOM NOVIH INTEL® ATOM™ PROCESORA; NOVE KARAKTERISTIKE, ODLIČNA AUTONOMIJA BATERIJE

INTEL POČINJE SA ISPORUKOM NOVIH INTEL® ATOMPROCESORA; NOVE KARAKTERISTIKE, ODLIČNA AUTONOMIJA BATERIJE

Sistemi zasnovani na novom Intel® Atom procesoru biće dostupni početkom 2012. godine

 

SANTA KLARA, Kalifornija, 28. decembar, 2011 – Kompanija Intel Corporation objavila je danas dostupnost svoje najnovije mobilne platforme zasnovane na Intel® Atom™ procesoru, poznate pod kodnim imenom „Cedar Trail.” Dizajnirana da obezbedi mobilno i kompaktno računarstvo sa odličnom autonomijom baterije po pristupačnoj ceni, najnovija platforma donosi nekoliko novina netbook računarima koje su postale popularne zahvaljujući studentima, porodicama i onima kojima su potrebni produktivnost i pretraživanje interneta. Ovi uređaji biće dostupni početkom 2012. i to preko kompanija Acer*, Asus*, HP*, Lenovo*, Samsung* i Toshiba*.

Sistemi zasnovani na novim Intel® AtomTM procesorima raspolažu sa 10 sati autonomije baterije i nekoliko nedelja standby režima. Pored toga, Intel je unapredio performanse procesora i celokupnog sistema dok je potrošnja energije smanjena za 20 odsto u poređenju sa prethodnom platformom.

Zasnovana na Intelovoj vodećoj 32nm tehnologiji, Intel je objedinio nekoliko novih karakteristika u ovoj platformi, kao što su Intel® Wireless Display i Intel® Wireless Music. Uz pomoć ovih novih karakterstika i bežičnih uređaja, korisnici mogu da razmenjuju video sadržaj i

fotografije bežično sa svog netbook računara na televizor ili puštaju muziku na svojim kućnim stereo zvučnicima.

Dodatne karakterstike kao što je Intel® Smart Connect tehnologija omogućuju korisnicima da imaju instant Internet vezu čim otvore zaslon svog netbook računara, i raspolažu email-om, Twitter-om* ili RSS informacijama koje se automatski ažuriraju čak i u stanju hibernacije. Tehnologija Intel® Rapid Start omogućuje brz povratak iz standby režima i čuva autonomiju baterije.

Dvojezgarni Intel® AtomTM procesor N2600 i Intel® AtomTM procesor N2800 upareni su sa Intel® NM10 Express čipsetom što omogućuje tanji dizajn netbook računara. Uz mobilne procesore, Intel nudi Intel® AtomTM procesor D2500 i D2700 za desktop računare osnovnih performansi i all-in-one modele, kao i za inteligentna sistemska rešenja. Platforma podržava veliki broj operativih sistema uključujući Windows*, MeeGo* i Tizen*.

 

Nove karakteristike i smanjena potrošnja

Novi Intel® Atom™ procesori pružaju efikasniji TDP i opcije upravljanja energijom kao što su Intel® Deeper Sleep i Intel® SpeedStep tehnologije koje omogućuju manju potrošnju energije, time ih čineći vrlo privlačnim izborom za  netbook računare, kao i za inteligentne sisteme uključujući zdravstvenu opremu i maloprodajne sisteme.

Kada je zdravstvo u pitanju, poboljšana autonomija baterije i unapređena grafika dovode do poboljšanja brige i informisanosti o pacijentima. ARBOR tehnologija predstaviće nove terminale koji će pružati informacije o pacijentima i zabavu za pacijente i koji su zasnovani na Intel® AtomTM N2800 i pomažu zdravstvenim radnicima da poboljšaju organizaciju poslovanja, efikasnost kao i da umanje broj grešaka i da poboljšaju kvalitet zdravstvene brige.

Karakteristike stalne povezanosti takođe su idealne za osnovne POS sisteme sa sposobnošću brzog podizanja sistema. POS terminali zasnovani na Intel® AtomTM D2700 procesoru i koje proizvodi kompanija NCR Corporation* biće instalirani u restoranima i maloprodajnim objektima na teritoriji Sjedinjenih Država počevši od prvog kvartala 2012.

Inteligentni sistemi nude sedmogodišnju garanciju, kao i podršku za operativne sisteme Windows Embedded Standard 7*, Windows XP i XPe*, Windows Embedded Compact*, Yocto Project* i Wind River VxWorks*.

Za više informacija, video sadržaja i fotografija posetite www.intel.com/newsroom/atom.

 

O kompaniji Intel

Intel (NASDAQ: INTC), svetski lider u oblasti inovacija u računarskoj industriji, razvija tehnologije, proizvode i pokreće inicijative koje služe kao osnova računarskih uređaja. Dodatne informacije o kompaniji Intel dostupne su na adresi newsroom.intel.com i blogs.intel.com.

 

newsmaster