Toshiba Portégé R30

Nojs, Nemačka, 9. oktobar 2013 – Toshiba Evropa GmbH najavila je danas da će se na tržištu pojaviti model Portégé R30, vrhunski poslovni laptop računar koji objedinjuje moćne performanse, sigurnost i pouzdanost. Naslednik modela Portégé R930, novi Portégé R30 savršen je izbor za profesionalce kojima je potreban potpuno operativan laptop računar koji mogu da koriste dok su na poslovnom putu, na sastanku van kancelarije ili nekom dužem putovanju.

Toshiba Protege R30

Unapređene sveukupne performanse

Model Portégé R30 pokreće četvrta generacija Intel® Core™ procesora, a obavljanje zahtevnih zadataka ili rad sa aplikacijama lak je zahvaljujući tome što podržava i do 16GB RAM memorije. Pored toga, integrisana Intel® grafika obezbeđuje kristalno jasnu sliku i reprodukciju video zapisa bez zastoja. Mogućnost korišćenja najnovijeg SSD uređaja velike brzine, prostranog HDD diska ili hibridnog uređaja koji nudi više prostora za bitne poslovne aplikacije pomaže korisniku da radi brže i da bude produktivniji. HD ekran od 33,8cm (13,3”) sa pozadinskim LED osvetljenjem bez refleksije omogućava korisniku nesmetan rad.

 

Veća bezbednost i zaštita

Povećane mere bezbednosti i Toshiba EasyGuard funkcije za bezbednost čine da model Portégé R30 bude dobro zaštićen. U slučaju gubitka ili krađe laptop računara, korisnik ne mora da brine jer će važna dokumenta i detalji ostati bezbedni. Self-encrypting drive (SED)1 zadužen je za to da automatski šifrira podatke sačuvane na HDD disku, a da to ne utiče na performanse uređaja. Prisustvo matirane tastature otporne na tečnost2 znači da neočekivana nezgoda ne mora nužno dovesti do gubitka podataka zato što štiti unutrašnje komponente od oštećenja i obezbeđuje korisniku dovoljno vremena da sačuva važna dokumenta i isključi uređaj. Najnovija bezbednosna funkcija Trusted Platform Module (TPM) predstavlja standardnu opciju na ovom modelu. Čitač otisaka prstiju, Kensington® brava i opcionalni čitač pametnih kartica mogu da obezbede dodatnu sigurnost.

Poslovna komunikacija i konekcija

Unapređena, moćna veb kamera sa duplim mikrofonom osigurava optimalni vizuelni užitak i unapređenu reprodukciju glasa– uz mogućnost izbora između HD ili Full HD čistoće slike – što konferencijske pozive čini jasnijim i razgovetnijim. Pored toga, ugrađeni stereo zvučnici uz tehnologiju DTS® Studio Sound™ za poboljšanje zvuka obezbeđuje neverovatan akustički užitak. Postojanje više mogućnosti za konekciju omogućava korisniku da brzo i sa lakoćom poveže eksterne medije i periferije. VGA, HDMI® priključak ili Intel® WiDi™ omogućavaju profesionalcima da podele svoj rad sa većom grupom onako kako im najviše odgovara. SD slot i 3 USB 3.0 porta čine prenos velike količine podataka brzim i lakim. Za komunikaciju u pokretu tu je opcija mobilnog širokopojasnog modula3.

Lakši za korišćenje i upravljanje

Model Portégé R30 nudi veću produktivnost kroz praktičnost. Pokazivač miša accuPoint i click-pad deo su standardne opreme i obezbeđuju laku, intuitivnu navigaciju. Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem4 olakšava rad u slabije osvetljenoj prostoriji, a novi model kulera je tiši. Zarad lakšeg rukovanja, tu je Intel® Active Management Technology (AMT), koji pruža mogućnost IT odeljenju da nadgleda, održava, popravlja i osvežava uređaje na daljinu. Model Portégé R30 može da se poveže na običnu docking stanicu kao i većina Toshibinih poslovnih laptop računara.

Uglađen stil

Debljine od samo 18,3mm u najužem delu, model Portégé R30 napravljen je od legure magnezijuma u crnoj boji, dok su mu šarke urađene od vrhunskog, matiranog metala, kako bi uređaj izgledao uglađenije. Težine od 1,5kg, uređaj je lak za nošenje i elegantan.

Laptop računar Toshiba Portégé R30 biće dostupan u Evropi u četvrtom kvartalu 2013. godine.

Toshiba Portégé R30:

    • HD ekran (1366 x 768) od 33,8cm (13,3”) bez refleksije i sa pozadinskim LED osvetljenjem
    • 4. generacija Intel® Core™ procesora do i7
    • Intel® HD 4600 grafika
    • Do 2x 8GB DDR3L (1600MHz)
    • Mogućnost izbora: do 500GB HDD (7.200rpm), self-encrypted drive sa 320GB ili mSATA SSD do 256GB
    • Konekcija: 3 x USB 3.0 porta, 1x VGA, 1x HDMI®, Intel® WiDi™, SD slot, Kensington® brava, opcionalno: mobilni širokopojasni modul4, Gigabit Lan, ac/a/b/g/n WiFi, Bluetooth™ 4.0
    • Bezbednost i upravljanje: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform module, Intel® Active Management Technology, opcionalno: čitač pametne kartice5
    • HD ili Full HD veb kamera sa duplim mikrofonom
    • Visoko kvalitetni stereo zvučnici uz tehnologiju DTS® Studio Sound™ za poboljšanje zvuka
    • DVD super multi drive
    • Tastatura otporna na tečnost i accupoint pokazivač miša, pozadinsko osvetljenje kao opcija
    • OS: unapred instaliran Windows 8.1 ili unapred instaliran Windows 7 uz Windows 8.1 Pro DVD
    • Boja: crna
    • Težina: od 1,5kg
    • Dimenzije: 316 (Š) x 227 (D) x 18.3 – 26.6 (V) mm

Pratite nas na internetu

Posetite Toshibin sajt za detalje o najnovijim proizvodima, specifikacije itd: www.toshiba.rs

Sve ovde navedene robne marke su vlasništvo svojih vlasnika.
Tačne karakteristike proizvoda zavise od modela i lokalne dostupnosti.

O kompaniji Toshiba
Toshiba je svetski lider i inovator na polju visoke tehnologije, proizvođač i distributer raznovrsnih naprednih elektronskih i električnih proizvoda kao što su digitalni proizvodi, elektronski uređaji i komponente, sistemi za proizvodnju energije, uključujući i nuklearnu energiju, industrijski i sistemi društvene infrastrukture, i kućni aparati.

Kompanija Toshiba je osnovana 1875, a danas posluje preko globalne mreže od preko 490 kompanija, sa 203.000 zaposlenih širom sveta i godišnjom prodajom koja premašuje 77 milijardi dolara. Posetite Toshibin veb sajt na www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Evropa GmbH sa sedištem u nemačkom gradu Nojsu je ogranak u punom vlasništvu kompanije Toshiba Corporation iz Tokija.

1 Dostupan samo na nekim uređajima

2 Tastatura otporna na prosipanje do 30ml tečnosti pomaže u čuvanju podataka tako što korisniku daje 3 minuta da ugasi uređaj i tako sačuva podatke.

3 Dostupno od Q1 2014
4 Dostupno samo na određenim modelima

newsmaster