Samsung Electronics – jedan od pet najboljih globalnih brendova na Interbrand listi

Interbrand’s Best Global Brands 2021.

Kompanija je na petom mestu među 100 najboljih globalnih brendova sa vrednošću brenda od 74,6 milijardi dolara, što je za 20% više u odnosu na 2020. godinu

Beograd – 21. oktobar 2021. – Prema Interbrand listi najboljih 100 globalnih brendova za 2021. godinu. objavljenoj 20. oktobra, brend Samsung je zauzeo peto mesto sa vrednošću brenda od 74,6 milijardi dolara. Zahvaljujući odličnim finansijskim rezultatima, koji su dostigli nivoe pre pandemije, vrednost Samsung brenda tokom ove godine je skočila za 20%, što predstavlja najveći porast vrednosti brenda od 2013. godine.

Prema Interbrand kriterijumima, najveći uticaj na rast vrednosti brenda Samsung imali su:

  • prelazak na sistem upravljanja koji je fokusiran na korisnike i formiranje zasebnog tima koji je zadužen isključivo za korisničko iskustvo;
  • insistiranje na održivom razvoju kao prioritetu, uključujući različite kampanje u oblasti društveno odgovornog poslovanja pod sloganom „Zajedno za sutra! Osnaživanje ljudi”, kao i veliki broj inicijativa na nivou cele kompanije koje promovišu održivost – poput upotrebe ekološke ambalaže za TV uređaje i program Galaxy Upcycling;
  • uvođenje inovativnih proizvoda uključujući Galaxy Z Flip3 5G, Neo QLED i linija kućnih aparata Bespoke;
  • vodeća uloga u razvoju naprednih tehnologija kao što su veštačka inteligencija (VI), 5G, rešenja za automobilsku industriju i stalna ulaganja u oblast robotike.

Prošlogodišnje pozicioniranje brenda Samsung Electronics na listu prvih pet u svetu i nakon toga dvocifreni rast vrednosti brenda ove godine, kao naš najveći skok vrednosti brenda od 2013. godine, zaista ohrabruje”, izjavio je Janghi Li, direktor marketinga Samsung Electronicsa. „Nastavljamo da primenjujemo model upravljanja koji je usmeren ka kupcima. Na ovaj način upoznajemo potrebe naših kupaca širom sveta i pokazujemo zahvalnost za ogromnu podršku koju od njih dobijamo.”

Interbrand ocenjuje vrednost brendova kompanija na osnovu sveobuhvatne analize višestrukih faktora kao što su finansijski rezultati, uticaj na kupovinu i konkurentnost brenda.

Samsung je ponovo na Forbesovoj listi najboljih poslodavca

Tokom meseca oktobra, Samsung je drugu godinu zaredom uvršten i na Forbsovu listu najboljih poslodavaca na svetu. Kao globalna kompanija koja posluje i zapošljava ljude širom sveta, Samsung je ponovo izabran za najboljeg poslodavca.

Forbes svake godine vrši anketu među oko 150.000 zaposlenih iz 58 zemalja koji rade za kompanije sa poslovanjem u različitim državama ili regionima. Ove godine su ispitanici ocenjivali stepen zadovoljstva reakcijom svojih poslodavaca na kovid 19, kao i njihov imidž, ekonomski uticaj, razvoj talenata, ravnopravnost polova i društvenu odgovornost.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite http://news.samsung.com.

newsmaster