HTC predstavlja multimedijalni super telefon HTC Sensation™

HTC nastavlja da uvodi napredne mogućnosti za zabavu

predstavljanjem HTC Watch servisa na HTC Sensation

LONDON – 12. april 2011. – HTC korporacija, globalni lider u oblasti mobilnih inovacija i dizajna, danas je predstavila HTC Sensation™, pametan telefon koji akcenat stavlja na zabavu zahvaljujući novim HTC Watch™ video servisom. HTC Sensation, telefon vrhunskog dizajna, nudi najnovije HTC Sense™ iskustvo koje ljude stavlja u centar jer njihovi pametni telefoni rade na mnogo jednostavniji i prirodniji način.

“Pametni telefoni su postali centri zabave džepne veličine koji ljudima omogućavaju da svoje omiljene sadržaje nose svuda sa sobom” – rekao je Peter Chou, Generalni direktor HTC Korporacije. “HTC Sensation ide i dalje od toga i kombinuje novo HTC Watch iskustvo zabave sa najnovijim HTC Sense iskustvom kako bi svojim korisnicima pružio moćan, napredan multimedijalni pametni telefon”.

“HTC Sensation integriše multimedijalni sadržaj sa relevantnim karakteristikama, donoseći uzbudljivu novu dimenziju Vodafonovoj ponudi pametnih telefona. “HTC Sensation će se u toku narednih meseci prvo pojaviti na ključnim Vodafone tržištima” rekao je Patrick Chomet, Direktor Terminala, Vodafone Grupe. “Snaga partnerstva između Vodafona i HTC-a odraz je naše posvećenosti tome da svojim korisnicima ponudimo izuzetno mobilno iskustvo koje je vodeće na tržištu.”

Dizajn i materijali vrhunskog kvaliteta

Prateći prednosti HTC-ovog zaštitog znaka – dizajna, vrhunski izgled i osećaj koji pruža HTC Sensation unapređuju se zaobljenim ivicama i jednodelnim aluminijumskim kućištem, dok je površina ekrana osetljivog na dodir zaštićena ergonomskim ekranom koji stvara prirodniji osećaj dok prstom klizite preko njega. Displej qHD od 4.3 inča vam omogućava da gledate sadržaj na širokom ekranu visoke rezolucije, a pritom je HTC Sensation tanak i daje korisniku prirodniji osećaj prilikom držanja u ruci. U srcu HTC Sensation kuca snažan Qualcomm® Snapdragon™ procesor sa dva jezgra koji omogućava izuzetnu grafiku i sveukupno brže performanse.

HTC Sense

Vrhunski dizajn HTC Sensation-a je dopunjen najnovijim HTC Sense iskustvom koje donosi nove karakteristike i poboljšanja, pomažući ljudima da se više zabavljaju i da obave više posla. Na primer, HTC Sense uvodi iskustvo prilagodljivog i aktivnog lockscreen-a koje ovaj ekran transformiše u prozor u realnom vremenu ka najznačajnijim informacijama i sadržajima kao što su ažurirane informacije sa društvenih mreža, fotografije, ažurirane informacije o vremenu ili berzi, koje se mogu pogledati jednostavnim uključivanjem ekrana. Pored toga, novi aktivni lockscreen ekran korisnicima omogućava da brzo “uskoče” u aplikacije koje najviše koriste, kao što su telefoniranje, slanje e-mail poruke, fotografisanje ili nešto drugo, uz pomoć istog brzog pokreta koji se obično koristi za otključavanje telefona. Na primer, kamera se može pokrenuti jednim potezom, pravo sa lockscreen ekrana, čime ćete uštedeti dragoceno vreme u trenutku kada budete pokušavali da uhvatite trenutak. Oštrija grafika, žive animacije i novi vidžeti čine da HTC Sense izgleda bolje nego ikada, a nastavljajući da se fokusira na sve velike i male aspekte koji HTC Sense čine posebnim, HTC uvodi iskustvo u pogledu vremenske prognoze koje usled zadivljujućih slikovnih i audio vremenskih efekata nema premca.

HTC Sense čini i zabavu jednostavnom jer korisnici mogu da zabeleže i podele posebne trenutke.  HTC Sensation ima kameru od 8 megapiksela koja ne samo da pravi prelepe fotografije već i, uz pomoć nove “instant capture” opcije, korisnici mogu da uhvate trenutke koje žele, a da pritom ne moraju da brinu da li će ih propustiti. HTC Sensation takođe pravi i full HD video zapise u rezoluciji 1080p do 30 frejmova u sekundi sa potpunim stereo zvukom, pružajući izuzetan video zapis koji je bolji nego kod velikog broja drugih telefona. Uz pomoć nove Video Trimmer alatke možete prilagođavati svoje klipove na veličinu koja je savršena za deljenje sa prijateljima i porodicom.

HTC Watch

HTC Sensation je multimedijalni pametan telefon koji je napravljen za sofisticirano, napredno multimedijalno iskustvo. Widescreen displej od 4.3 inča znači da korisnici mogu da gledaju filmove onako kako filmove i treba gledati – u potpunom kinematografskom sjaju. HTC Sensation je takođe prvi pametan telefon koji nudi HTC Watch – aplikaciju i servis koji vam celu videoteku najnovijih filmova i TV emisija vrhunskog kvaliteta stavlja na dohvat ruke, omogućujući vam da otkrijete najnovije video sadržaje na lak i vizuelno sveobuhvatan način. HTC Watch koristi progresivne tehnologije za preuzimanje kako biste mogli odmah da gledate video zapis bez čekanja na kraj učitavanja velikog fajla. HTC Watch nudi izbor rentiranja ili kupovine video zapisa, a u slučaju kupovine, možete ih gledati na pet različitih HTC uređaja.

Dostupnost

HTC Sensation će biti dostupan preko Vodafona na glavnim evropskim tržištima. Takođe će biti dostupan na azijskim tržištima u drugom kvartalu 2011.

O HTC korporaciji

HTC korporacija (HTC) je jedna od kompanija sa najbržim rastom u industriji mobilnih telefona. Stavljajući ljude u centar pažnje, HTC stvara inovativne pametne telefone koji bolje služe zahtevima i potrebama pojedinaca. Kompanija se kotira na Tajvanskoj berzi kao ticker 2498. Za dodatne informacije o HTC korporaciji, posetite sajt www.htc.com.

# # #

HTC, HTC logo, HTC Sense, HTC Sensation i HTC Watch predstavljaju zaštitni znak HTC Korporacije.

Svi ostali nazivi kompanija i proizvoda koji se pominju u ovom saopštenju mogu biti zaštitni znakovi njihovih odnosnih vlasnika.