Lenovo otvorio najnoviji objekat od 200.000 kvadrata u kojem će biti smeštena odeljenja za istraživanje i razvoj, prodaju i proizvodnju

Objekat će dodatno ubrzati brzinu, efikasnost i inovacije u globalnim Pc Plus naporima kompanije Lenovo

lenovo_lWuhan, Kina – 23. decembar 2013 – Kompanija  Lenovo ( HKSE:0992 i ADR:LNVGI ) je zvanično objavila otvaranje najmodernijeg objekta u kojem su smešteni centri za  istraživanje i razvoj, prodajne operacije i proizvodni pogon za smart telefone i tablete. Objekat se nalazi u centralnoj Kini, u gradu Wuhan. Lenovo, svetski lider u proizvodnji PC računara, drugi najveći proizvođač PC+ tableta i treći najveći proizvođač smart telefona, koristiće ovaj objekat da dodatno ubrza rast i uvođenje inovacija u portfolio smart telefona i tableta.
Objekat se prostire na 200.000 kvadratnih metara i poseduje proizvodne linije , kao i odeljenje prodajnih operacija i R&D centar koji proširuje istraživačke i razvojne mogućnosti kompanije Lenovo fokusirane na tablete i smart telefone u vreme kada je potražnja za ovim proizvodima raste.
“Otvaranje ovog modernog objekat jača ne samo naše proizvodne kapacitete za PC Plus proizvode,  već nam i  pomaže da dodatno unapredimo brzinu i efikasnost, a svakako i dodatne uštede i ubrzanje inovacija, tako da možemo da nastavimo naš brz rast na tržište mobilnih uređaja” izjavio je predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo , Yang Yuanqing . “Wuhan centar je važan dodatak našem globalnom lancu snabdevanja, i mnogo više nego još jedan proizvodni objekat. Objedinjujuči centre za istraživanje i razvoj i proizvodnju u jednu lokaciju, unapređujemo našu konkurentnosti što nam omogućuje da predstavimo još više inovativnih proizvoda na tržištu, za još kraće vreme. Možemo brže reagovati na kretanja na tržištu, oslobađajuči još više visokokvalitetnih inovativnih proizvoda namenjenih zadovoljavanju svih zahteve kupaca, što će se odraziti i na dodatni rast našeg udela na tržištu tableta i smart telefona.”
Kao glavno transportno čvorište u centralnoj Kini , Wuhan je ubrzano rastući , dinamičan grad koji je već privukao veliki broj velikih investicija kompanija sa Fortune 500 liste koje žele da iskoriste njegove lokalne prednosti i strateški položaj kao logističkog centra. Sa svojom investicijom u Wuhan objekat , kompanija Lenovo je dala svoj doprinos razvoju ekosistema visoke tehnologije u gradu Wuhan i ekonomskom razvoju centralne Kine.
Pored novog objekta, kompanija Lenovo ima proizvodne pogone i u objektima u Argentini, Indiji, Meksiku, Mađarskoj, Brazilu, Japanu, SAD i na više lokacija u Kini. Kompanija je otvorila pet novih proizvodnih lokacija širom sveta od 2011. godine, i dva druga objekta stečena kroz zajednička ulaganja. Ovi pogoni, kao i strateška partnerstva kompanija Lenovo u oblasti dizajna, formiraju efikasnu strategiju hibridnog lanca snabdevanja koji omogućava visok tržišni odziv, ubrzane inovacije proizvoda i podršku brzom rastu poslovanja uz ograničenje finansijskog rizika .

Za najnovije vesti o kompaniji Lenovo, pretplatite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter-u i Facebook-u. Takođe, pratite vesti o Yoga Tablet uređaju na #betterway. Materijal za medije je dostupan na: http://news.lenovo.com/betterway.

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je kompanija koja se bavi proivodnjom tehnologije za lilčnu upotrebu, vredna 34 milijarde dolara – najveći proizvođač računara u svetu, lider u razvoju PC Plus, i ima kupce u više od 160 zemalja. Posvećena projektovnju izuzetnih računara i mobilnih internet uređaja, poslovanje kompanije Lenovo se bazira na inovacijama, visoko – efikasnom globalnom lancu snabdevanja i jakom, strategijskom izvršenju. Nastala je akvizicijom bivše PC divizije kompanije IBM od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i prodaje pouzdane, kvalitetne, sigurne i jednostavne za korišćenje proizvode tehnologije i usluga. Linije proizvoda uključuju legendarne Think – branded komercijalne računare i Idea-branded korisničke računare, kao i servere, radne stanice, i porodicu mobilnih internet uređaja, uključujući tablete i smart telefone. Lenovo, globalna Fortune 500 kompanija, ima velike istraživačke centre u Jamatu, Japan, u Pekingu, Šangaju i Šenženu, Kina i Raleju, Severna Karolina.

Za više informacija posetite www.lenovo.com.

newsmaster