LG Cinema 3D obara rekorde u Parizu

U fantastičnoj atmosferi pariske dvorane Le Grand Palais, LG predstavio novu generaciju 3D televizora

Beograd, 06. maj 2011. – LG Electronics (LG) je u Parizu 21. aprila organizovao spektakl povodom svetske premijere LG Cinema 3D televizora, televizora sa 3D tehnologijom nove generacije.

U veličanstvenoj dvorani Le Grand Palais u Parizu, 1500 gostiju je uživalo u karakteristikama LG Cinema 3D televizora, koji poseduje prvi zvanični sertifikat za sliku bez treperenja, širok ugao gledanja, jasniju sliku i udobne i lagane naočare koje ne koriste baterije ili neko drugo elektronsko napajanje, što ga čini savršenim za gledanje 3D sadržaja u većim grupama ljudi.

Preko 1500 gostiju iz cele Evrope i drugih regiona došlo je u Pariz da bi pogledalo projekciju novog 3D filmskog ostvarenja „Rio“ na ogromnom ekranu dimenzija 27m X 11m. Dva rekorda su postavljena te večeri – projekcija 3D filma sa najvećim brojem gledalaca i najveći 3D ekran na svetu. Oba rekorda su potvrđena odmah nakon projekcije od strane organizacije „Ginisovi svetski rekordi“. Na događaju su bile prisutne i mnoge poznate ličnosti, poput glumica Sofi Marso i Izabele Đordano, kao i slavnog filmskog reditelja Kloda Leluča.

Cinema 3D TV je nedavno predstavljen i u Srbiji na događaju održanom u Beogradu početkom aprila. Tom prilikom je predstavljena jedinstvena Film Patterned Retarder (FPR) tehnologija, koja optimizuje razdvajanje slika za levo i desno oko. Te slike su zatim uparene sa LG Cinema 3D naočarima koje su specijalno dizajnirane da prikazuju izuzetno jasnu 3D sliku. Rezultat je slika bez treperenja, zahvaljujući čemu je LG Cinema 3D televizor dobio Intertek i TUV sertifikate, od strane dve svetski poznate sertifikujuće agencije sa sedištem u Evropi. Ovaj 3D televizor praktično eliminiše zamaranje očiju i osećaj vrtoglavice, što je bio problem sa prethodnim 3D televizorima i naočarima SG tipa koje ti televizori koriste.

Usled činjenice da su u potpunosti oslođene električnih i svih drugih dodatnih delova, FRP naočare imaju samo 16 grama što ih čini mnogo udobnijim za nošenje i tokom dužeg perioda. Cena ovih naočara je oko 10 američkih dolara, tako da je sada omogućeno čitavim porodicama i većim grupama prijatelja da zajedno uživaju u potpunom 3D doživljaju. Ovu njihovu ključnu karakteristiku naglasio je i slavni reditelj Džejms Kamerun, koji je na Sajmu Nacionalne asocijacije emitera (National Association of Broadcasters – NAB) izjavio da će lagane polarizovane 3D naočare postati industrijski standard kada je reč o proizvodnji 3D televizora. Kako milioni ljudi već nose korektivna sočiva, ovi inovativni dodaci kompanije LG predstavljaju idealno rešenje koje naočare SG tipa jednostavno ne mogu da ponude zbog svoje glomaznosti i kompleksnosti.

LG Cinema 3D takođe rešava još jedan problem sa kojim se suočavaju dosadašnji 3D televizori – nedostatak 3D sadržaja. Sa novom, unapređenom funkcijom konverzije 2D u 3D sadržaje, LG Cinema 3D TV donosi visokokvalitetnu 3D sliku svojim gledaocima, koji više nikad neće biti uskraćeni za dobar 3D sadržaj.

LG CINEMA 3D TV je na globalnom tržištu dostupan od marta, a u Srbiju ovog proleća dolazi u LED LCD 3D TV modelima LW650S (ekran u verzijama 55”/47”/42”), LW5500 (55”/47”/42”/32”), LW570S (55”/47”/42”/32”) i LW4500 (55”/47”/42”/32”).

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.

newsmaster