Intel počeo prodaju procesora Core i7

Intel je počeo sa prodajom novih modela procesora Core i7 pre njihovog zvaničnog predstavljanja zakazanog za 31. maj. Više mrežnih prodavnica je u sredu počelo da prima porudžbine za nova dva modela četvorojezgarnih čipova.

Jedan od dva nova modela je i jedan od najbržih četvorojezgarnih procesora današnjice, Core i7 Extreme 975, koji radi na frekvenciji od 3,33GHz, a sadrži i 8MB deljene keš memorije trećeg nivoa. Njegova maloprodajna cena kreće se između 1100 i 1250 dolara.

Novi procesor će zameniti postojeći model Extreme 965 kao najbrži Core i7 čip.

Drugi model koji je pušten u prodaju je Core i7 950 radnog takta 3,06GHz koji takođe ima 8MB deljene keš memorije tećeg nivoa. Njegova cena se kreće oko 650 dolara i moguće je da će zameniti postojeći model 940 čiju proizvodnju Intel planira da prekine.

Intel planira da zameni postojeće čipove Core i7 početkom 2010. godine sa procesorima radnog naziva Gulftown. Novi čipovi biće izrađeni 32-nanometarskim proizvodnim procesom, koji će im omogućiti više radne taktove i nižu potrošnju u odnosu na Core i7 modele. Čipovi Gulftown činiće deo Intelove nadolazeće platforme Westmere.

|Search: Find More About Intel počeo prodaju procesora Core i7|