Yahoo spreman da pregovara s Microsoftom

Direktorka kompanije Yahoo izjavila je da je otvorena za razgovor s Microsoftom o kupovini kompanije na čijem je čelu, ukoliko bi ponuda bila izuzetno dobra.

Za vreme intervjua na sceni konferencije All Things Digital koja se održava u Karlsbadu u Kaliforniji, Kerol Barc je rekla da bi razmotrila ponudu Microsofta kad bi bila ona prava. „To je bar prosto. Ukoliko bi se radilo o kamarama para i pravoj tehnologiji, sigurno bismo sklopili ugovor.“

Microsoft je u februaru 2008. godine ponudio 44,6 milijardi dolara da kupi Yahoo (31 dolar po deonici), a kasnije je ponudu povećao za blizu 5 milijardi (33 dolara po deonici), ali je posle neuspelih pregovora u maju povukao ponudu. Poređenja radi, juče su na berzi deonice kompanije Yahoo vredele 14,94 dolara.

Yahoo i Microsoft se upinju da održe korak s Googleom koji dominira reklamnim tržištem vezanim za pretraživanje Interneta. Očekuje se da će Microsoft na ovoj konferenciji ponovo lansirati svoj proizvod Live Search, ali pod novim imenom Bing umesto najavljenog Kumo.

Barcova je na mesto izvršnog direktora Yahooa došla posle kritika koje je osnivač kompanije Džeri Jang pretrpeo zbog načina na koji je pregovarao s Microsoftom o preuzimanju kompanije.

Kad je dovedena u januaru analitičari su rekli da je malo verovatno da bi Barcova, bivši izvršni direktor i predsednik upravnog odbora kompanije AutoDesk, došla samo zato da bi prodala kompaniju Microsoftu.

|Search: Find More About Yahoo spreman da pregovara s Microsoftom|