HTC korporacija imenovala vinstona K. S. Junga ZA FINANSIJSKOG DIREKTORA

Taojuan, Tajvan – 23. decembra 2010. godine – HTC korporacija, svetski lider u inovacijama i dizajnu mobilnih telefona, danas je objavila da je Vinston K. S. Jung postavljen za novog finansijskog direktora.

Kao finansijski direktor, Jung će biti stacioniran na Tajvanu i odgovaraće generalnom direktoru HTC-a, Piteru Čou, a biće zadužen za sve poslove iz oblasti finasija, računovodstva, upravljanja rizikom i pomoćnog upravljanja, investicionih odnosa, poslovne analize i kontrole, kao i poslove upravnog odbora.

Pre nego što se pridružio kompaniji HTC, Jung je bio finansijski direktor kompanije Shin Kong Financial Holding, gde je odigrao ključnu ulogu u uspehu kompanije, a takođe je držao ključne pozicije u kompaniji McKinsey & Co u Hong Kongu. Jung je stekao zvanje magistra društvenih nauka na smeru ekonomija na Univerzitetu u Hong Kongu, a zvanje doktora nauka na Varton biznis školi pri Pensilvanijskom univerzitetu.

“Zadovoljan sam što smo Vinstona postavili za novog finansijskog direktora, njegovo dugogodišnje iskustvo i nova perspektiva doprineće stalnom uspehu HTC-a”, rekao je Čou.

HM Čeng, dosadašnji finansijski direktor HTC-a, povući će se iz kompanije i preuzeće savetodavnu ulogu u Upravnom odboru HTC-a. Čeng se pridružio kompaniji u septembru 2006. godine i uspešno je uspostavio ceo finansijski sistem, a bio je i jedna od ključnih osoba koje su dale svoj doprinos uspostavljanju sistema korporativnog upravljanja HTC-a i njegovom opštem finansijskom uspehu.

O HTC korporaciji

HTC Korporacija (HTC) je jedna od kompanija sa najbržim razvojem u industriji mobilnih telefona.  Stavljajući ljude u centar svega što rade, HTC kreira inovativne pametne telefone koji su bolje prilagođeni životu i potrebama svakog pojedinca. Kompanija se kotira na Taiwan Stock Exchange. Za više informacija o HTC Korporaciji, posetite sajt kompanije:  www.htc.com

# # #

Svi zaštitni znakovi pomenuti u ovom dokumentu pripadaju njihovim vlasnicima.

newsmaster