Kompanija Vip otvorila je konkurs za razvoj aplikacija za platformu Android

Kompanija Vip otvorila je konkurs za razvoj aplikacija za platformu Android, pod nazivom ,,Vip Android izazov”. Cilj takmičenja je prepoznavanje i pružanje podrške talentovanim programerima u Srbiji. Autori odabranih 14 aplikacija osvojiće vredne nagrade iz ukupnog fonda od 20.000 evra, dok će najbolja biti nagrađena novčanim iznosom od 10.000 evra.

“Verujemo da će Android biti jedna od vodećih platformi za “pametne” telefone u budućnosti. Zbog toga naša kompanija organizuje inovativno takmičenje ,,Vip Android izazov” u kome mogu da učestvuju pojedinci, timovi, kompanije ili fakulteti iz Srbije. Naš cilj je da podstaknemo razvoj aplikacija za Android na srpskom tržištu i da prepoznamo i nagradimo domaće programere veoma vrednim nagradama”, rekao je Aleksandre Šper, predsednik Vip dobile.

Sve aplikacije biće dostupne za besplatno preuzimanje na Android marketu, jedinstvenom mestu gde se trenutno nalazi preko 15.000 korisnih programa. Korisnici širom sveta moći će da ih instaliraju na svoje telefone Android, bez obzira na tip uređaja koji poseduju ili mobilnog operatora čiju mrežu koriste.

Učesnici konkursa mogu da pošalju više od jedne aplikacije i svaka od njih ima šansu da pobedi. Nakon registracije na veb lokaciji Vip dobile, kao programeri dobijaju specijalni popust za kupovinu bilo kog telefona Android iz Čipove ponude. Aplikacije koje ispunjavaju postavljene zahteve biće ocenjene prema definisanim kriterijumima, a najbolje će osvojiti vredne nagrade. Registracija je počela juče i trajaće do 31. decembra 2009. godine, a prijem aplikacija do 31. januara 2010. godine. Više informacija o konkursu ,,Vip Android izazov” može se naći na sajtu ovde.

newsmaster