Ericsson zajedno sa svojim klijentima u Japanu učestvuje u saniranju štete nakon razornog zemljotresa i cunamij

• Pomoć kompanije Ericsson obuhvata slanje helikoptera i 160 satelitskih telefona u regiju Tohoku na severu Japana, gde je transportna i komunikaciona infrastruktura pretrpela ozbiljne štete, što za posledicu ima dostupnost nekim regijama i oblastima samo vazdušnim putem
• Helokopter će takođe biti na raspolaganju nevladinim organizacijama koje u ovoj regiji
prevoze hranu, vodu i odeću Ericssonov helikopter Bell 205 stigao je u ovu oblast i počeo svoje operacije 31. marta.
Helikopter je opremljen neophodnom opremom za saniranje štete, a takođe su stigli i stručnjaci iskusni za rad u oblastima pogođenim prirodnim katastrofama, koji će raditi na održavanju mreže, ponovnoj izgradnji uništene i saniranju oštećene infrastrukture. Popravke mobilne mreže podrazumevaju vraćanje radio baznih stanica kao i prateće tehničke opreme u funkciju, ponovno uvođenje struje, saniranje oštećenih tornjeva i zamenu betonskih temelja.
Radovi u oblastima gde mobilna komunikaciona infrastruktura još uvek nije sanirana bićekoordinisani uz pomoć 150 satelitskih telefona. Dva Ericssonova dobrovoljca će takođe biti uJapanu kako bi pomogla kompaniji „Softbank Mobile Corp“ da ponovo pusti mrežu u rad. Dodatnih 10 satelitskih telefona koristiće se u mreži operatora „EMOBILE“.
“Mi smo od zemljotresa i cunamija u bliskom kontaktu sa našim klijentima ” kaže Fredrik Alatalo, predsednik Ericssona u Japanu. “Ponudili smo svoju pomoć našim klijentima i korisnicima naših usluga, u šta su uključena cela naša organizacija u Japanu. Mi ćemo svakako nastaviti da radimo zajedno sa našim klijentima i korisnicima i pomoći ćemo im svim svojim resursima.”
Ericsson je vodeći svetski dobavljač tehnologija i usluga telekomunikacionimoperatorima. Ericsson je lider u 2G, 3G i 4G mobilnim tehnologijama, pruža podršku mrežama sa preko 2 milijarde pretplatnika i nalazi se na vodećoj poziciji u oblasti pružanja usluga. Kompanijski portfolio čine mrežne infrastrukture za mobilnu i fiksnu telefoniju, telekomunikacione usluge, softver, širokopojasna i multimedijalna rešenja za operatore, preduzeća i medijske kuće. Zajedničke investicije Ericssona, Sony Ericsson i ST-Ericsson, pružaju korisnicima personalne mobilne uređaje bogate
funkcijama.
Ericsson ističe svoju viziju „biti primarni pokretač u svetu sveopštih komunikacija“ kroz inovativnost, tehnologiju i održiva poslovna rešenja. Poslujući u 175 zemalja,više od 90.000 zaposlenih realizovalo je prihod od 203,3 milijarde SEK (28,2 milijarde USD) u 2010. godini. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York.
newsmaster