Canon lansirao nova multifunkcijska rešenja za velike formate

  • Pet rešenja za skeniranje – kopiranje/imejl i štampanje dokumenata koji kombinuju brzinu i preciznost uz izuzetnu prilagodljivost.
  • Skeniranje slika širokih i do 40 inča (101,6 cm)
  • Rezolucija od 600 dpi i CIS tehnologija skeniranja proizvode besprekornu definiciju i preciznost linije

Beograd, 8. april, 2011 – Kompanija Canon Europe lansirala je pet novih rešenja velikog formata koja kombinuju visok kvalitet i preciznost štampača velikog formata serije imagePROGRAF sa tehnologijom skeniranja, s ciljem da kreiraju istinska multifunkcijska rešenja.

ImagePROGRAF MFP rešenja omogućavaju brzo, precizno, efikasno i pristupačno kopiranje, arhiviranje i distribuiranje tehničke dokumentacije kao što su mape, crteži, planovi, skice i sl. Idealno su prilagođeni za rad sa programima AEC, CAD, MCAD, ECAD i GIS, za primenu u oblasti proizvodnog menadžmenta, upravljanja komunalnim službama i postrojenjima, kao i u reprografskim i komercijalnim štamparskim okruženjima.

Uz punu optičku rezoluciju od 600 dpi i CIS tehnologiju skeniranja, imagePROGRAF MFP rešenja omogućavaju korisnicima skeniranje projekata velikog formata, poput mapa i crteža, precizno i sa besprekornom definicijom linije. MFP softver omogućava jednostavno korišćenje, kopiranje ili skeniranje uz samo jedan klik. Korisnici mogu direktno iz skeniranja da kopiraju dokumente, štampaju ih, sačuvaju u PDF, JPEG ili TIFF formatu ili ih pošalju mejlom. Intuitivni interfejs osetljiv na dodir omogućava korisnicima laku proveru skeniranih dokumenata i kropovanje slika. Ova rešenja takođe nude opciju skeniranja grupe dokumenata, kao i povlačenje papira licem nagore uz automatsko prepoznavanje dimenzija.

Ovakva kombinacija karakteristika čini nova rešenja idealnim za okruženja poput arhitektonskih studija, gde će skice i planove izrađene rukom biti moguće skenirati i poslati mejlom.

Nova rešenja inkorporišu kolor skener za dokumenta široka i do 40 inča, odnosno za dimenzije A0, D i arhitektonske E-dimenzije, ili za slike bilo koje dužine čija širina ne prelazi 40 inča. Brzina skeniranja ovih rešenja iznosi 10 inča u sekundi u monohromnoj varijanti, što ih čini podjednako korisnim u slučajevima kada je brzina najbitnija.

Osim skenera, svako rešenje ima i monitor osetljiv na dodir, dijagonale od 17 inča, MFP softver za skeniranje, reprografsko postolje i jedan od pet imagePROGRAF štampača velikog formata – 36-inčni iPF710iPF750 ili iPF755, odnosno 44-inčni iPR815 ili iPF825.

Nova rešenja su veoma prilagodljiva, dizajnirana tako da prate način rada svojih korisnika. MFP rešenje koje sadrži iPF 710 ili iPF750 kompaktna je jedinica za male ili srednje radne grupe u kancelarijskom okruženju, dok je konfiguracija koja sadrži iPF755 namenjen reprografskim i komercijalnim štamparskim okruženjima gde postoji velika frekventnost upotrebe i mnogo korisnika. Konfiguracije sa iPF815 i iPF825 idealne su za štampanje velikog obima, a dvostruka rolna na iPF825 podržava još veću produktivnost i fleksibilnost omogućavajući da štampač koristi dve rolne istog papira ili različitih medija istovremeno.

Modeli iPF750, iPF755, iPF815 i iPF825 imaju ugrađen mod za ekonomično štampanje, što ih čini idealnim za izradu probnih otisaka, jer se tako smanjuju ukupni troškovi produkcije i redukuje se upotreba mastila. Ovako konfigurisana rešenja postaju idealna za okruženja velike produktivnosti gde postoji potreba za izradom dokumenata različitih dimenzija.

“U današnjoj produkciji tehničkih dokumenata potrebna je veća prilagodljivost, jer dimenzije kontinuirano rastu, slike postaju sve kompleksnije, a zahtev za detaljima i bogatstvom boja sve je veći,” izjavio je Juiči Mijano, Direktor rešenja velikih formata, Canon Europe. Nova imagePROGRAF MFP rešenja zadovoljavaju potrebu za prilagodljivošću, omogućavajući korisnicima da kroje konfiguracije svojih rešenja prema svojim potrebama i radnim okruženjima, istovremeno nudeći najveće brzine skeniranja, preciznost i najbolje karakteristike dostupne na tržištu.”

ImagePROGRAF MFP rešenja lansirana su na štandu Canon Middle East u okviru sajma Gulf Print & Pack, na kojem su Canon i Océ zajednički predstavili kompletnu ponudu proizvoda i rešenja za produkcijsko štampanje i štampanje velikih formata dostupnih na profesionalnom tržištu. Ovaj štand najveće je Canonovo predstavljanje do sada u okviru ovog sajma, i demonstrira posvećenost ove kompanije profesionalnom tržištu štampanja na Bliskom istoku i u Severnoj Africi.

Pet imagePROGRAF MFP konfiguracija dostupno je u Evropi od 1. aprila 2011.

O kompaniji Canon Europe

Canon Europe je regionalna prodajna i marketinška ispostava kompanije Canon Inc.koja je prisutna u 116 zemalja i zapošljava više od 11.000 ljudi širom Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA region).

Kompanija je osnovana 1937. godine sa ciljem da napravi fotoaparate najvišeg kvaliteta a dostupnih potrošačima. Canon-ova neumorna strast prema „Snazi slike“  je od tada izazvala da se ova tehnologija proširi na brojna tržišta i tako je kompanija zauzela mesto svetskog lidera i u domenu potrošačkih proizvoda i u domenu poslovnih rešenja. Njena rešenja obuhvataju proizvode, od kompaktnih digitalnihSLR fotoaparata, preko emisione optike i prenosivih aparata sa X-zracima, do multifunkcijskih i produkcijskih štampača, a sve ih podržava asortiman usluga dodate vrednosti.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi proizveo najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge koje će zadovoljiti kreativne potrebe korisnika. Od fotografa do kompanija koje se profesionalno bave štampom, Canon svakom korisniku omogućava da razvije svoju strast prema slici.

Canon veruje da je vođenje računa o interesima društva i životne sredine integralan deo dobre poslovne prakse. Ovo je utemeljeno u korporativnu filozofiju kompanije, „Kyosei“, koja se fokusira na zajednički rad i život u cilju opšte dobrobiti.

Detaljnije informacije o kompaniji Canon Europe dostupne su na adresi www.canon-europe.com

O Canonu CEE GmbH, Predstavništvo u Srbiji

Canon CEE GmbH, Predstavništvo u Republici Srbiji ima sedište u Beogradu, i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva jeste promocija Canon inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva.  Uloga predstavništva jeste i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Više informacija na www.canon.rs


newsmaster