Nova igra o održivom razvoju privlači sve veću pažnju javnosti – EDUKACIJA UČENIKA NA FEJSBUKU

Beograd, 25. maj 2012. godine

 

Nova online igrica “Grad budućnosti”, koju je početkom meseca na društvenoj mreži Fejsbuk lansirao edukativni portal Chemgeneration.com kako bi mlađe generacije upoznao sa naučnim dostignućima koja će u budućnosti biti od suštinskog značaja za očuvanje životne sredine, privlači sve veću pažnju javnosti. Za svega nekoliko nedelja, igrica pokrenuta u deset zemalja Evrope među kojima je i Srbija, okupila je nekoliko hiljada igrača. Bane Lalić, ambasador projekta u Srbiji i frontmen grupe MVP, ističe da će igrica pomoći mladima da poprave svoje naučno znanje kao i da oblikuju stavove prema svetu i budućnosti.


“Čini mi se da mladi u Srbiji nisu ni svesni kakve tehnologije već sada postoje u svetu. Automobil koji koristi solarnu energiju, trotoar koji proizvodi električnu ili odeća koja se sama čisti, uskoro će postati deo svakodnevnog života. Potreba za prljavom tehnologijom nestaje, i to je ono što Grad budućnosti poručuje. Zato je bitno da se svi upoznamo sa održivim razvojem i shvatimo njegov značaj”, ističe Bane lalić.

 

Onlajn igrica Grad budućnosti dostupna je na sajtu CHEMGENERATION.COM kao i na Fejsbuku. Zadatak igrača je da koristeći maštu i fantaziju izgrade grad u sajber prostoru u budućnosti. Tokom igre, mladi će se upoznati sa čitavim procesom urbanizacije i na taj način razumeti važna pitanja i probleme vezane za ovaj proces s kojima se  suočavaju svi gradovi u razvoju. Igrači moraju da, koristeći najnovije naučne inovacije, reše razne zadatke kao što su snabdevanje ekološkom energijom, vodom, rešavanje problema otpada ili ekološkog prevoza.

newsmaster