NVIDIA Icera modemski čipovi validirani od strane kompanije AT&T za upotrebu na LTE mreži

NVIDIA Icera modemski čipovi validirani od strane kompanije AT&T za upotrebu na LTE mreži

SAN HOZE, Kalifornija – 25. maj, 2012.—Kompanija NVIDIA je danas objavila da su NVIDIA® Icera® 410 LTE “multimode” modem čipovi za tablete i “clamshell” uređaje testirani i validirani za upotrebu na AT&T 4G LTE mreži.

Kvalifikacioni testovi kompanije AT&T omogućavaju proizvođačima hardvera da lako izaberu čip koji se integriše sa mobilnim uređajima kako bi što brže stigli do finalnog proizvoda koji je kvalifikovan za upotrebu.

“Validacija sa kompanijom AT&T je dobar korak koji osigurava siguran put za uređaje koje pogoni NVIDIA Icera LTE čip na AT&T mreži tokom ove i sledeće godine”, izjavio je Stan Boland, stariji potpredsednik mobilnih komunikacija u kompaniji NVIDIA.

NVIDIA Icera 410 LTE modem omogućava munjevito brz surf, video striming i igre na tabletima i drugim mobilnim uređajima. U pitanju je prvi Icera modem koji implementira 4G LTE tehnologiju u softverski definisanom baznom procesoru kompanije NVIDIA. Zajedno sa “multimode” radio primopredajnikom čipset nudi 4G LTE tehnologiju kategorije 2 (do 50 Mbps) a takođe i 4G HSPA+, 3G i 2G kompatibilnost.

Korisne adrese:

http://www.nvidia.com/tegra

http://www.nvidia.com/object/tegra-superchip.html

http://www.nvidia.com/object/nvidia-icera-products.html

 

 

O kompaniji NVIDIA
NVIDIA (NASDAQ:NVDA) je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Danas, procesori kompanije NVIDIA pokreću veliki broj uređaja, od pametnih telefona do superračunara. Mobilni procesori kompanije NVIDIA se koriste u mobilnim telefonima, tabletima i auto sistemima. PC igrači se oslanjaju na GPU-ove kako bi iskusili neverovatan svet igara. Profesionalci ih koriste kako bi kreirali 3D grafiku, efekte u filmovima i dizajnirali sve od štapova za golf do ogromnih aviona. Takođe, istraživači koriste GPU-ove kako bi pomerili granice nauke sa računarstvom visokih perfomansi. Kompanija poseduje više od 5,000 patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.
# # #

newsmaster