LG OLED TV – revolucija u industriji televizora

Sa superiornim karakteristikama i prefinjenim dizajnom, novi LG OLED televizor donosi sliku vrhunskug kvaliteta

 

Beograd, 24. maj 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je u Monaku najveći i najtanji OLED televizor na svetu, čime je otvorila novu eru u industriji potrošačke elektronike još od pronalaska televizora u boji. Novi LG OLED televizor poseduje ekran dijagonale 55 inča, čiji će kvalitet prikaza ostaviti bez daha i najzahtevnije korisnike.

„Predstavljanjem najkvalitetnijeg OLED ekrana na svetu, kompanija LG Electronics namerava da zauzme rano vodstvo kada je ova napredna tehnologija u pitanju”, izjavio je  Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „LG OLED televizor prevazilazi sva očekivanja, jednostavno to je najkvalitetniji ekran ikada napravljen”.

Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Zahvaljujući WRGB tehnologiji  LG OLED televizor omogućuje najprecizniji i najprirodniji prikaz, koji više prija ljudskom oku. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima i na većini ekrana koji se danas proizvode. Ovaj ekran donosi sliku bez preklapanja boja ili gubljenja kontrasta, bez obzira na osvetlenje u prostoriji ili ugao gledanja.

 

Bilo da li je reč o 2D ili 3D slici, ova tehnologija omogućava očuvanje boja i prikaz svih detalja bez obzira na sveukupno osvijetljenje ekrana, što je tehnološki neostvarivo kod LED i LCD ekrana. Ovaj ekran nudu neograničeni opseg kontrasta i do sada nezabeleženu brzinu odziva od samo 0,02 milisekunde. Ovo je čak 100 puta brže od konvencionalnh televizora i omogućava kristalno jasan prikaz brzih pokreta na ekranu bez gubljenja kontrasta.

 

Pored napredne tehnologije koje omogućava proizvodnju slike vrhunskog kvaliteta bez potrebe korišćenja dodatnog pozadinskog osvetlenja, ovaj model ima i elegantan i jednostavan dizajn. Televizor je tanak samo 4 milimetra i neverovatno je lagan, tako da okačen na zid dnevne sobe predstavlja pravo umetničko delo.

 

Novi CINEMA SCREEN dizajn gotovo da u potpunosti uklanja okvir ekrana, što dodatno povećava kvalitet 3D prikaza, stvarajući bioskopsko okruženje. Pored toga, funkcija kontrole dubine 3D slike (3D Depth Control) omogućava korisnicima da putem podešavanja dubine ili udaljenosti između objekata, ostvare još veću udobnost pri gledanju 3D filmova i ostalih 3D sadržaja. Mogućnost konvertovanja 2D sadržaja u 3D i lagane i udobne 3D naočare garantuju najuverljivije 3D iskustvo koje se može doživeti van bioskopskih sala.

 

Pored unapređenih 3D karakteristika, OLED televizor poseduje i Smart TV ekosistem, koji nudi i preko 1200 aplikacija, kao i 3D World meni, na kome se mogu pronaći najnovija 3D filmska ostvarenja, televizijske emisije i ostali 3D sadržaji. Smart Share Plus funkcija omogućava i pristup brojnim sadržajima sa mobilnih telefona, notebook i tablet računara.

 

LG OLED televizor će inicijalno biti lansiran u ograničenim količinama na odabranim evropskim tržištima, dok će u drugoj polovini godine biti široko dostupan potrošačima širom Evrope.

 

 

 

# # #

 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

 

Više o LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. . Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda Tipovi LG proizvoda su CINEMA 3D Smart televizori, OLED televizori, IPS monitori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, miš-skenere, eksterni uređaji za skladištenje podataka. Komercijalni proizvodi kompanije LG Electronics uključuju uređaje koji omogućavaju prikaz digitalnih sadržaja, sisteme za video konferencije i IP sigurnosne kamere.