Kompanija Kaspersky Lab predstavlja Kaspersky Security Scan – besplatnu alatku za dvostruku proveru vašeg bezbednosnog statusa

Kompanija Kaspersky Lab najavljuje proizvod Kaspersky Security Scan – novu alatku dizajniranu za proveru bezbednosnog statusa vašeg računara. Idealan je za korisnike koji trenutno ne koriste nikakvo antivirus rešenje, ili koji sumnjaju u svoj trenutni bezbednosni softver i traže drugo mišljenje. Ovaj uslužni program takođe omogućava korisnicima da „uđu“ u lidersku industriju bezbednosnih tehnologija Kaspersky Lab. Program Kaspersky Security Scan jednostavan je za instalaciju i uklanjanje, radi nesmetano sa drugim antivirusnim rešenjima i, ako nađe bilo kakve probleme, savetuje korisnike rešenjem za odgovarajuću potpunu zaštitu kao što je Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security ili Kaspersky PURE.

Nikolaj Grebenikov, glavni direktor za tehnologije kompanije Kaspersky Lab komentariše: „Personalni računar, bilo da je desktop ili mobilni, I dalje je primarno sredstvo komunikacije za većinu potrošača. Alarmantna je činjenica da milioni računara širom sveta imaju instaliranu slabiju zaštitu ili uopšte ne koriste bezbednosni softver. Kaspersky Security Scan je savršeno rešenje za takve uređaje. On proverava bezbednosni status računara korisnika, obaveštava ih o bilo kojim otkrivenim pretnjama i pomaže da bude pronađeno odgovarajuće rešenje za zaštitu u realnom vremenu pomoću Kaspersky Lab-a.”

Svetsko istraživanje u sferi potrošača koje je uradila kompanija za istraživanje tržišta Harris Interactive u martu 2012. godine pokazuje da najmanje 15 odsto vlasnika Windows računara ne koristi nikakav bezbednosni softver kako bi zaštitili svoju digitalnu imovinu. Istovremeno, 60 odsto korisnika je zabrinuto o poverljivosti svojih važnih finansijskih podataka, a 80 odsto je bilo bar jednom direktno suočeno sa bezbednosnom pretnjom. Uprkos porastu internetom snabdevenih mobilnih uređaja, poput smart telefona i tableta, tradicionalni računar je i dalje broj jedan digitalni uređaj za većinu potrošača, koji je najčešće korišćen za internet i čuvanje ličnih i poslovnih podataka.

Kaspersky Security Scan je mali uslužni program, optimizovan za brzu instalaciju bez dodatnih pitanja i bez dodatnog restartovanja. Takođe je kompatibilan sa drugim bezbednosnim rešenjima, pružajući vam i drugo mišljenje o vašem bezbednosnom statusu. Odmah nakon instalacije, program Kaspersky Security Scan spreman je za proveru vašeg sistema, skeniranje štetnih programa, statusa Windows bezbednosnih stavki i slabosti u popularnim programima. Prema podrazumevanoj vrednosti, sistem biva skeniran automatski tri puta nedeljno, dva puta u pozadinskom režimu, ali korisnici podešavanja mogu menjati i sami. Takođe je moguće obaviti brzo ili potpuno skeniranje sistema.

Nakon skeniranja korisnik dobija pun izveštaj, prikazujući sve pronađene pretnje u nekoliko kategorija. Korisnik je takođe posavetovan o najboljem dostupnom, u potpunosti operativnom, bezbednosnom rešenju u realnom vremenu, koje će pomoći u saniranju zaraženog sistema i obezbediti naprednu zaštitu. Iako je program Kaspersky Security Scan u stanju da detektuje većinu rasprostranjenih štetnih programa, nije dizajniran da pruži punu zaštitu sistema i otkrivanje nekih od najkompleksnijih štetnih programa, poput rootkita i bootkita.

Prema nedavnim podacima istraživanja u sferi potrošača, 60 odsto korisnika u svetu voli da koristi besplatan bezbednosni softver. Međutim, takva rešenja ne mogu da obezbede najviši nivo zaštite. Na primer, nedavna nezavisna procena besplatnih bezbednosnih softvera, koju je uradila renomirana laboratorija za testiranje AV-Test.org, pokazala je da najpopularniji besplatani antivirus softveri potpuno propuštaju veliki broj štetnih programa u realnom svetu. Za korisnike ovih besplatnih proizvoda, Kaspersky Security Scan može da postane dragoceni instrument za periodično proveravanje stanja bezbednosti, kao i pregled i poređenje zaštitne sposobnosti jednog od vodećih svetskih komercijalnih proizvođača bezbednosnih softvera.

Kaspersky Security Scan dostupan je za besplatno preuzimanje na zvaničnom sajtu kompanije Kaspersky Lab. Da biste saznali više, posetite ovu stranicu: www.kaspersky.com/security-scan

O kompaniji Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je najveća kompanija koja se bavi proizvodnjom antivirus programa u Evropi. Pruža neka od, u svetu, najpoznatijih, momentalnih zaštita od IT bezbedonosnih pretnji koje obuhvataju viruse, spyware, crimeware, haking, fišing, i spamovanje. Kompanija je rangirana među četiri najbolja svetska proizvođača bezbedonosnih rešenja za krajnje korisnike. Proizvodi kompanije Kaspersky Lab pružaju superiorne rezultate u otkrivanju infestacije, kao i jedan od najbržih rokova odziva na nove izazove bilo da je reč o kućnim potrebama, MSP, velikim kompanijama ili mobilnom računarskom okruženju. Kaspersky® tehnologija je takođe korišćena širom sveta u prozvodima i uslugama vodećih industrijskih IT provajdera bezbedonosnih rešenja. Saznajte više na www.kaspersky.com . Za najnovije informacije o antivirusima, anti-spyware, anti-spam i drugim IT bezbedonosnim pitanjima i trendovima, posetite www.securelist.com.

newsmaster