NVidia GeForce GTX 560

Santa Klara, Kalifornija—  25, Januar, 2011 Prošlog leta, NVIDIA je iznenadila igrače sa predstavljanjem GeForce® GTX 460 grafičkog procesora, kojeg su urednici nazvali “izvanredna vrednost”¹. Ubrzo nakon 5 meseci, NVIDIA je ponovo napravila istu stvar i učinila dostupnim novi GeForce GTX 560 Ti grafički procesor. Sa prosečnim performansama koje su 33% brže², overkloking mogućnostima koje premašuju svaku tabelu, performansama po vatu koje čine da se konkurencija postidi, GeForce GTX 560 Ti je samo dodatni dokaz zbog čega su GeForce GTX grafički procesori favorizovani od strane PC igrača širom sveta.

GeForce GTX 560 Ti je najnoviji dodatak “Fermi” linije grafičkih procesora koji je dizajniran da donese izvanredne DirectX 11 (DX11) performanse za PC platforme. GeForce GTX 560 Ti donosi novi nivo kada je u pitanju DX11 odnos cena/performanse na igračko tržište, dok u isto vreme održava super tihu akustiku i minimalnu potrošnju energije.

Kao i svi NVIDIA “DX11 Done Right”  grafički procesori, GTX 560 Ti donosi najbolje performanse na svetu za DX11 igre u svojoj klasi. Kada se uporedi sa najbližim konkurentnim proizvodom, GTX 560 Ti je do 65 procenata brži³ u najnovijim DX11 igrama sa teselacijom, i 30 procenata brži⁴ u DX9 i DX10 igrama prošle generacije. Sa superiornim dizajnom koji uključuje aktivno grafičko jezgro na frekvenciji od 822 MHz i 384 CUDA jezgara koja su napravljena za novu generaciju DX11 igara, GTX 560 Ti je čak do 46 procenata brža od konkurentnih proizvoda koji koštaju i preko 20 procenata više!

“GTX 560 Ti grafički procesor ima sve: izvanredne DX11 performanse, fantastično se overklokuje, i veoma je tih – sve su to atributi grafičkog procesora savršenih performansi,” izjavio je Dru Henri, generalni menadžer za poslove GeForce grafičkih procesora, kompanije NVIDIA. “Sa GTX 560 Ti u sistemu, i fantastičnim DX11 naslovima koji stižu uskoro, zaista je pravo vreme da postanete PC igrač!”

Sa punom podrškom za NVIDIA 3D Vision™ i NVIDIA Surround™ tehnologijama, GeForce GTX 560 Ti grafički procesor takođe nudi grafičku snagu i video propusni opseg potreban da bi se iskusilo više od 500 igara i Blu-ray filmova viskoke rezolucije u stereoskopskom 3D okruženju, kako na jednom ekranu, tako i na tri ekrana za potpuni užitak u igranju. Uz NVIDIA SLI™ tehnologiju, platformu sa kojom dobijate najbolje rezultate kada uparite više grafičkih procesora, igrači će biti oduševljeni povećanjem igračkih performansi dodavanjem druge GeForce GTX 560 Ti kartice u njihov PC računar.

Sa predviđenom cenom u online prodavnicama koja počinje od 239Eur sa PDV-om, GTX 560 Ti je dostupna od danas, od strane vodećih svetskih partnera u ovom polju, uključujući ASUS, EVGA, Gainward, KFA2 Gigabyte, Inno 3D, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle i Zotac. Prilikom predstavljanja, biće dostupan veliki broj GTX 560 Ti karti, kako one sa standardnim frekvencijama od 822 MHz, tako i one koje su podešene na mnogo višim frekvencijama, uključujući i neke od 1 GHz.

Beleška za urednike: Da preuzmete slike GTX 560 Ti proizvoda i slike pakovanja ovog proizvoda od strane naših partnera, posetite GTX 560 Ti Flickr stranicu koja se nalazi na: http://bit.ly/i3f2XA

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA)  je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Od tada, kompanija konstantno postavlja nove standarde u vizuelnom računarstvu sa očaravajućom interaktivnom grafikom koja se može pronaći na uređajima počevši od portabilnih medija plejera preko notebookov-a, do radnih stanica. Ekspertiza kompanije NVIDIA u programabilnim GPU-ovima je probila granice u paralelnom procesiranju, koje je učinilo super-računare ne tako skupim i široko dostupnim. Kompanija poseduje više od 1,600 U.S. patenata, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju, posetite www.nvidia.com

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: benefitima, karakteristikama, uticaju i mogućnostima GeForce GTX 500 serije grafičkih procesora i izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: razvoj efikasnije ili brže tehnologije, dizajn, proizvodnja ili greške u software-u, uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija, promene u zahtevima i željama korisnika i odnosima; izbor različitih standarda od strane potrošača ili konkurentskih proizvoda; promena u industrijskim standardnima i okruženju; neočekivan gubitak performansi naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u druge sisteme kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission uključujući obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 1. Augusta 2010. Kopije izveštaja popunjene od SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse, NVIDIA se ograničava od bilo kakve odgovornosti za ova mišljenja koja bi mogla da prouzrokuju određene okolnosti.

# # #

© 2011 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA, NVIDIA logo, NVIDIA 3D Vision, Fermi, GeForce, NVIDIA Surround, SLI i CUDA su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.

¹ http://www.hardocp.com/article/2010/07/12/nvidia_geforce_gtx_460_review/10

² GeForce GTX 560 Ti u poređenju sa GeForce GTX 460, obe rade sa standardnim frekvencijama na proseku od 13 igara testiranih na 1920×1200 rezoluciji, na Intel Core i7 3.2 GHz platform sa Win7 64-bit OS. Drajveri: 266.56

³ GeForce GTX 560 u poređenju sa Radeon HD 6870 sa H.A.W.X 2 na 1920×1200, 4xAA/16xAF, koristeći Core3.2 GHz platform sa Win7 64-bit OS, X58, 6 GB DDR3, Win7 64-bit. Drajveri: NVIDIA Release 266.56 i AMD Cat 10.12a

⁴ GeForce GTX 560 u poređenju sa Radeon HD 6870 sa FarCry 2 na 1920×1200, 4xAA/16xAF, koristeći Core 3.2 GHz platform sa Win7 64-bit, X58, 6 GB DDR3, Win7 64-bit. Drajveri: NVIDIA Release 266.56 i AMD Cat 10.12a

newsmaster