HP pokreće novu cloud computing eru

BEOGRAD, 25. januar 2011. – HP najavljuje niz novih proizvoda i usluga kojima će velikim preduzećima i državnim organima omogućiti da iskoriste prednosti cloud computing sistema, a da istovremeno budu uvereni da će imati odgovarajuću bezbednost, performanse i dostupnost.

Cloud computing sistemi su važna i sve prisutnija platforma za Instant-On Enterprise okruženja, gde je sve i gde su svi međusobno povezani. Instant-On Enterprise zahteva fleksibilna, automatizovana i bezbedna IT okruženja koji se brzo prilagođavaju promenljivim potrebama.

Cloud computing sistemi sa jedne strane pružaju prednost kod bržeg pokretanja novih usluga, smanjenja broja IT osoblja, i mogućnosti plaćanja prema upotrebi resursa, sa druge strane nisu toliko napredni u oblastima kao što su bezbednost, dostupnost i lakoća integracije.

Novo HP Hybrid Delivery rešenje omogućava kreiranje cloud computing sistema po meri najvećih oprganizacija tako što prednosti takvih okruženja koristi da zadovolji specifične potrebe poslovnih sistema i državnih organa.

“Cloud computing postaje mejnstrim, a HP je predvodnik tog trenda”, rekla je Ann Livermore, izvršna potpredsednica HP-ove grupe za poslovanje s velikim preduzećima. “HP ima iskustvo u radu s velikim preduzećima, široku ponudu i globalni sistem za pružanje usluga, što znači da možemo provesti naše korisnike kroz ovu transformaciju.”

HP Hybrid Delivery rešenja za velika preduzeća

HP Enterprise Cloud Services-Compute omogućava pokretanje “privatnog cloud computing sistema u formi usluge” koji radi u HP-ovom vrhunskom računskom centru. Uz posebne polise vezane za usluge, performanse, zaštitu i privatnost, ovo rešenje korisnicima omogućava brzo pokretanje bezbednog okruženja s proširivim IT kapacitetima. Napravljeno na HP-ovojkonvergentnoj infrastrukturi i pomoću HP-ovog softvera za automatizaciju i upravljanje, ovaj sistem pruža sve resurse neophodne za pristup hibridnom privatnom cloud computing sistemu.

HP CloudSystem je najkompletniji integrisani sistem za izgradnju, upravljanje i korišćenje usluga u privatnim, javnim i hibridnim cloud computing okruženjima. On kombinuje snagu HP-ove konvergentne infrastrukture i liderske pozicije HP Cloud Service Automation softvera koji obezbeđuju objedinjenu zaštitu, upravljanje i usklađenost, za razliučite primene, kao i za fizičku i virtuelnu infrastrukturu.

HP CloudSystem takođe podržava i HP Cloud Maps, prvi sistem koji nudi unapred pripremljeni katalog objekata za automatsko pokretanje resursa optimizovanih za aplikacije i infrastrukturu. HP CloudSystem omogućava da se za svega nekoliko minuta pokrene nova cloud computing usluga.

HP Cloud Discovery radionica omogućava preduzećima i državnim organima da razviju pametne strategije i optimalne puteve za iskorišćavanje cloud computing sistema. Ova jednodnevna ili dvodnevna radionica ima više modula koji pokrivaju širok raspon tema, uključujući uticaj na poslovni model, bezbednost, i identifikovanje usluga koje će se pokretati iz cloud computing okruženja. Ove radionce vode iskusni profesionalci koji imaju puno iskustva sa pokretanjem cloud computing sistema širom sveta.

HP finansijske usluge dostupne su korisnicima koji kreiraju privatne cloud computing sisteme i žele da minimizuju kapitalne izdatke. HP može kombinovati svoju ponudu cloud computing rešenja sa ponudom finansijskih usluga da bi omogućio korisnicima da maksimizuju svoje finansije ciljeve paralelno s implementacijom naprednih tehnologija.

Više informacija o HP-ovoj novoj ponudi, uključujući video-snimak Ann Livermore, posetite www.hp.com/go/cloudcomputing2011.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetitewww.hp.com.

Ovo saopštenje za medije sadrži izjave koje se odnose na budućnost i samim tim uključuju rizike, nesigurnosti i pretpostavke. Ukoliko se one realizuju ili pokažu netačnim, mogu da dovedu do neusaglašenosti između objavljenih rezultata i onih materijalnih koje je dobila kompanija HP sa svojim saradnicima. Sve tvrdnje koje nisu istorijske činjenice, mogu se smatrati predviđanjima, uključujući, ali ne primenjujući na izjave o planovima, strategijama i ciljevima uprave o budućim operacijama; svaka izjava koja se tiče očekivanog razvoja, održavanja ili deljenja tržišta koja se odnosi na proizvode i usluge; očekivani operativni i finansijski rezltati; svaka izjava koja označava očekivanje ili uverenje; i svaka izjava data na osnovu pretpostavke podleže svemu gore navedenom. Rizik, promenljivost i pretpostavke podrazumevaju dostizanje očekivanih rezultata kao i drugih vrsta rizika opisanih u HP-ovom izveštaju na obrascu 10-K za fiskalnu godinu završenu 31. oktobra 2010. godine i drugim podnescima Securities and Exchange komisiji. HP nema obavezu i ne namerava da ažurira ovakva predviđanja.

© 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

newsmaster