Predstavljen Logitech Harmony 300i daljinski upravljač

  • Novi Harmony zamenjuje četiri daljinska upravljača, i koristi napredna podešavanja putem interneta

Beograd, 01. april 2010 — Kompanija Logitech predstavila je danas novi daljinski upravljač iz nagrađivane serije Harmony upravljača, namenjen manje zahtevnim korisnicima. Novi Logitech Harmony 300i daljinski upravljač je lak za podešavanje, zamenjuje do četiri daljinska upravljača i daje bolju kontrolu nad uređajima uz pomoć jednog dugmeta.

“Većina univerzalnih daljinskih upravljača ima lošu reputaciju da su teški za podešavanje, i kao rezultat toga korisnici i dalje moraju da koriste više daljinskih upravljača,” rekao je Ashish Arora, potpredsednik i generalni menadžer digitalnih periferija za kuću kompanije Logitech. “Sa Harmony 300i, želeli smo da proizvedemo Harmony daljinski sa svim odlikama ove porodice daljinskih upravljača, a to je na prvom mestu kontrola svih uređaja samo jednim upravljačem, a da to bude dostupno svima. Nema više opravdanja, vreme je da se rešite brda daljinskih upravljača sa stočića i pojednostavite vaš kućni sistem za zabavu.”

Istraživanje kompanije Logitech, je pokazalo da više od trećine korisnika iz 75 milijona evropskih i američkih domaćinstava koji su pokušali da podese univerzalni daljinski upravljač nisu bili zadovoljni celim procesom. Logitech Harmony 300i daljinski upravljač je drugačiji. Sa novim podešavanjem preko Interneta specijalno dizajniranim za Logitech-ov najnoviji daljinski upravljač, sve što je potrebno je povezati se sa kompjuterom, otići na adresu www.myharmony.com, reći koje uređaje koristimo i program će uraditi ostalo. U nekoliko jednostavnih koraka omogućena je kontrola nad čitavim kućnim sistemom.

Pored toga, Harmony 300i daljinski upravljač nikada neće postati zastareo. Logitech-ov daljinski upravljač pristupa onlajn bazi uređaja koja pokriva više od 225,000 uređaja, od više od 5000 proizvođača, a lista raste svakog dana. Bez obzira da li korisnik poseduje stari video rekorder ili novi Blu-ray™ plejer, može da se pouzda u svoj Harmony daljinski, da će kontrolisati IR uređaj bez problema.

Jednom kada je daljinski podešen, mguće je pristupati sistemu uz pomoć samo jednog dugmeta. “Watch TV” dugme će upaliti TV i kablovski risiver momentalno bez upotrebe dodatnih daljinskih upravljača. Tasteri su raspoređeni tako da omogućavaju lak pristup funkcijama, anatomski su oblikovani tako da prsti prirodno prijanjaju. Grupisani su prema funkcijama. Na primer, tasteri za kontrolu DVD-a su svi grupisani zajedno. Postoji i set tastera kojima je moguće dodeliti posebne funkcije, kao što je skok na omiljeni kanal ili neku  funkciju po sopstvenom izboru.

Harmony 300i se pridružio, rastućoj, nagrađivanoj, familiji Harmony daljinskih upravljača, kojoj pripada i Logitech Harmony 700 daljinski upravljač , koji kontroliše do šest uređaja i ima punjive baterije, kao i vodeći model Logitech Harmony One koji poseduje fenomenalni ekran osetljiv na dodir.

Cena i dostupnost

Logitech Harmony 300i se očekuje u Evropi početkom aprila sa predloženom maloprodajnom cenom od 29.99 eura. Dodatne informacije o celoj Harmony liniji daljinskih upravljača su dostupne na www.logitech.com/harmony.

Logitech je svetski lider na tržištu periferija i bežičnih uređaja i vodeći inovator u oblastima upravljanja računarima, internet komunikaciji, digitalnoj muzici, kućnoj zabavi i gejmingu. Osnovan 1981, Logitech International je švajcarska kompanija čije se akcije nalaze na SWX Swiss Exchange (LOGN) i Nasdaq Global Select Market (LOGI) berzama.
newsmaster