LG Optimus Black promoviše dela čuvenog pop art umetnika Kita Heringa

LG Optimus Black promoviše dela čuvenog

pop art umetnika Kita Heringa

Saradnja koja povezuje pop art i smart telefone

Beograd, 11. februar 2011. godine – LG Electronics (LG) u saradnji sa fondacijom čuvenog pop art umetnika Kita Heringa (Keith Haring Foundation) napravio je novi iskorak u dizajnu smart telefona. Partnerstvo podrazumeva da će dela ovog legendarnog američkog umetnika biti dostupna na LG Optimus Black telefonima koji su sa svojih 6 milimetara (na najtanjoj tački) i 109 grama preuzeli titulu najtanjeg i najlakšeg smart telefona sa Android platformom.

“Kit Hering je svojim delima punim energije i boja inspirisao milione ljudi širom sveta“, kaže dr Jong-seok Park, predsednik upravnog odbora kompanije LG Electronics Mobile Communications. “Nadamo se da će korisnici naših telefona zahvaljujući ovom partnerstvu biti u prilici da osete „radost igre“ koja karakteriše njegova dela, a koja se savršeno uklapaju u „Life’s Good“ filozofiju kompanije LG.

Kompanija LG i Kit Hering fondacija odabrali su dva dela ovog umetnika koja je će se naći u dizajnu LG Optimus Black telefona. Ovo je drugi put da LG sarađuje sa Fondacijom – 2008. godine uspostavljena je saradnja na promociji LG KF600 i LG KF700 modela sa ciljem da umetnost postane deo svakodnevnog života što većeg broja ljudi.

“U ime Kit Hering fondacije mogu da kažem da nas izuzetno raduje ponovna saradnja sa kompanijom LG“, kaže Julia Gruen, izvršni direktor Fondacije. “Partnerstvo sa kompanijom LG je nastavak nastojanja poznatog umetnika da sruši granice između umetnosti i takozvanih običnih ljudi.”

Uz hrabre vizelne izjave čuvenog umetnika, LG Optimus Black nudi glatke i ravne linije koje su isto vreme vrlo stilizovane, ali i funkcionalne. Predstavljajući NOVA ekran, Optimus Black pruža optimalnu oštrinu i čitljivost bez obzira na nivo ambijentalnog svetla. NOVA ekran omogućava jednostavnije pretraživanje interneta zahvaljujući odličnoj reprodukciji boja i smanjuje potrošnju energije za čak 50 odsto u odnosu na konvencionalne LCD ekrane.

Optimus Black takođe nudi intuitivnije okruženje korisnicima u kome se funkcijama koje se često koriste može pristupiti direktno i kada je telefon zaključan, putem tilt ili shake komande. Od ostalih performansi telefon nudi i prednju kameru od 2 megapiksela i mogućnost upgrade-a na Android 2.3 operativni sistem.

The LG Optimus Black biće dostupan u crnoj, beloj, ali i u drugim bojama na odabranim evropskim tržištima već početkom marta. Posetioci Mobile World Congress-a 2011. godine biće u prilici da iz prve ruke vide Keith Haring LG Optimus Black od 14. do 17. februara.

Za više informacija posetite www.lgnewsroom.com/MWC2011.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.

O Keith Haring-u

Keith Haring bio je umetnik i aktivista koji je koristio svoja dela kako bi govorio o društvenim pitanjima i problemima. Bio je izuzetno dobro prihvaćen od strane mladih umetnika, filmskih stvaraoca, performera i muzičara urbane street kulture 80-tih godina. Nakon što je 1988. godine ustanovljeno da boluje od AIDS-a, Hering je osnovao Keith Haring Foundation 1989. godine kako bi obezbedio sredstva i kreativnu podrušku organizacijama koja se bore protiv AIDS-a i kako bi osigurao da njegovo nasleđe, utemeljeno na principima filantropije traje večno.

Misija Keith Haring fondacije je da održi, proširi i zaštiti nasleđe Heringove umetnosti i ideala. Fondacija podržava organizacije koje pružaju podršku deci sa ugroženim pravima, kao i onim organizacijama koja se bave edukacijom i istraživanjem u vezi sa AIDS-om i HIV-om i brigom o obelelima. Keith Haring Studio zastupa Artestar LLC, specijalizovana kompanija za međunarodno brend licenciranje u oblasti umetnosti, mode i dizajnerskih brendova. AP

newsmaster