Apple predstavlja potpuno novi MacBook Pro sa Retina Displejom

San Francisco – 11. jun 2012 –Apple® je danas predstavio potpuno novi 15 inčni MacBook® Pro koji sadrži neverovatan Retina™ displej, fleš memoriju za skladištenje podataka i četvorojezgarni procesor, radikalno tanjeg i lakšeg dizajna. Debljine od samo 1,8cm i težine oko 2 kilograma, potpuno redizajnirani MacBook Pro postavlja nove standarde u performansama i portabilnosti za profesionalne korisnike.

 

“MacBook Pro sa Retina displejom širi granice performansi i portabilnosti kao ni jedan drugi notebook do sada”, izjavio je Tim Cook, CEO kompanije Apple. “Sa predivnim Retina displejom, sjajnom arhitekturom i radikalno tanjim i lakšim dizajnom novi MacBook Pro je najnapredniji Mac koji smo do sada napravili.”

 

Novi MacBook Pro Retina displej ima najveću rezoluciju na svetu za jedan notebook displej, sa preko 5 miliona piksela, 3 miliona više nego HD televizor. Sa 220 piksela po inču, gustina piksela kod Retina displeja je toliko visoka da ljudsko oko ne može da izdvoji posebne piksele sa uobičajene distance gledanja, tako da tekst i grafika izgledaju neverovatno oštro. Retina displej koristi IPS tehnologiju koja daje ugao gledanja od 178 stepeni i ima 75 posto manje refleksije i 29 posto veći konstrast u poređenju sa prethodnom generacijom.

 

Uključujući precizan unibody dizajn od aluminijuma i fleš storidž arhitekturu za skladištenje podataka, potpuno novi MacBook Pro je najlakši MacBook Pro do sada, skoro tanak kao MacBook Air®. Fleš storidž, koji je čak četiri puta brži od tradicionalnih notebook hard diskova dozvoljava potpuno novom MacBook Pro-u da strimuje četiri simultana 1080p HD videa sa internog storidža*. Fleš storidž arhitektura takođe daje veću pouzdanost, trenutno vreme reagovanja i 30 dana u standby režimu.

 

MacBook Pro sa Retina displejom karakteriše najnoviji Intel Core i7 četvorojezgarni procesor brzine do 2.7Ghz sa Turbo Boost tehnologijom koja ga ubrzava na 3.7Ghz, NVIDIA GeForce GT650 diskretna grafika, do 16GB brže 1600Mhz RAM memorije i fleš storidž do 768GB. Dva Thuderbolt i dva USB 3.0 porta daju profesionalnim korisnicima mogućnost da povežu više monitora i uređaja visokih performansi, a novi HDMI port daje brzu konektivnost za HDTV.

 

MacBook Pro baterija daje do 7 sati bežične produktivnosti i koristi napredne hemikalije i adaptivnu tehnologiju punjenja kako bi obezbedila do 1000 punjenja.** MacBook Pro takođe karakteriše FaceTime® HD kamera, stakleni Multi-Touch™ trekped, tastatura sa pozadinskim osvetljenjem pune veličine, dva mikrofona, poboljšani zvučnici, 3-stream 802.11n Wi-Fi i tanji MagSafe® 2 konektor za struju.

 

OS X® Lion, iPhoto®, iMovie®, iTunes® i druge Apple aplikacije uključujući Aperture® i Final Cut Pro® X su poboljšane kako bi iskoristile pune prednosti novog MacBook Pro notebook-a sa Retina displejom. Poboljšani Aperture 3.3 takođe koristi revolucionarno nove karakteristike prilagođavanja slike i sada podržava ujedinjenu biblioteku fotografija, kako bi fotografi mogli sa lakoćom da se kreću između iPhoto i Aperture aplikacija.

 

Potpuno novi MacBook Pro isporučuje se sa OS X Lion-om. Korisnici koji kupe Mac dobijaju pravo na besplatnu kopiju OS X Mountain Lion-a, čim postane dostupan. Mountain Lion daje inovativne karakteristike kao što su potpuno nova Messages aplikacija, Notification Center, system-wide Sharing, AirPlay® Mirroring, Game Center i poboljšana bezbednost Gatekeeper-a. Uz iCloud®, koji je ugrađen u osnovu OS X sistema, Mountain Lion čini najlakšim do sada čuvanje vašeg sadržaja duž svih vaših uređaja.

 

 

* Apple je sproveo testiranje u junu 2012 koristeći preproduction MacBook Pro konfiguracije. Za više informacija posetite apple.com/macbook-pro/features/.

 

** Apple je sproveo testiranje Wireless Web protokola u junu 2012 koristeći preproduction MacBook Pro konfiguracije. Vreme trajanja baterije i broj ciklusa punjenja varira od upotrebe i podešavanja. Za više informacija posetite apple.com/macbook-pro/features/.

 

 

Fotografije visoke rezolucije dostupne su na adresi:

http://www.apple.com/pr/library/2012/06/11Apple-Introduces-All-New-MacBook-Pro-with-Retina-Display.html

 

 

O kompaniji Apple, Inc.

Apple dizajnira Mac-ove, najbolje računare na svetu, OS X, iLife, iWork i profesionalni software. Apple predvodi u digitalnoj muzičkoj revoluciji sa iPodom i iTunes internet prodavnicom. Apple je redizajnirao mobilni telefon sa revolucionarnim iPhone-om i App Store-om i definisao je budućnost mobilnih medija i računarskih uređaja sa iPad-om.

O kompaniji Powercom Imaging

Powercom Imaging, d.o.o. je ponosni član MIDIS/Apcom grupe, sa sedištem u Beogradu. Društvo osnovano 2000. godine ovlašćeni je Apple Value Added Distributor zadužen za razvoj tržišta, marketing, prodaju i podršku Apple i povezanih proizvoda.

newsmaster