LG Optimus 4X HD telefon dostupan u Evropi

Prvi quad-core smart telefon kompanije LG Electronics sa izuzetnim karakteristikama pomera granice u industriji mobilnih telefona

 

 

Beograd, 12. jun 2012. – Prvi smart telefon kompanije LG Electronics koji poseduje procesor sa četiri jezgra, Optimus 4X HD, od sada je dostupan u prodavnicama širom Evrope. Ovaj model će se postepeno pojavljivati na različitim evropskim tržištima, a u narednim mesecima će biti dostupan i korisnicima u Srbiji.

 

Jedna od glavnih karakteristika Optimus 4X HD telefona je NVIDIA Tegra 3 procesor, koji koristi peto jezgro za najefikasniju potrošnju električne energije. Za maksimalan rad, Tegra 3 koristi sva četiri jezgra, ali kada je u stand-by načinu rada, procesor se okreće ka petom jezgru, onom koje je bezbednije za bateriju. Specijalno za model Optimus 4X HD uveden je i Eco-Mode, koji korisnicima omogućava da ručno ugase bilo koje jezgro Tegra 3 procesora. Optimus 4X HD je poboljšan i sa novom SiO+ baterijskom tehnologijom, Quick Memo™ aplikacijom u cilju povećanja produktivnosti, kao i Media Plex™  radi boljeg multimedijalnog iskustva.

 

„Optimus 4X HD je brz, ali brzina nije jedino što čini ovaj smart telefon tako dobrim”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Različita iskustva korisnika naših uređaja i izuzetan doprinos zaposlenih kompanije LG Electronic doveli su do stvaranja ovog naprednog modela. Optimus 4X HD značajno je pomerio granicu u čitavoj industriji, zahvaljujući visokim performansama i izuzetnom stilu.”

 

Pored brzog NVIDIA Tegra 3 procesora i naprednog True HD IPS ekrana dijagonale 4,7 inča, LG Optimus 4X HD može da se pohvali najizdržljivijom baterijom među quad-core smart telefonima. Napredna SiO+ tehnologija obezbeđuje više snage i duži vek trajanja baterije ujedno zadržavajući tanak oblik telefona.

 

Jedna od novih funkcija koje se mogu naći u modelu Optimus 4X HD je Quick MemoTM aplikacija, koja omogućava da se objekti koji se nalaze u beleškama direktno i brzo podele preko interneta.  Ovaj model poseduje i inovativni Media Plex™ dodatak, koji je u potpunosti podređen punom korisničkom iskustvu (User Experience – UX). Ovaj dodatak obuhvata niz korisnih opcija, poput Fingertip Seek funkcije koja prikazuje pregled bilo kog video zapisa, samo dodirom na dugme za reprodukciju ili Live Zooming opcije koja omogućava korisnicima da zumiraju tokom gledanja video zapisa.

 

Tom’s Hardware, jedan od najpoznatijih svetskih portala specijalizovan za potrošačku elektroniku, izabrala je Optimus 4X HD kao jedan od najinovativnijih proizvoda na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilne telefonije. Za video demonstraciju najnaprednijeg smart telefona kompanije LG, možete posetiti http://2url.kr/cmj.

# # #

 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.

newsmaster