Najnoviji LG 3D telefon dostupan u Evropi

Sa modelom Optimus 3D Max, kompanija LG nastavlja sa daljim razvijanjem mogućnosti reprodukcije 3D sadržaja na mobilnom telefonu

 

Beograd, 23. april 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) danas će zvanično pustiti u prodaju novi model 3D smart telefona – LG Optimus 3D Max. Prvobitno predstavljen na Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni, LG Optimus 3D Max poseduje poboljšane tehničke karakteristike i više 3D opcija u tanjem i lakšem pakovanju.

 

„Želimo da sa LG Optimus Max modelom pomerimo granice kada je u pitanju zabava na mobilnim telefonima“, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Naš 3D telefon nove generacije je znatno tanji i lakši od svog prethodnika, a korisnici će imati priliku da uživaju u savršenom prikazu, kako u 3D tako i u 2D rezoluciji slike.”

 

LG Optimus 3D Max poseduje 3D Konverter opciju koja omogućava konvertovanje Google Earth, Google Maps i sličnih programa u vrhunski 3D prikaz. Uz pomoć 3D Video Editor funkcije, korisnici mogu i vršiti izmene zabeleženog 3D video sadržaja na samom telefonu u realnom vremenu. 3D Hot Key taster, koji je postavljen na bočnoj strani telefona, omogućava lako i brzo prebacivanje između 2D i 3D prikaza slike. Korisnicima će naknadno biti dostupne i dodatne funkcije, poput HD konvertera i Range Finder opcije.

 

Optimus 3D Max je 2 milimetra tanji i 20 grama lakši od svog prethodnika, tako da poseduje debljinu od samo 9,6 milimetra i neverovatnu težinu od 148 grama. Novi 3D telefon kompanije LG koristi dve kamere, od kojih svaka ima rezoluciju od 5 megapiksela i koje snimaju i fotografišu u 3D formatu. Snimljeni sadržaj se može gledati na samom telefonu bez upotrebe 3D naočara ili, uz njihovo korišćenje, na 3D monitorima i televizorima.

Ključne karakteristike:

 

       Procesor: 1.2GHz Dual-Core (OMAP4430)

       Ekran: 3D WVGA ekran dijagonale 4,3 inča sa Corning® Gorilla® Glass 2 tehnologijom

       Memorija: 8GB Internal Storage, 1GB interna memorija, Micro SD memorijska kartica (maksimalno do 32GB)

       Kamera: 2X5MP (3D stereoskopska) dual-lens (pozadi) i VGA (napred)

       Operativni sistem: Android 2.3 Gingerbread

       Kapacitet baterije 1,520 mAh

       Ostalo:

o        HSPA + 21Mbps

o        HDMI konekcija za 2D/3D TV/monitor

o        DNLA konekcija za TV/PC (omogućena i za 3D video sadržaj)

o        podrška za NFC tehnologiju, opcija LG Tag+

 

 

 

 

# # #

 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.