Panasonic predstavlja najlakše kamkordere visoke definicije na svetu

Visbaden, Nemačka (3. jun 2009) – Panasonic je predstavio najlakše kamkordere na svetu – HDC-SD10 i HDC-TM10, od kojih svaki teži manje od 227 grama. Kamekorderi su smešteni u kompaktnom kućištu, podržavaju funkcije slike visokog kvaliteta, i proizvode full-HD snimke visoke rezolucije. Vrlo snažan 16x optički zum podržan je naprednim sistemom optičke stabilizacije slike, odnosno O.I.S. funkcijom (Optical Image Stabilizer/Stabilizator optičke slike). To je bitan uslov za oštro zumiranje koje minimizira efekat drhtanja ruke koji često pokvari zumirane snimke. Podrhtavanje ruke, često tokom snimanja u pokretu, ovde je kompenzovano i novim Active Mode/Aktivnim modom koji osigurava lepe slike čak i one snimane u pokretu. Kamkorderi HDC-SD10 i HDC-TM10 odlični su ne samo za snimanje specijalnih prilika, već i pri svakodnevnom “hvatanju trenutaka” koji rezultiraju full-HD slikama.

Oštre, jasne slike, čak i u pokretu

Ovi novi kamkorderi lako staju u dlan, bilo gde i bilo kada u toku snimanja 1920 × 1080 full-HD slika visokog kvaliteta. Moćni 16x optički zoom jasno „hvata” udaljene predmete, dok napredni O.I.S. minimizira zamagljenja. Ova stabilizirajuća funkcija bitna je zbog očuvanja full-HD kvaliteta slike prilikom zumiranja jer se posledice podrhtavanja ruku uvećavaju.

HDC-SD10 i HDC-TM10 poseduju autofokus funkciju iA (Intelligent Auto/Inteligentnu automatsku), koja automatski određuje najpovoljniji Scene mode (režim slikanja) u zavisnosti od uslova pod kojima se snima. To podrazumeva Face Detection (detekciju lica) opciju, koja podešava ekspoziciju kako bi lica bila savršeno „uhvaćena”; Intelligent Contrast Control (inteligentnu kontrolu kontrasta) koja osigurava pravi kontrast; i Intelligent Scene Selector (inteligentni selektor pozicije) koji automatski podešava i režim slikanja garantujući optimalne rezultate. Oba kamkordera su opremljena AF/AE Tracking podešavanjem koji automatski detektuje predmet u pokretu kako bi bili postigunti i lepi, konzistentni rezultati. Za razliku od normalnih auto podešavanja AF/AE Tracking zadržava fokus i ekspoziciju čak i ako je predmet u pokretu, ili se okreće na jednu stranu.

Budući da su kvalitet slike i količina podataka koji se mogu pohraniti u stalnom porastu, korisnici zahtevaju medije za snimanje koji će biti većeg kapaciteta a samim tim i kompaktniji. SDHC/SD memorijska kartica definitivno postavlja standard, kapacitetom od 32 GB i veličinom poštanske markice. Osim toga, SDHC/SD memorijska kartica nema prenosni mehanizam, što znači da je izuzetno otporna na udarce i omogućava brže snimanje. Kartica je lako vadljiva i podatke sa nje možete podeliti sa prijateljima ili ih prebaciti na kompjuter.

Izbor ključnih performansi

HDC-TM10 snima full-HD slike na ugradjenu memoriju, ili na opcionu SDHC/SD memorijsku karticu. Kad je memorija uređaja puna, automatski se prelazi na snimanje na SDHC/SD memorijsku karticu. Dodajući modelu TM10, sa 8-GB ugrađene memorije, SDHC memorijsku karticu od 32-GB skladišni prostor biva uvećan na 40 GB. Video snimci snimljeni na oba medija mogu biti kasnije objedinjeni u samom kamkorderu nakon snimanja i čuvanja na SDHC/SD memorijskoj kartici.

Za intuitivne operacije, oba modela poseduju touch screen funkciju (funkciju na dodir) koja omogućava korisniku da upravlja uređajem jednostavnim dodirom ikonice prikazane na LCD ekranu.

Uređaj možete uključiti za samo 1.9 sekundi, što vam omogućuje da ne propustite iznenadne prilike za snimanje. U kombinaciji sa Quick Start režimom, kamkorder je spreman za snimanje i brže za samo 0.6 sekundi od otvaranja LCD-a.

Kod mnogih kamkordera vrlo lako se propusti taj najbitniji trenutak prilikom snimanja, čak i kad vam se čini da ste dugme za snimanje pritisnuli u pravom trenutku. Pre-Rec funkcija i to prevazilazi, omogućavajući kamkorderu da kontinuirano snimi tri sekunde slike na unutrašnjoj bafer memoriji. Potom, kad je dugme za snimanje pritisnuto, tri sekunde se dodaju na sam početak video snimka.

High Speed Burst Shooting funkcija (funkcija snimanja velikom brzinom) omogućava kamkorderu da ”uhvati” do 50 (PAL) uzastopnih stabilnih slika rezolucije 0.9 megapiksela u sekundi. To znači da korisnici mogu da snime 180 uzastopnih fotografija (približno 3.6 sekundi) bez zaustavljanja, potom zadrže najlepše, a ostale izbrišu.

Auto Power LCD automatski prilagođava osvetljenje na LCD ekranu kako bi bilo u skladu sa uslovima pod kojima se snimanje vrši. Na tamnijim mestima, u zatvorenim prostorima, on smanjuje osvetljenje LCD-a za otprilike trećinu. Na bolje osvetljenim lokacijama u prirodi, ovo omogućava da LCD bude oko dva puta jače osvetljen od uobičajenog, kako bi slika bila lakše vidljiva. Oba kamkordera opremljena su osvetljenjem za snimke i blicom za snimanje na tamnim i loše osvetljenim mestima.

Highlight Playback funkcija dizajnirana je za one korisnike koji žele da što brže pregledaju snimljeni materijal. Ona, odredivši zum, otvor blende, promenu scene, nivo zvuka i lica na snimljenim slikama kao ”naglašena”, automatski pokreće play back scene koje su označene kao naglašene.

Snimljeni video materijal možete takođe prebacivati sa SDHC/SD memorijske kartice na ugrađenu memoriju unutar kamkordera, ili obrnuto. SDHC/SD memorijska kartica sa slikama može lako da se prebaci na čitač Panasonic VIERA televizora, ili Blu-ray DiscTM plejera, za spektakularno gledanje na širokom ekranu u HD rezoluciji.

Softver koji je potreban da bi bili kopirani video snimci na PC, ili BD/DVD takođe je uključen. Nova verzija programa HD Writer AE 1.5 dolazi sa Smart Wizard podrškom koja omogućuje njegovo pokretanje odmah nakon priključivanja kamkordera na PC. Čak i korisnici-početnici mogu lako da prenesu svoje video radove sledeći jednostavne instrukcije.

Osim toga, one-touch funkcija HDC-SD10 i HDC-TM10 čini jednostavnim presnimavanje video snimaka na DVD i za skladištenje.

Povezujući kamkorder preko USB kabla na VW-BN1 DVD opcioni rezač i pritiskom na samo jedno dugme presnimavaju se video snimci sa SDHC/SD memorijske kartice, ili ugradjene memorije na DVD disk (DVD-RAM/-RW/-R/-R DL).

HDC-SD10 i HDC-TM10 su kompatibilni sa Panasonic VIERA Link-om omogućujući dodatnu praktičnost i lakoću povezivanja. Oba sistema su kompatibilna i sa funkcijom VIERA Image Viewer koja omogućuje korisniku da reprodukuje video snimke na širokom ekranu ubacivši SDHC/SD memorijsku karticu na kojoj se nalazi snimljeni materijal u čitač na Panasonic VIERA TV-u.

|Search: Find More About Panasonic predstavlja najlakše kamkordere visoke definicije na svetu|