SBB jubilarni član Amsterdam Internet Exchange-a

Beograd, 13. septembar 2012 – SBB je postao 500. jubilarni član Amsterdam Internet Exchange-a (AMS-IX). Organizacije koje su deo AMS-IX-ove „peer“ zajednice su internet provajderi, cloud & hosting kompanije, mobilne mreže, VoIP servisi, kao i društvene mreže. To im omogućava spajanje sa bilo kojom mrežom koja je povezana na AMS-IX, što donosi povećanje performansi i redundantnost mreže.

Više unakrsno povezanih mreža znači i više beneficija kroz razmenu IP saobraćaja za postojeće mreže i nove članove.

„Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo biti umreženi sa najvećom provajderskom mrežom u Evropi, a broj 500, koji samo ova mreža ima, sve to čini još interesantnijim. Ove godine nas prate jubileji, prvo smo proslavili 10 godina uspešnog poslovanja, a zatim smo baš mi postali kompanija koja je dobila jubilarni 500-ti članski broj na AMS-IX,“ izjavila je Dragica Pilipović Čefi, generalna direktorka SBB-a.

Kompanija SBB – Srpske kablovske mreže najveći je operator digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta u Srbiji i najznačajniji operator satelitske televizije u regionu, prisutan u šest zemalja svojom Total TV platformom. SBB je nastao integrisanjem kablovskih distributera širom Srbije tokom 2002. i 2003. godine, a danas zapošljava više od 900 ljudi. U saradnji sa kompanijama Telemach u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, čini najveći telekomunikacioni sistem na Balkanu.

newsmaster