Nastavljena tradicionalna izložba fotografija “Primenjena Nostalgija”

Beograd, Srbija — 26 Novembar 2010. — Kompanija Epson nastavila je sa učešćem u projektu “Primenjena nostalgija” koji putem izložbe fotografija povezuje sličnosti glavnih gradova predsedavajućih zemalja članica Evropske unije sa Beogradom. Nakon Madrida koji je predstavljen sredinom ove godine, ovog puta, Beograd se povezao sa Briselom, povodom završetka belgijskog predsedavanja Evropskom unijom gde su prikazane fotografije belgijskog autora Džima Samkea i naše autore Goranke Matić. Izložba će trajati od 19. Novembra do 31. decembra 2010, u galeriji RTS-a, Takovska 10.

Projekat “Primenjena Nostalgija” je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva eminentna fotografa – jednog iz Srbije i jednog iz zemlje presedavajuće EU. Autor iz Srbije, Goranka Matić, boravila je nedelju dana u Briselu u toku kojih je fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. Autor iz Belgije, Džim Samke,  posetio je Beograd  i fotografisao grad objektivom “nostalgičnog“ fotografa. Svaki autor je odabrao 20 fotografija i prikazao ih je na ovoj izložbi.

“Nakon zbližavanja Beograda i Madrida, kroz izložbu fotografija “Primenjena Nostalgija”, kompanija Epson i dalje snažno podržava ovaj projekat i svojim doprinosom, čini da se dve evropske metropole kakve su Beograd i Brisel osećaju bliže” izjavio je gospodin Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “ S obzirom da su naši štampači velikog formata Espon Stylus Pro 9880 i 9900, prepoznati kao izbor profesionalnih fotografa širom sveta, i da su sve fotografije na izložbi odštampane uz pomoć ovih uređaja na najkvalitetnijem papiru, verujemo da ćemo sa ovim sponzorstvom biti još bliži fotografiji”.

Obe izložbe otvara potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije gospodin Božidar Đelić, zajedno sa ambasadorom Republike Srbije u Belgiji i ambasadorom Belgije u Republici Srbiji.

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, posvećena proširivanju vizije korisnicima širom sveta kroz kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih i uređaja sa kristalnim oscilatorima. Epson Grupu, na čelu sa Seiko Epson Korporacijom baziranom u Japanu, čini više od 70.000 zaposlenih u 106 kompanija širom sveta. Epson želi da proširi očekivanja i vizije svojih korisnika sa proizvodima i uslugama koji omogućavaju kreiranje vedrijeg i bogatijeg životnog stila.

http://global.epson.com

O kompaniji Epson Europe

Kompanija Epson Europe B.V., bazirana u Amsterdamu je regionalna centrala kompanije za Evropu, Bliski Istok, Rusiju i Afriku. Sa 2.400 zaposlenih kompanija Epson Europe je ostvarila u fiskalnoj 2009. godini prihode od 1.875 miliona evra.

http://www.epson-europe.com/

Environmental Vision 2050

http://eco.epson.com/

newsmaster