Kompanija Ericsson obeležila Međunarodni Dan devojčica u IKT

Drugu godinu za redom kompanija Ericsson obeležila je Međunarodni Dan devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama ugostivši 25. devojčica iz osnovne škole Sveti Sava iz Batočine. One su imale priliku da se bolje upoznaju sa radom Ericssona u Srbiji i da kroz brojna pitanja saznaju kakav je posao žena u jednoj od vodećih IKT kompanija u svetu.

„U kompaniji Ericsson u Srbiji, koja se uglavnom bavi telekomunikacijama, gde je osnovno zanimanje inženjer elektrotehnike, smer telekomunikacije, radi skoro 40 odsto žena, što je za ovu industriju veliki broj. Mi ovim devojčicama želimo da damo jedan pozitivan primer i da ih zainteresujemo da uđu u zanimljiv svet telekomunikacija koji im pruža mnoge mogućnosti za napredovanje i usavršavanje. Svakako bih ohrabrila učenice i studentkinje da ne odustaju od želje da se usavršavaju u nekoj od tehničkih nauka“, izjavila je Milena Matić menadžer kompanije Ericsson za marketing i strategiju.

Međunarodni dana devojčica u IKT obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu sa ciljem da se devojčicama i devojkama približe informacione i telekomunikacione tehnologije, da im se predstave mogućnosti za zapošljavanje u ovoj oblasti i da se podstaknu na razmišljanje o karijeri u ovom sektoru.

 

 

Ericsson je vodeći svetski dobavljač telekomunikacionih usluga i tehnologija. Mi stvaramo „Umreženo društvo“ sa efikasnim real-time rešenjima koja nam omogućavaju da učimo, radimo i živimo slobodnije u održivim zajednicama širom sveta.

Mi obezbeđujemo servise, softver i infrastrukturu u IKT sektoru za mobilne operatore i druge industrije. Danas se više od 40% svetskog protoka mobilnih podataka obavlja putem Ericssonovih mreža i mi pružamo podršku operatorima koje imaju više od dve milijarde pretplatnika.

Poslujemo u 180 zemalja i zapošljavamo više od 100.000 ljudi. Kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New York. Prihod u 2011. godini je bio 226,9 milijarde SEK (35 milijardi dolara).

newsmaster