HP i ove godine podržao „Međunarodni dan devojčica u IKT“

Beograd, 23. april 2012 – Kompanija HP je i ove godine podržala i obeležila “Međunarodni dan devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT)”. Na ovaj dan devojčice imaju priliku da posete uspešne firme i informišu se o radu žena u IKT kompanijama.

HP je organizovao upoznavanje devojčica sa svakodnevnim poslovima i iskustvima žena zaposlenih u HP-u, a sve sa ciljem povećanja interesovanja i učešća devojčica u IKT-u.


HP je ovom prilikom ugostio 21 devojčicu iz osnovne škole “Ljupče Nikolić” iz Aleksinca i zaposleni su im preneli svoja iskustva u radu u jednoj od najvećih IT kompanija u svetu. HP je odličan primer da su žene prisutne u svim segementima u IT sektoru, kako u našoj zemlji tako i u okruženju. Kompanija HP pruža jednaka prava svima, bez obzira na pol, svi imaju priliku da prođu kroz edukaciju o poštovanju i uvažavanju različitosti i svi zaposleni dobijaju jednaku priliku da se usavršavaju, menjaju poslove u zavisnosti od afiniteta i iskustva i profesionalno napreduju.

 

„Međunarodni dan devojčica u IKT-u“ je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija, a u Srbiji ga od prošle godine podržava Digitalna agenda uz pomoć najvećih IKT kompanija koje posluju u našoj zemlji. Cilj je da se devojčicama i devojkama približe informacione i telekomunikacione tehnologije, da im se predstave mogućnosti zapošljavanja u ovoj oblasti i da se podstaknu na razmišljanje o karijeri u IKT sektoru.

O HP-u

HP stvara nove mogućnosti da bi tehnologija ostvarila značajan uticaj na ljude, preduzeća, države i društvo. Kao

newsmaster