LG predstavlja najnovije smart telefone u Barseloni

Napredne tehnologije, vrhunski kvalitet slike i odličan dizajn LG modela na Svetskom kongresu mobilne telefonije

 

Beograd, 26. februar 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće svoje najnovije modele smart telefona na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barsoloni. Pored svojih LTE modela koje će predstaviti pod sloganom „LTE, to je LG“, ova kompanija će demonstrirati i prvu konverziju glasa u video putem 4G LTE mreže.

 

„LG će u Barsoloni predstaviti modele koji kombinuju visoke performanse, vrhunske ekrane i elegantni dizajn“,  izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Veliki ekrani dijagonala i do 5 inča, 4:3 prikaz slike, True HD IPS tehnologija i dual-core procesori, samo su neke od karakteristika naših modela za 2012. godinu.”

Kompanija LG će predstaviti Optimus Vu: smart telefon, koji je opremljen sa naprednom LTE i IPS tehnologijom i objedinjuje karakteristike tablet računara i smart telefona u jednom uređaju. Ekran dijagonale 5 inča i 4:3 razmera slike čine prikaz dokumenata znatno boljim, a surfovanje internetom i upotrebu multimedijalnih sadržaja lakšom i zabavnijom. Pored toga, IPS ekran prikazuje prirodne i žive boje i omogućuje savršeni prikaz čak i kada su sunčevi zraci upereni direktno u ekran.

 

Svi posetioci kongresa u Barseloni imaće priliku da se upoznaju sa mogućnostima prvog LG smart telefona koji poseduje procesor sa četiri jezgra, Optimus 4X HD. Sa najnovijim NVIDIA Tegra 3 procesorom brzine od čak 1,5 GHz i ekranom koji koristi True HD IPS tehnologiju, ovaj smart telefon predstavlja pravi mali računar. NVIDIA Tegra 3 procesor je konstruisan kako bi odgovorio na visoke multimedijalne zahteve korisnika, a ono što je zanimljivo kod ovog procesora jeste da koristi posebno jezgro koje štedi bateriju kada su u pitanju manje zahtevne aktivnosti, poput slušanja muzike.

 

Kompanija LG je nastavila sa daljim razvijanjem mogućnosti reprodukcije 3D sadržaja na mobilnom telefonu, pa će na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilne telefonije predstaviti i LG Optimus 3D Max. Korisnici ovog modela moći će da pritiskom na 3D Hot dugme konvertuju Google Earth, Google Maps i slične programe u vrhunski 3D prikaz. Ovom prilikom, LG će i najavati buduće funkcije svojih modela, poput HD konvertera, Range Finder i DSLR Shot opcija.

 

Na predstojećem kongresu, LG će prikazati i novu „L“ seriju smart telefona. Futuristički dizajn i fini detalji izdvajaju modele iz ove serije od ponude konkurentskih proizvođača. Nova linija proizvoda će nastaviti tradiciju drugačijeg dizajna, a u Barseloni će biti predstavljeni modeli Optimus L3, Optimus L5 i Optimus L7.

Dodatne informacije o svim modelima biće dostupne na štandu kompanije LG Electronics na Svetskom kongresu mobilne telefonije, koji se odžava od 27. februara do 1. marta u Barseloni.

 

# # #

 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

 

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.

newsmaster