Nova Lenovo radna stanica

ThinkStation E31 pruža nenadmašnu kombinaciju grafike, memorije, brzine i vrednosti

 

RESEARCH TRIANGLE PARK, NC – 15. maj 2012: Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je najavio radnu stanicu Lenovo ThinkStation E31, namenjenu profesionalcima koji zahtevaju moćnu desktop radnu stanicu. Ponuđena kao klasično kućište ili Small Form Factor (faktor male forme) (SFF), obe varijante obuhvataju izbor najnovijih brzih Intel ® Xeon ® E3 procesora zajedno sa poboljšanim performansama memorije i grafičkim mogućnostima.

 

„ThinkStation E31 je idealan izbor za mala i srednja preduzeća ili profesionalce koji se obično oslanjaju na desktop računare, ali kojima treba radna stanica sa dodatnim energetskim pojačanjem”, rekao je Robert Herman, direktor proizvoda i vertikalnih rešenja, poslovna jedinica za radne stanice, Lenovo.

„Budući da ima mogućnost da podrži najnovije CPU-intenzivne softverske aplikacije, ThinkStation E31 nudi preduzećima način da dobiju više od svog računara, a da ne moraju prethodno da obiju banku.”

Snažne, nesmetane performanse

ThinkStation E31 kućište i SFF predstavljaju pojedinačan Intel ® Xeon ® E3-200 v2 ili Core procesore, tako da aplikacije rade brzo i pouzdano, pomažući da se smanji zastoj. Korisnici takođe imaju koristi od koda radne stanice za ispravljanje grešaka (ECC) memorije koja praktično eliminiše kvarove u vezi sa memorijom, kao i 1600 MHz DDR3 memoriju DIMM, za primenu odziva i mogućnost da se obavlja više zadataka, bez usporavanja. USB 3.0 radne stanice sa 10 puta većom brzinom prenosa pomoću USB 2.0 dodaje se funkcijama produktivnosti radne stanice.

 

Oba modela nude profesionalne grafičke mogućnosti sa opcijom za nadogradnju na Intel ® HD grafiku P4000 ili NVIDIA Quadro 4000 u modelu kućišta i Q600 na SFF. Radne stanice rukovode velikim potrebama za skladištenje sa dva SATA III i dva SATA II portova, pored jednog omogućenog za eSATA preko kabla za PCI konzole. Opremljen sa Windows 7 Professional, radna stanica ThinkStation E31 podržava niz aplikacija nezavisnih proizvođača softvera (ISV) za profesionalce u inženjeringu, dizajn i industriju finansijskih usluga, uključujući Autodesk Dassault, PTC i Siemens. 1

 

Održiva ekološka mašina

Ekološki orijentisan dizajn radne stanice obuhvata do 92 odsto efikasnosti energije. 2 Energy Star 5.2, EPEAT Gold i GREENGUARD sertifikacija kao i 80 Plus Platinum energetsko napajanje se štedljivo koristi i radna stanica hladnije radi. Pored toga, najnovija SFF (11L) opcija pruža idealan izbor za uštedu prostora za manje kancelarije.

 

Za najnovije vesti iz Lenova, pretplatite se na Lenovo RSS feeds  ili pratite Lenovo na Twitter i Facebook.

 

O kompaniji Lenovo

Lenovo (HKSE:992)(ADR: LNVGY) je 21 milijardu američkih dolara vredna tehnološka kompanija prisutna u 160 zemalja i drugi najveći proizvođač računara u svetu. Posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara i uređaja za pristup mobilnom Internetu, kompanija zasniva svoj model poslovanja na inovacijama, izvrsnoj operativnosti, zadovoljstvu kupaca, kao i fokusiranju na investiranje na nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo linija proizvoda uključuje legendarnu seriju Think i seriju računarskih proizvoda Idea, kao i servere, radne stanice i uređaje za pristup mobilnom internetu uključujući tablete i smart telefone. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster