ERICSSON UNAPREĐUJE 3G MREŽU FINSKE KOMPANIJE “DNA”

  • DNA proširuje i unapređuje svoje poslovanje i sa 3G mreže u većim gradovima prelazi na 4G mrežu
  • Poboljšane korisničke performanse pri pristupu servisima podataka, učitavanju internet stranica i prenosa podataka na novoj 4G mreži koja je zasnovana na LTE/EPC tehnologiji
  • Trogodišnji ugovor obuhvata upravljanje mrežom, radio pristup, packet core rešenje, backhaul saobraćaj i srodne rollout usluge

Prilikom svakog učitavanja web stranice, prenosa fajlova ili pristupanja nekom video materijalu, igricama ili drugim sadržajima, očekujemo da taj proces bude brži i bez opterećenja. Proširujući postojeće partnerstvo sa Ericssonom kako bi pokrenula konkurentnu 3G/HSPA Evolution tehnologiju i najmoderniju 4G LTE mrežu, finska telekomunikaciona kompanija “DNA” će još više unaprediti i olakšati upotrebu interneta povećavajući brzinu i obim mreže i uvodeći novi kvalitet svojih usluga.

Tommy Olenius, potpredsednik zadužen za tehnolgiju kompanije “DNA” izjavio je: “Nastavljajući strateško partnerstvo sa Ericssonom, “DNA” će moći još više da unapredi mobilni širokopojasni internet i da kvalitetnijom uslugom svojim korisnicima olakša upotrebu interneta. Nove fleksibilne tehnologije takođe podrazumevaju izuzetan porast u obimu prenosa podataka na osnovu velikog uspeha proizvoda koje “DNA” nudi u oblasti mobilnog širokopojasnog interneta. Uz to, modernizacija mreže Ericssonovim multistandardnim radio rešenjem takođe omogućava manju potrošnju energije, čime se smanjuje emisija štetnih gasova kao i operativni troškovi mobilnih operacija kompanije.”

Robert Puškarić, direktor Ericssona za region Severne Evrope i Centralne Azije, rekao je: “Ovim ugovorom nastavljamo da podržavamo “DNA” u razvoju svoje mreže u skladu sa njihovom strategijom mobilnog širokopojasnog interneta i omogućavamo efikasan prelaz na 4G tehnologiju. Ugovor takođe uključuje efektnu kontrolu prenosa podataka kako bi se izbegla zagušenja kod mobilnog “backhaul” saobraćaja, gde nudimo alate za različite usluge koje se odnose na nesmetani mrežni “rollout”.”

Tokom ugovornog perioda, tehnologija 3G/HSPA Evolution kompanije “DNA” (21/42Mbps) proširiće se tako da pokrije celu zemlju. 4G usluge biće na raspolaganju korisnicima u većim gradovima kako bi se ubrzao prenos podataka u najzagušenijim oblastima. “DNA” planira da komercijalno lansira 4G tokom 2011. godine.

Ugovor je potpisan na period od 3 godine i obuhvata GSM/HSPA/LTE radio pristup, Evolved Packet Core (EPC), sveobuhvatna rešenja za mobilni „backhaul“ saobraćaj zasnovan na IP tehnologiji, kao i rešenja u upravljanju mrežama. Usluge koje će Ericsson ponuditi kompaniji „DNA“ uključuju podršku, mrežni „rollout“, sistemsku integraciju, kao i konsultantske i trening usluge.

O kompaniji DNA

DNA Ltd je finska telekomunikaciona grupa koja koristeći najnoviju tehnologiju nudi visokokvalitetne usluge poziva na glas, prenosa podataka, mobilne i digitalne televizije. U Finskoj portfolio korisnika usluga obuhvata fizička lica, korporacije i druge organizacije. DNA Grupa počela je sa radom 1. jula 2007. godine, a u 2009. godini zabeležila je promet od 652 miliona evra.

O kompaniji Ericsson

Ericsson je vodeći svetski dobavljač  tehnologija i usluga telekomunikacionim

operatorima. Ericsson je lider u 2G, 3G i 4G mobilnim tehnologijama, pruža podršku

mrežama sa preko 2 milijarde pretplatnika i nalazi se na vodećoj poziciji u oblasti

pružanja usluga. Kompanijski portfolio čine mrežne infrastrukture za mobilnu i fiksnu

telefoniju, telekomunikacione usluge, softver, širokopojasna i multimedijalna rešenja

za operatore, preduzeća i medijske kuće. Zajedničke investicije Ericssona, Sony

Ericsson i ST-Ericsson, pružaju korisnicima personalne mobilne uređaje bogate

funkcijama.

Ericsson ističe svoju viziju „biti primarni pokretač  u svetu sveopštih komunikacija“ kroz

inovativnost, tehnologiju i održiva poslovna rešenja. Poslujući u 175 zemalja,više od

80.000 zaposlenih realizovalo je prihod od 206,5 milijardi SEK (27,1 milijarde USD) u

2009. godini. kompanija je osnovana 1876. godine sa sedištem u Stokholmu u

Švedskoj i registrovana je na berzama NASDAQ OMX Stockholm i NASDAQ New

York.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

newsmaster