Lenovo predstavlja novitete na sajmu CES 2011

Beograd, 12. januar 2011. – Na najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike CES, koji je bio održan u Las Vegasu od 6. – 9. januara, kompanija Lenovo predstavila je svoje najnovije proizvode: laptop računare IdeaPad serija Y, Z, S i V, laptop računare Lenovo serija G i B, ultra prenosni računar ThinkPad X120e, laptop računare ThinkPad Edge E220s i E420s, IdeaPad U1 Hybrid i tablet računar Lenovo LePad, računare ThinkCentre A320, B520, B320 i Lenovo C205.

Novi laptop modeli IdeaPad serija Y, Z, S i V kao i modeli Lenovo serija G i B namenjeni su korisnicima koji uz moderan i elegantan dizajn žele prenosni računar visokih performansi i bogatih multimedijalnih mogućnosti.

Nova serija laptop računara IdeaPad serije Y (Y560d, Y470 i Y570) uključuje Lenovo Enhanced Experience 2.0 za operativni sistem (OS) Windows 7 koji omogućuje u proseku 20 sekundi brže pokretanje računara u odnosu na standardne računare sa OS Windows 7 zahvaljujući tehnologiji RapidBoot. Pokretani najnovijim procesorima Intel® Core™ s Intel Turbo Boost Technology 2.0 s mogućnošću odabira grafike do NVIDIA® GT 550M 1GB novi prenosni računari namenjeni su korisnicima koji su neprestano u pokretu i žele prenosni računar bogatih multimedijalnih mogućnosti.

Laptop računari IdeaPad serije Z (Z570, Z470, Z370) dizajnirani su za korisnike koji vode aktivan život i samim tim su neprestano u pokretu. Prenosne računare IdeaPad Z470 i Z370 odlikuje futuristički, cool dizajn s prozirnim poklopcem u tamno smeđoj, nebesko plavoj i boji fuksije. Za pobornike minimalističkog izgleda, korisnici mogu izabrati laptop IdeaPad Z570 vrhunskih performansi i modernog dizajna s AccuType chiclet tastaturom.

Na sajmu CES 2011, kompanija Lenovo predstavila je i dva nova člana grupe ultra prienosnih računara IdeaPad S100 i IdeaPad S205. 11,6 inčni laptop IdeaPad S205 zbog malih dimenzija jednostavan je za prenošenje dok je AccuType chiclet tastatura dizajnirana za jednostavnije i udobnije korištenje. S izborom 3G povezivanja i dugim trajanjem baterije, S205 je savršen za surfovanje Internetom kod kuće ili u pokretu. Naslednik popularnog računara S10-3 je novi model IdeaPad S100 koji je opremljen 10,1 inčnim ekranom i AccuType tastaturom. S težinom manjom od jednog kilograma, model S100 predstavlja izvrstan izbor za prvi laptop za korisnike koji su neprestano u pokretu.

Za službeni izgled u poslovnom okruženju i opuštanje kod kuće, kompanija Lenovo predstavio je tri nova modela IdeaPad serije V – V370, V470 i V570. Dizajnirani za poslovne i privatne korisnike, modeli IdeaPad serije V dolaze opremljeni najnovijim procesorima Intel® Core™ koji omogućuje brzo i precizno rešavanje svih zadataka. Za brz i uspešan početak dana, modeli serije V opremljeni su Lenovo Enhanced Experience 2.0 za OS Windows 7 koji omogućuje u prosku 20 sekundi brže pokretanje računara u odnosu na standardne računare sa OS Windows 7.

Za korisnike koji traže najbolji odnos cene i kvalitete s najnovijom procesorskom tehnologijom, Lenovo je predstavio nekoliko noviteta serije G – G770, G570, G470, G575 i G475. Robusnog, ali modernog dizajna, modeli serije G opremljeni su Lenovo Enhanced Experience 2.0 za OS Windows 7 i tehnologijom RapidBoot koje omogućuju brzo pokretanje i gašenje računara kao i optimizaciju multimedijalnih mogućnosti.

Takođe, kompanija Lenovo predstavila je dva nova novčano prihvatljivija modela računara: Lenovo B570 i B470. Ovi modeli namenjeni su korisnicima koji žele najnoviju tehnologiju, uključujući bogate multimedijalne mogućnosti i zaštitu za korišćenje kako u poslovnom okruženju tako i kod kuće. Modeli B570 i B470 pokreće najnoviji procesor Intel® Core™ sa Intel Technology 2.0 omogućujući brzo pokretanje i gašenje računara kao i optimizaciju multimedijalnih mogućnosti.

Uz nove serije računara IdeaPad, kompanija Lenovo je na najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike predstavila dva nova prenosna računara serije Edge – ThinkPad Edge E220s i E420s. Novi modeli serije Edge podižu nivo računaraskog iskustva malim i srednjim korisnicima sofisticiranim dizajnom, najnovijom tehnologijom i velikim brojem dodatnih mogućnosti. Uz moderan dizajn, modele odlikuju izvrsne performanse, najnovija procesorska tehnologija Intel® Core™ i Lenovo Enhanced Experience 2.0 za brzo pokretanje računara i veliki izbor mogućnosti povezivanja. Novi modeli računara Edge osiguravaju izvrsne multimedijalne mogućnosti pomoću Dolby Home Theatre® i HD mogućnosti video konferencija.

ThinkPad X120e je novi prenosni model serije ThinkPad predstavljen na sajmu CES 2011 koji podiže nivo poslovnih, novčano prihvatljivih laptop računara. Kao prvi komercijalni model koji koristi AMD Fusion E-Series Accelerated Processing Unit (APU), ThinkPad X120e objedinjuje stvarnu potrebu za brzim sprovođenjem različitih aplikacija i grafičkih mogućnosti uz dugo trajanje baterije i digitalni prikaz. Malih dimenzija, model ThinkPad X120e donosi veliki broj mogućnosti kako bi omogućio veću poslovnu produktivnost. Integrisan AMD Fusion E-Series APU omogućiće do 65 odsto brže grafičke mogućnosti koje ubrzavaju pretraživanje Interneta, otvaranje Internet stranice i rad sa poslovnim aplikacijama. U isto vreme, ThinkPad X120e osigurava korisniku dugo trajanje baterije – više od šest sati – i udovoljava standardima Energy Star 5.0. Takođe, X120e dobitnik je zlatnog statusa EMEAT zbog svojih ekološki prihvatljivih osobina.

Takođe, kompanija Lenovo je predstavila četiri nova računara IdeaCentre i Lenovo all-in-one (AIO) koji daju novo značenje dizajnu, performansama, stilu i mogućnostima zabave. Računari IdeaCentre A320, B520, B320 i Lenovo C205 posebno su dizajnirani kako bi udovoljili individualnim potrebama korisnika.

IdeaCentre A320 AIO daje novu definiciju računarskog iskustva kod kuće putem ultra tankog dizajna i velikog broja dodatnih mogućnosti. Kao najtanji AIO, A320 na najtanjem delu ima debljinu od svega 18,5mm. Korisnici A320 mogu uživati u HD videu putem 21 inčnog ekrana i najnovije LED tehnologije.

S druge strane, IdeaCentre B520 AIO najjači je računar AIO Lenova, pa je savršen za korisnike koji traže visoke performanse za gaming i porodičnu zabavu u jednom računaru. IdeaCentre B520 omogućuje maksimalnu zabavu uz minimalan napor kombinujući visoke grafičke performanse i snagu najnovijeg procesora Intel® Core™ i7.

Predstavljanjem 21,5 inčnog računara IdeaCentre B320 s Hardware TV (HWTV), kompanija Lenovo je objedinila HDTV i računar u jedno. Putem HWTV korisnici ne moraju pokrenuti računar da bi gledali televiziju i bez problema mogu prebaciti s televizije na računar i obrnuto samo pritiskom na taster. Takođe, korisnici imaju mogućnost korišćenja obe funkcije biranjem opcije picture-in-picture.

Lenovo C205 je novčano prihvatljiv računar sa ultra tankim dizajnom koje štedi prostor korisnika. Sa 18,5 inčnim HD 16:9 ekranom i mogućnošću izbora ekrana osjetljivog na dodir, Lenovo C205 predstavlja izvrstan izbor za korisnike koji traže novčano prihvatljiv računar za bilo koji dimenzijama ograničen prostor u kući. S 720p HD grafičkom podrškom, web kamerom visokog kvaliteta, mikrofonom i integrisanim zvučnicima, slanje i primanje fotografija kao i komuniciranje putem Interneta jednostavno je i prikladno.

Uz gore navedene proizvode, kompanija Lenovo je na najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike, CES 2011, predstavila i IdeaPad U1 Hybrid i tablet računar Lenovo LePad. Jedinstveni two-in-one uređaj kombinuje mobilnost i bogate multimedijalne mogućnosti tableta kao i pristup Android aplikacijama s tastaturom koja omogućuje potpuno računarsko iskustvo sa OS Windows 7. S težinom manjom od jednog kilograma i debljinom manjom od 1,5 cm, lako prenosivi tablet LePad pokreće procesor Qualcomm Snapdragon™. Sa 10,1 inčnim HD ekranom, LePada radi u vertikalnom i horizontalnom modu. LePad omogućuje korisnicima gledanje video sadržaja, surfovanje Internetom i pristup društvenim mrežama kao i pisanje poruka i slanje emaila. Takođe, LePad sadrži prednju kameru za fotografisanje i vođenje video konferencija. S druge strane, LePad spajanjem na IdeaPad U1 bazu postaje funkcionalni prenosni računar. IdeaPad U1 baza sadrži OS Windows 7 Home Premium i procesor Intel CULV. Sa mogućnošću izbora između tableta i funkcionalnog prenosnog računara korisnici jednostavno mogu menjati operativne sisteme što im omogućuje bezbrižno pretraživanje Interneta.

Za najnovije vesti o Lenovu pretplatite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na Twitter i Facebook.

O kompaniji Lenovo:

Lenovo (HKSE: 992)(ADR: LNVGY) je kompanija posvećena kreiranju najinovativnijih personalnih računara na svetu. Kompanija temelji svoj model poslovanja na inovaciji, operativnoj efikasnosti, zadovoljstvu kupaca kao i fokusiranju na investiranje u nova tržišta. Nastala akvizicijom bivše IBM-ove PC divizije od strane kompanije Lenovo Group, kompanija razvija, proizvodi i nudi pouzdane, sigurne, visokokvalitetne i funkcionalne tehnologije, proizvode i usluge. Lenovo ima velike istraživačke centre u Jamatu (Japan), Pekingu, Šangaju, Shenzhenu (Kina) i Raleighu (SAD). Više informacija potražite na www.lenovo.com.

newsmaster