NVIDIA pokreće fantastična Windows 8 iskustva

Kompanija NVIDIA pokreće veliki broj Windows 8 proizvoda, uključujući PC računare sa ekranima na dodir i veoma efikasne mobilne uređaje

Santa Klara, Kalifornija – 26. oktobar, 2012. – Velika ekspertiza kompanije NVIDIA u vizuelnom i mobilnom računarstvu i saradnja sa kompanijom Microsoft znače da će korisnici uživati u najboljem iskustvu koristeći Windows 8 i Windows RT sisteme koje pokreće NVIDIA®.

PC računari sa NVIDIA GeForce® grafičkim procesorima će doneti izvanredno iskustvo za obradu fotografija i video materijala, gejming i pretraživanje interneta imajući u vidu da Windows 8 i Internet Explorer 10 sada koriste benefite grafikih procesora. A NVIDIA Tegra procesori će pokretati novu generaciju izuzetno tankih i laganih Windows RT uređaja koji mogu da rade danima sa jednim punjenjem baterije.

Sa Windows RT sistemima PC računari po prvi put mogu da iskoriste sve prednosti efikasnih ARM procesora kao što je Tegra 3, omogućavajući dve nedelje funkcionalnosti u standby modu. Većina Windows RT uređaja koji će izači u startu koriste NVIDIA Tegra 3 procesore, uključujući ASUS Vivo Tab RT, Lenovo IdeaPad Yoga 11 i Microsoft Surface RT.

“Sarađivali smo sa kompanijom Microsoft tri godine kako bi bili sigurni da Windows RT donosi savršeno iskustvo na mobilnim uređajima,” izjavio je Rene Has, potpredsednik i generalni menadžer za računarske proizvode u kompaniji NVIDIA. “Naše iskustvo sa Windows sistemom i stručnost u ARM tehnologiji čini kompaniju NVIDIA posebno kvalifikovanom da donese premium Windows iskustvo na svakom sistemu – od sexy i cool Windows RT tableta do gejmerskih PC računara visokih performansi.”

Skoro 20 godina, kompanija NVIDIA je tesno sarađivala sa kompanijom Microsoft kako bi donela grafičke tehnologije i video drajvere za Microsoft operativne sisteme i API-e. Inženjeri kompanije NVIDIA su počeli da rade pre tri godine kako bi podržali nastojanja kompanije Microsoft da se iskoriste prednosti grafičkih procesora u Windows 8 operativnom sistemu i da prošire svoj popularni operativni sistem na tablet računare. Kompanija NVIDIA je pružila veliku podršku – uključujući alate za razvoj, softversku podršku i 500 sati inžinjerskog vremena – u saradnji sa kompanijom Microsoft kako bi donela fantastično Windows iskustvo na mobilnim uređajima.

Imajući u vidu da kompanija Microsoft ne želi da pravi kompromise kada je iskustvo korišćenja njihovih operativnih sistema u pitanju, Windows RT će unaprediti produktivnost za mobilne uređaje tako što će uključiti Microsoft Office Home i Student 2013 RT Preview, koji uključuju Word 2013 RT, Excel 2013 RT, PowerPoint 2013 RT i OneNote 2013 RT.

Dodatno, Windows RT uređaji bazirani na Tegra čipu su sjajni za gejming. Pokreću ih 12-jezgarni NVIDIA grafički procesori koji renderuju realistične scene sa dinamičkim osvetljenjem i fiziku u realnom vremenu. Kompanija NVIDIA će, takođe, proširiti svoju popularnu TegraZone™ aplikaciju na Windows RT kako bi omogućila gejmerima da identifikuju najbolje igre za Windows RT uređaje sa Tegra procesorima.

Za GeForce korisnike koji planiraju da unaprede svoj operativni sistem, kompanija NVIDIA je već predstavila Windows Hardware Quality Labs (WHQL)-sertifikovane GeForce drajvere kako bi bili sigurni da su njihovi PC računari spremni za Windows 8.

O kompaniji NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) je probudila svet snagom kompjuterske grafike, kada je izumela grafički procesor (GPU) 1999 godine. Danas, procesori kompanije NVIDIA pokreću veliki broj uređaja, od pametnih telefona do superračunara. Mobilni procesori kompanije NVIDIA se koriste u mobilnim telefonima, tabletima i auto sistemima. PC igrači se oslanjaju na GPU-ove kako bi iskusili neverovatan svet igara. Profesionalci ih koriste kako bi kreirali 3D grafiku, efekte u filmovima i dizajnirali sve odštapova za golf do ogromnih aviona. Takođe, istraživači koriste GPU-ove kako bi pomerili granice nauke sa računarstvom visokih perfomansi. Kompanija poseduje više od 5000 patenata širom sveta, uključujući i one koji su fundamentalni za modernu računarsku industriju. Za više informacija posetite www.nvidia.com.

 

# # #

 

U izajavama u ovoj objavi za medije uključeni su ali ne i ograničeni stavovi o: uticaju, perfomansama, mogućnostima i benefitima Windows 8 i Windows RT sistema; efektima patenata kompanije na moderno računarstvo, au pitanju su izjave koje se odnose na mišljenja osoba i koje mogu uzrokovati rizikom i nesumljivo mogu izazvati rezultat koji može da bude različit od očekivanog. Važni faktori koji mogu prouzrokovati da se aktuelni rezultati razlikuju od očekivanih su: globalni ekonomski uslovi, zavisnost od drugih vezano za proizvodnju, sklapanje, pakovanje i testiranje naših proizvoda; uticaj tehnološkog razvoja i konkurencija; razvoj novih proizvoda i tehnologija ili poboljšanja naših postojećih proizvoda i tehnologija; prihvatanje naših proizvoda ili proizvoda naših partnera na tržištu; defekti u dizajnu, proizvodnji ili softveru; promene u potrebama potrošača; promene u industrijskim standardima i interfejsu; neočekivani gubici u performansama naših proizvoda ili tehnologija kada se integrišu u sisteme; kao i drugi faktori koji se pojavljuju sa vremena na vreme u izveštajima kompanije NVIDIA za Securities and Exchange Commission, ili SEC, uključujući Obrazac 10-Q za fiskalni period koji se završio 29.aprila 2012. Kopije izveštaja popunjene od strane SEC su objavljene na našem websajtu i dostupne su od kompanije NVIDIA, bez nadoknade. Ova mišljenja ne garantuju performanse koje mogu da nastanu u budućnosti, i one govore o stanju u ovom trenutku, kao što je zakonski dozvoljeno; NVIDIA se odriče bilo kakve odgovornosti da menja ove izjave i time anticipirala buduće događaje i okolnosti.

 

© 2012 NVIDIA Corporation. Sva prava zadržana. NVIDIA i NVIDIA logo, GeForce, Tegra i TegraZone su robne marke i/ili registrovane robne marke NVIDIA korporacije u Americi i drugim zemljama. Druge kompanije i imena proizvoda mogu biti robne marke uvаženih kompanija u čijem su vlasništvu. Karakteristike, cene, dostupnost i specifikacije su podložne promenama bez prethodne najave.