Nokia ojačava portfolio smart-telefona sa dva nova uređaja i osveženim korisničkim iskustvom

Nokia E6 proširuje ponudu poslovnih telefona, a Nokia X7 je namenjena zabavi i posebno ljubiteljima igrica na mobilnom telefonu. Oba telefona pokreće najnovija verzija Symbian softvera.

Espoo, Finska – Nokia danas predstavlja dva nova smart telefona Nokia E6 i Nokia X7, namenjena poslovnim korisnicima i ljubiteljima zabave. Ova dva uređaja prvi su Nokia telefoni koji poseduju ažuriran Symbian operativni sistem sa svežim, novim ikonama i unapređenim opcijama korišćenja, kao što su unapređen način za unos teksta, brži pretraživač i osvežena Ovi maps aplikacija.

“Nastavljamo da radimo na ojačavanju portfolia smart telefona kompanije Nokia novim uređajima koji pružaju još lepše i intuitivnije korisničko iskustvo, koje će uskoro biti dostupno na svim novijim Symbian uređajima”, rekao je Jo Harlow, šef odeljenja za smart uređaje kompanije Nokia. “Ovim, i brojnim drugim Symbian uređajima i korisničkim unapređenjima koja se spremaju u skoroj budućnosti, uvereni smo da možemo zadovoljiti potrebe postojećih korisnika Nokia smart telefona, ali i privući nove korisnike koji prvi put kupuju smart telefon ili već koriste neki od konkurentskih.”

Nastavljajući veliki uspeh modela Nokia E71 i Nokia E72, nova Nokia E6 je uglađen poslovni smart telefon sa punom QWERTY tastaturom i ekranom visoke rezolucije koji je osetljiv na dodir. Dizajniran korišćenjem samo najboljih materijala kao što su staklo i nerđajući čelik, ovaj uređaj je kompaktan i jednostavan za korišćenje jednom ili obema rukama. Nokia E6 nudi izvanrednu izdržljivost baterije i najbolji out-of-the-box sistem kompanije Microsoft, koji možete iskusiti na poslovnom smart telefonu, a uključuje pristup za Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile i Microsoft SharePoint.

Nokia X7 je smart telefon namenjen zabavi, i ima veliki ekran dijagonale 4 inča koji je idealan za igranje igrica i kameru rezolucije 8 megapixela, koja omogućuje HD kvalitet snimaka., Nokia X7, prepoznatljivog dizajna, izrađena je od kombinacije nerđajućeg čelika i stakla, zbog čega pruža osećaj čvrstine i izdržljivosti kada se drži u ruci. Nokia X7 se isporučuje sa već instaliranim popularnim HD igricama Galaxy on FireAsphalt 5.

Ova dva telefona prvi su koji sadrže najnoviju ažuriranu verziju Symbian softvera1. Ta verzija podrazumeva niz poboljšanih opcija kao što su sveže, nove ikone, poboljšani sistem unosa teksta, brži internet pretraživač i osvežena Ovi Maps aplikacija sa unapređenim sitemom pretraživanja i informacijama o linijama javnog prevoza. Osveženi softver nudi i značajan set novih mogućnosti namenjenih posebno poslovnim korisnicima, što uključuje stepen sigurnosti adekvatan za poslovnu upotrebu i hardverski podržanu enkripciju, nove e-mail opcije kao što je podrška za pozive na sastanke.

U narednom mesecima, ovo osveženje operativnog sistema koje nosi nadimak Symbian Anna, postaće dostupno na novim Nokia N8, Nokia E7, Nokia C6 i Nokia C7 uređajima, kao i modelima koji su već već kupljeni, kroz ažuriranje softvera.

Za više informacija o modelima Nokia X7 i Nokia E6, molimo Vas posetite: http://events.nokia.com-discover-symbian

O kompaniji Nokia

O kompaniji Nokia

U kompaniji Nokia, posvećeni smo povezivanju ljudi. Kombinujemo naprednu tehnologiju sa personalizovanim servisima koji ljudima omogućuju da budu blizu sadržaja koji su im važni. Svakodnevno, preko 1,3 milijarde ljudi se povezuje pomoću Nokia uređaja, bilo da je to mobilni telefon, napredni smart telefon ili mobilni računar visokih performansi. Danas, Nokia povezuje svoje uređaje sa inovativnim servisima putem Ovi-ja (www.ovi.com), uključujući muziku, mape, aplikacije, elektronsku poštu itd. Kompanija NAVTEQ, u vlasništvu kompanije Nokia, lider je u izradi sveobuhvatnih mapa i servisa za navigaciju, dok kompanija Nokia Siemens Networks obezbeđuje opremu, servise i rešenja za globalne komunikacijske mreže

 

 

newsmaster