Nokia C3, Nokia C6 i Nokia E5 čine socijalne mreže dostupnijim

Espoo, Finska – Kompanija Nokia predstavlja tri nova modelamobilnih telefona- Nokia C3, C6 Nokia i Nokia E5 – osmišljenih da učine i alatke za bolje poruke i socijalne mreže  dostupnim većem broju ljudi širom sveta, po pristupačnim cenama. Ovi novi telefoni poseduju punu QWERTY tastaturu i omogućuju pristup nizu različitih naloga e-pošte, IM zajednica i društvenih mreža.

„Linija telefona specijaliyovanih za poruke i društvene mreže pokazala se veoma uspešnom”, kazao Je Anssi Vanjoki, šef za tržišta u kompaniji Nokia. “Usluge koje omogućuju olakšan pristup poslovnim i privatnim mail nalozima su zaista popularne na našim smart telefonima sa QWERTY tastaturom, kao što su Nokia E71 i Nokia E63. Korisnici žele najbolje isksutvo kada su razmena poruka i socijalne mreže u pitanju i na pristupačnim uređajima, bilo da je u pitanju slanje tekstualnih poruka, e-mail ili direktna poruka sa njihovog Twitter naloga. Modeli Nokia C3, Nokia C6 i Nokia E5 nastaju uravo da bi zadovoljili tu potrebu. ”

Nokia C3 Je prvi uređaj koji donosi punu QWERTY tastaturu za Series 40, najpopularniju platformu za mobilne telefone u svetu, i prvi je koji omogućuje pristup društvenim mrežama direktno sa početnog ekrana. Korisnici mogu da vide, komentarišu, ažuriraju svoj status, pa čak razmenjuju slike i video snimke omiljenim društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter.

Po ceni od 90* eura, bez taksi i poreza, Nokia C3 će posedovati Ovi Mail i Ovi Chat aplikacije, što znači da po prvi put korisnici mogu podesiti e-mail i chat nalog direktno iz aparata, bez potrebe za računarom. Ostale značajne karakteristike su Wi-Fi povezivanje, kamera rezolucije 2 megapiksela, bogate boje na ekranu dijagonale 2,4 inča i podrška za memorijsku karticu kapaciteta do 8GB. Nokia C3 se očekuje u drugom kvartalu 2010 u nizu boja, uključujući i zlatno belu, škriljac sivu i toplu ružičastu boju.

Nokia C6 Je smart telefon zasnovan na Simbian platformi koji kombinuje prednosti 3,2 inčnog ekrana osetljivog na dodir sa punom slide out tastaturom. Veliki ekran pruža odlično iskustvo korišćenja interneta, kao i pristup na Facebook aplikaciji direktno sa početnog ekrana. Pun paket, koji uključuje e-mail i opcije za socijalne mreže idealan je za ljude koji žele da ostanu u toku i to dok su u pokretu.

Očekivanje je da će ovaj model biti dostupan u drugom kvartalu 2010 godine po ceni od 220* eura, Nokia C6 nudi impresivan set funkcija, uključujući kameru visokog kvaliteta od pet megapiksela sa autofokusom i blicem, i Ovi Mape sa besplatnom navigacijom za vozače i pešake. Pored toga, hiljade aplikacija – od igara do vesti i web servisa – dostupni su preko servisa Ovi Store.

Ovaj trio upotpunjuje najnoviji član E serije kompanije Nokia, Nokia E5. Dizajniran za one koji žele da budu produktivni i u profesionalnom i ličnom životu, Nokia E5 na Simbian platformi sledi uspeh uređaja kao što su Nokia E72 i Nokia E63. Model Nokia E5 kombinuje visokokvalitetne poslovne funkcije sa svim kapacitetima za socijalno umrežavanje i zabavu koje uvek zauzeti profesionalac očekuje od smart telefona.

Nokia E5 je savršen za upravljanje natrpanim rasporedom oaveza sa raznim produktivnim aplikacijama dostupnim preko servisa  Ovi Store. Uz direktan pristup na više od 90 procenata tipova korporativne e-pošte na svetu, kroz Mail for Ekchange i IBM Lotus Notes Traveler programe, lako je biti u kontaktu sa bilo gde da se nalazite.

Očekivana cena modela Nokia E5 is 180* eura, bez taksi i poreza, a njegova prodaja se očekuje u trećem kvartalu 2010. godine

*Očekivane maloprodajne cene, bez taksi i pripadajućih poreza

Za više informacija psoetite www.nokia.com/press.

O kompaniji Nokia

Nokia je svetski lider u mobilnim komunikacijama, predvodeći rast i održivost mobilne industrije. Nokia povezuje ljude i informacije od značaja, putem inovativnih i jednostavnih za upotrebu proizvoda kao što su mobilni telefoni, uređaji i rešenja za slike, igre, medije i posao. Nokia obezbeđuje opremu, rešenja i servise za mrežne operatore i korporacije